Ултразвуков генератор против кучета, котки, птици и насекоми KEMO M071N

В наличност
5 5
1 Преглед
Оцени
Цена (с ДДС):
53,90 лв.
Уред с ултразвук против животни и насекоми Кемо
SKU: 0714
Тегло: 0,100 кг.
Производител: KEMO Electronic Германия
EAN: 4024028030715
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Kemo Electronic Германия

Описание и начин на употреба

Генератор за ултразвук против кучета, котки, птици, гризачи и насекоми KEMO M071N

Ултразвуков генератор с вградена колона против животни и насекоми с възможност за добавяне на 4 допълнителни високоговорителя. Уреда излъчва звук и ултразвук в зависимост от това какъв вид вредител или животно желаете да прогоните.

Ултразвуков генератор KEMO M071N има регулируем контролер чрез, който управлявате силата на звука или съответно ултразвука. Честотата на този генератор се регулира между прибл. 8 - 40 kHz.В корпуса на уреда е вграден специален високоговорител със сводеста алуминиева сферична мембрана, за да се постигне по-добро разпределение на звука. За пускане в защитен режим е необходимо стабилизирано захранване 12 V (< 60 mA).

Могат да бъдат свързани до 4 допълнителни високоговорители Kemo L001(високоговорител за вграждане) или L002 (стенен високоговорител). Уреда се захранва от 12V акумулатор от всеки тип, адаптер с батерии 8 x AA (не е включен в комплекта)

Kemo M071N уред прогонващ мишки, плъхове, кучета, котки, птици с ултразвук

Какво представлява и как действа генератора за ултразвук Kemo:

Ултразвуков уред против животни и насекоми KEMO M071N има диапазон на честотите 8 - 40 kHz и звуково налягане от максимум 100 dB.Този ултразвуков генератор произвежда агресивни ултразвукови звуци, пулсиращи като сирена, които много животни възприемат като изключително неприятни и затова се опитват да ги избягват доколкото е възможно (много често, но не винаги!).

Ултразвковият генератор се използва против гризачи, насекоми, пълзящи паразити, дивеч, птици, кучета, котки и др. За защита на по големи площи към уреда може да се свържат до 4 допълнителни високоговорители, които увеличават ефективният обхват на уреда с до 40 м всеки.

Аудио честотата може да се регулира между ултразвук (не се чува от повечето хора) и силни + високи звуци, които се чуват от повечето хора. Чрез този модул за защита с ултразвук и звук може да създадете надеждна система с множество точки на излъчване на защитен звук или ултразвук във вашият дом, офис или административни сгради.

Това позволява да увеличите ефективността на защита като покриете всички критични точки с силен и качествен аудио сигнал, който прогонва мишки, плъхове, кучета, котки, птици и някой видове насекоми в зависимост от индивидуалната настройка, която сте избрали.

Уреда се захранва с 12V адаптер, акумулатор или батерии (не са включени в комплекта)

KEMO M071N>>Уред с ултразвук против кучета, котки, гризачи, насекоми и птици

Инструкции за монтаж и пускане в действие:

Уреда може да се монтира на стена чрез винтове само на сухи места. Моля, обърнете внимание на факта, че ултразвуковите честоти се  разпространяват    много праволинейно (подобно на светлината). Поради това генераторът трябва да бъде разположен по такъв начин, че високоговорителят да излъчва директно върху зоната, която трябва да бъде защитена. Препятствията (напр. шкафове, рафтове) хвърлят „сенки“, ултразвука зад тези препятствия е значително по-слаб.

Така че, ако искате да го използвате като уред срещу напр. за мишки и плъхове не трябва да инсталирате генератора в горната част на стената, а в основата. На това място ефектът върху мишките и плъховете ще е най-силен. Честотата може да се регулира с помощта на контролер, който е разположен на корпуса на уреда.

За да промените позицията на контролера, използвайте малка отвертка и внимателно завъртете бялата стрелка в черния контролер. Ако контролерът се завърти отляво до край, звукът е прибл. 8000 Hz и се чува от хора. Колкото повече завивате надясно, толкова по не чуваем става звукът за човешкото ухо.

Всеки вид животно реагира на собствена честота, която трябва да бъде тествана на място. Някои „практични стойности“ са посочени в скалата на честотния регулатор на уреда. За да се прогонят птици, обикновено са необходими по-ниски честоти (например 12 kHz), които също се чуват от хората.

Ето защо, ако искате да защитите вашата градина, завъртете контролера до зоната „Птици“. За да избегнете свикването на животните с честотата, препоръчваме да не използвате този ултразвуков уред постоянно а само да бъде включван когато има нападение на птици.

Уреда се захранва от работното напрежение 12 V/DC напрежение трябва да бъде свързано към двата проводника, излизащи от корпуса на устройството (акумулатор или батерия). Твърде високото работно напрежение (> 14V/DC) е вредно за устройството и води до дефект.

Ултразвуков генератор за защита от гризачи, кучета, котки и птици

Важни правила за работа с Кемо M071N

Моля, спазвайте и правилната полярност на работното напрежение (положително към положително и отрицателно към отрицателно). За да увеличите ефекта на ултразвуковия генератор върху по-големи повърхности или в различни помещения, можете да свържете до 4 допълнителни високоговорителя към всяко устройство.

За целта са подходящи само специалните високоговорители Kemo № L002. Те имат същия корпус като основният уред и могат да бъдат закрепени към стената също като основният уред.

Малък мигащ диод, излъчващ светлина в допълнителния високоговорител, показва функцията на всеки допълнителен високоговорител по време на работа. За монтаж в тавани, кутии и т.н. предлагаме и нашия Piezo фуния говорител L001 като допълнителен високоговорител.

Въпреки това, L001 няма инсталиран светодиод като L002. За разлика от основният уред, който трябва да се използва само в сухи помещения, допълнителните високоговорители могат да се използват и навън, при условие че са защитени от дъжд (напр. монтиране под перваза на покрива или навес).

Технически характеристики

Документи:

Инструкция за употреба

МАРКА: Kemo Electronic Германия Площ на покритие: 40 м пред уреда, може да се увеличи като добавите до 4 допълнителни високоговорителя Честотен обхват: 8 - 40 KHz (± 15%), при Ъгъл 140°, Звуково налягане 100 dB (± 15%) Интервал на работа: : излъчва непрекъснат ултразвук или звук в зависимост от настройката. Комплекта съдържа: : Ултразвуков генератор, изводи за свързване с до 4-ри допълнителни колони и изводи за 12V захранване ( не е включено в комплекта). Категория на потребителите: Масова и професионална Целеви Вредител: мишки, плъхове, кучета, котки, птици, някой видове насекоми Размери: 72 x 50 x 33 mm Захранване: 12V Монтаж и приложение: Външен, Вътрешен Влагозащита : Няма Материал: Пластмаса Технология: Звук, Ултразвук Цвят: Черен Гаранция: 24м. Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

 

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА . Всички поръчки отбелязани с доставка до адрес се заплащат от получателя.

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв, или до адрес на получателя цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на телефон:0879 400 500

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. Доволен клиент
  Оценка:
  100%
  Супер съм доволна от това устройство, защото за целта за която го взех, а именно да гони котки, върши чудесна работа. Още на 3-тия ден след монтажа му и след стриктно спазване на упътването, изгони всички котки в периметър около 2 метра пред него,

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: Ултразвуков генератор против кучета, котки, птици и насекоми KEMO M071N
Вашата оценка:
img
Ултразвуков генератор против кучета, котки, птици и насекоми KEMO M071N Добави
Може да имате нужда и от това: