Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Почистване и дезинфекция

Артикули 1-40 от 90

на страница
Страница

Почистването и дезинфекцията са важни в ежедневието и спазването на определени правила и мерки е гаранция за добра хигиена и здраве.

Каква е разликата между почистване и дезинфекция?

Целта на почистването е от различни повърхности да бъдат отстранени замърсявания, като прах, петна, остатъци от храна и друга мръсотия. Извършва се с помощни средства, сред които кърпи, гъби, мопове, прахосмукачки, препарати. По този начин се възпрепятства разпространението на бактерии и зарази. Дезинфекцията с професионални средства премахва микроорганизмите по повърхностите. Дезинфектантите са антимикробни препарати, които разграждат клетъчната стена на бактериите и спират тяхното развитие. 

Почистване и дезинфекция

Съвети за правилно почистване

Винаги спазвайте точните указания на почистващите и дезинфектиращи препарати, включително носенето на предпазни ръкавици и маски, когато това е необходимо. Често докосваните места, които задължително трябва да бъдат третирани у дома и в офиса са: дръжки на врати; ключове за осветление; кранове за вода; маси; столове; устройства за дистанционно управление; компютри; клавиатури и други. Част от личната хигиена е редовното миене на ръце, като студената и горещата вода са еднакво ефикасни, стига да използвате сапун и да знаете как правилно да търкате ръцете.

Почистване и дезинфекция - Изображение 2 — Otrovi.com

Ефективни средства за почистване и дезинфекция 

В нашия онлайн магазин ще намерите различни средства за домашна и професионална употреба, които са подробно описани, като вид, приложение и цени. Най-търсени са:

  • бактерицидни лампи – подходящи за дезинфекция на въздуха на домове, офиси, производствени помещения, хотели, ресторанти и др.;
  • дезинфектанти и препарати – димки за обеззаразяване на въздуха против мухъл, плесен и бактерии, както и различни таблетки, гранули, гелове и пяни за измиване на ръце и повърхности;
  • обезмирисители – срещу неприятни миризми от развалена храна, екскременти от домашни любимци, химикали, сметища и др.;
  • влагоуловители – за абсорбиране на влагата от малки пространства, автомобили и помещения, трудни за проветряване;
  • автокозметика – шампоани за почистване на автомобили, полиращи пасти за премахване на драскотини, препарати за кожа, кърпи от микрофибър, комплекти за полиране на фарове и др.

За по-добър ефект, когато използвате различни кърпички и спрейове, оставете повърхностите влажни за няколко минути, преди да избършете.