Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди против котки

28 артикула

на страница

Бездомните котки обикалят из дворовете и често правят бели, увреждайки разсада в градината или драскайки малки дечица. Често се промъкват незабелязано в дома, в търсене на храна. Ако и вие сте изпаднали в подобен случай, то със сигурност се нуждаете от коткогон. Какво представлява и как работи, какви видове има и как да направите своя избор? Защо да се доверите на онлайн магазин Otrovi.com?

Как ултразвуковите коткогони прогонват котките?

Това са електронни устройства, които не нараняват физически животното и не го убиват. Излъчват дразнещ за техния слух и нервна система звук, който е в обхвата на ултразвуковия честотен диапазон. По този начин, хората не успяват да го чуят, тъй като слуховият им апарат улавя звуци с честоти от 20 Hz до 20 kHz.

Когато котката чуе излъчвания от коткогона звук, започва да изпитва чувства на тревожност и дискомфорт. Това създава у нея страх и несигурност от нещо необяснимо. Така започват и всички опити за напускане територията на самия двор или градина и отдалечаване от тези звуци.

Коткогони

Какви се срещат на пазара и онлайн?

На отрасловия пазар днес ще откриете коткогони против различни животни, които могат да са стационарни или преносими. Така първите се монтират някъде и се захранват от електрическата мрежа. Мобилните решения са преносими и се захранват от батерии. Те са идеални за използване на места, където липсва електричество: на къмпинг, на почивка в планината, на вилата. Те са с компактни размери, което позволява носенето им в джоба или чантата.

От гледна точка на тяхното захранване, освен коткогони на 220V и на батерии, днес се предлагат и соларни модели. Тяхната вградена батерия се зарежда от слънчевата светлина чрез специален панел. По този начин е възможно дългосрочното използване на коткогона на място, където липсва подаване на електричество.

Какъв да изберете според случая?

За да се случи прогонването, излъчваният от уреда звук трябва да е в честотния диапазон от 50-60 kHz. Ако монтирате коткогона на открито, той трябва да е с по-голям обхват на действие, за да обхване цялата територия на двора. Ако ви е нужен само за областта на засадената градина, обхватът може и да е значително по-малък.

Защо да се доверите на Otrovi.com?

Ние сме специализиран онлайн магазин за продажба на висококачествени и оригинални маркови стоки. При нас ще получите:

  • всеки от уредите за прогонване на котки и други подобни животни са предварително тествани и са изключително ефикасни при своето приложение;
  • цените ни са невероятно евтини и достъпни, което прави пазаруването от нас рентабилно;
  • имаме нужните познания за да ви консултираме адекватно по въпросите за отърваване от досадните пухкави животинки.