Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди срещу хлебарки

6 артикула

на страница

Хлебарките в частните жилища и офиси са най-често срещаните вредители след гризачите. Защо специалните ел. уреди против тях са сред най-ефективните методи за борба и могат ли да бъдат напълно безопасни за хората и домашните любимци? Как се използват?

Ефективни ли са уредите против хлебарки?

Тези електрически устройства са компактни и с модерен дизайн, който им позволява да се впишат във всеки съвременен дом, офис или бизнес сграда. Те са предназначени за включване в ел. контакта и са напълно автономни. Не изискват поддръжка, почистване, разглобяване, настройки. В основата им стои специален зумер, който генерира ултразвук в честотния диапазон от 20 Hz до 25 KHz. Тези честоти не се улавят от слуха на човека, но са чуваеми от различните видове насекоми, включително и от хлебарките поради по-чувствителния им слухов апарат.

Подобни звуци действат върху нервната им система, стават по-тревожни и се оказват в стресова ситуация. Това спира възможността им за хранене, размножаване и съществуване, което е предпоставка за напускане на мястото им на обитаване. Ефектът не е мигновен и е необходимо време за действие (между 7 и 14 дни).

Ще намерите следните видове тук

Съществуват различни видове уреди против хлебарки, чието действие се различава. Най-често срещаните и най-ефективни модели в онлайн магазина ни Otrovi.com са:

  • звукови – те са генератори на чуваеми за човека и домашните животни звуци. Намират приложение в гаражите, складовете, промишлените цехове. Те създават тревожни усещания във вредителите и по-бързо ги прогонват;
  • електромагнитни – използват окабеляването на ел. инсталацията на помещението и създават електромагнитно поле, въздействащо върху вредителите по стресиращ начин. Предпочитани са при използване на гипсокартон за стени, тавани, където се създават кухини за размножаване на насекомите и са недостъпни за човека;
  • комбинирани – предлагат се уреди против хлебарки и гризачи, комбиниращи двата метода в едно устройство. Използват се в случай на нашествие от различни видове насекоми и гризачи.

Ултразвуковите и останалите видове уреди против хлебарки не са предназначени за унищожаване на вредителите, а за тяхното прогонване. Подобни ел. прибори са ефективни при липса на масово заселване и разпространение на насекомите. Ако те са твърде много, се прибягва до употребата на други средства за тяхното убиване и унищожаване.

Безопасни ли са за човека и домашните любимци?

Уредите против насекоми и гризачи са напълно безопасни за хората и домашните любимци, тъй като представляват генератори на звук или електромагнитно поле с малък обсег на действие. Тези продукти са сравнително евтини и се предлагат на достъпни цени в онлайн магазина ни. Тук ще ги намерите с гаранция и с възможност за връщане цели 30 дни след покупката.