Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди срещу хлебарки

6 артикула

на страница

Хлебарките в частните жилища и офиси са най-често срещаните вредители след гризачите. Защо специалните ел. уреди против тях са сред най-ефективните методи за борба и могат ли да бъдат напълно безопасни за хората и домашните любимци? Как се използват?

Ефективни ли са уредите против хлебарки?

Тези електрически устройства са компактни и с модерен дизайн, който им позволява да се впишат във всеки съвременен дом, офис или бизнес сграда. Те са предназначени за включване в ел. контакта и са напълно автономни. Не изискват поддръжка, почистване, разглобяване, настройки. В основата им стои специален зумер, който генерира ултразвук в честотния диапазон от 20 Hz до 25 KHz. Тези честоти не се улавят от слуха на човека, но са чуваеми от различните видове насекоми, включително и от хлебарките поради по-чувствителния им слухов апарат.

Подобни звуци действат върху нервната им система, стават по-тревожни и се оказват в стресова ситуация. Това спира възможността им за хранене, размножаване и съществуване, което е предпоставка за напускане на мястото им на обитаване. Ефектът не е мигновен и е необходимо време за действие (между 7 и 14 дни).

Уреди срещу хлебарки

Ще намерите следните видове тук

Съществуват различни видове уреди против хлебарки, чието действие се различава. Най-често срещаните и най-ефективни модели в онлайн магазина ни Otrovi.com са:

  • звукови – те са генератори на чуваеми за човека и домашните животни звуци. Намират приложение в гаражите, складовете, промишлените цехове. Те създават тревожни усещания във вредителите и по-бързо ги прогонват;
  • електромагнитни – използват окабеляването на ел. инсталацията на помещението и създават електромагнитно поле, въздействащо върху вредителите по стресиращ начин. Предпочитани са при използване на гипсокартон за стени, тавани, където се създават кухини за размножаване на насекомите и са недостъпни за човека;
  • комбинирани – предлагат се уреди против хлебарки и гризачи, комбиниращи двата метода в едно устройство. Използват се в случай на нашествие от различни видове насекоми и гризачи. Те използват както електромагнит, така и ултразвук. Чрез звуковите сигнали, които работят на определена честота за хлебарки, се създава непоносим звук за тях, който ги кара да се страхуват. Благодарение на електромагнитните вълни, които се разпространяват по окабеляването, където често те създават свои убежища, се достига до всички популации. Тези устройства са с доказана ефективност и поради тази причина са сред най-търсените на пазара.

В зависимост от вида и обхвата, посочен в инструкциите за ползване на уреда, можете да прецените дали една машинка ще бъде достатъчна за обработването на желаното помещение. Има модели, които обхващат по-голяма площ и такива, които са предвидени за малки стаи.

Ултразвуковите и останалите видове уреди против хлебарки не са предназначени за унищожаване на вредителите, а за тяхното прогонване. Подобни ел. прибори са ефективни при липса на масово заселване и разпространение на насекомите. Ако те са твърде много, се прибягва до употребата на други средства за тяхното убиване и унищожаване.

Безопасни ли са за човека и домашните любимци?

Уредите против насекоми и гризачи са напълно безопасни за хората и домашните любимци, тъй като представляват генератори на звук или електромагнитно поле с малък обсег на действие. Основното преимущество на уредите е липсата на каквато и да е токсичност, поради самото устройство на машинката и начина, по който действа. Сигналите работят на честота, която е достижима само и единствено от вредителите и не могат да засегнат или да предизвикат раздразнение както при хората, така и при домашните ви обитатели. Те са екологично чисти и подходящи за домове, в които се отглеждат малки деца. Електромагнитните вълни, които протичат през окабеляването и жиците, както и звуковите сигнали от уредите, не могат да ви засегнат по никакъв начин. Достатъчно е само да настроите режима за работа, който да държи надалеч хлебарките и да се радвате на дом, лишен от тяхното присъствие.

Тези продукти са сравнително евтини и се предлагат на достъпни цени в онлайн магазина ни. Тук ще ги намерите с гаранция и с възможност за връщане цели 30 дни след покупката.

Уреди срещу хлебарки - Изображение 2 — Otrovi.com