Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Почистване и дезинфекция

Артикули 1-40 от 83

на страница
Страница

Почистването и дезинфекцията са важни в ежедневието и спазването на определени правила и мерки е гаранция за добра хигиена и здраве.

Каква е разликата между почистване и дезинфекция?

Целта на почистването е от различни повърхности да бъдат отстранени замърсявания, като прах, петна, остатъци от храна и друга мръсотия. Извършва се с помощни средства, сред които кърпи, гъби, мопове, прахосмукачки, препарати. По този начин се възпрепятства разпространението на бактерии и зарази. Дезинфекцията с професионални средства премахва микроорганизмите по повърхностите. Дезинфектантите са антимикробни препарати, които разграждат клетъчната стена на бактериите и спират тяхното развитие. 

Почистване и дезинфекция

Съвети за правилно почистване

Винаги спазвайте точните указания на почистващите и дезинфектиращи препарати, включително носенето на предпазни ръкавици и маски, когато това е необходимо. Често докосваните места, които задължително трябва да бъдат третирани у дома и в офиса са: дръжки на врати; ключове за осветление; кранове за вода; маси; столове; устройства за дистанционно управление; компютри; клавиатури и други. Част от личната хигиена е редовното миене на ръце, като студената и горещата вода са еднакво ефикасни, стига да използвате сапун и да знаете как правилно да търкате ръцете.

Почистване и дезинфекция - Изображение 2 — Otrovi.com

Ефективни средства за почистване и дезинфекция 

В нашия онлайн магазин ще намерите различни средства за домашна и професионална употреба, които са подробно описани, като вид, приложение и цени. Най-търсени са:

  • бактерицидни лампи – подходящи за дезинфекция на въздуха на домове, офиси, производствени помещения, хотели, ресторанти и др.;
  • дезинфектанти и препарати – димки за обеззаразяване на въздуха против мухъл, плесен и бактерии, както и различни таблетки, гранули, гелове и пяни за измиване на ръце и повърхности;
  • обезмирисители – срещу неприятни миризми от развалена храна, екскременти от домашни любимци, химикали, сметища и др.;
  • влагоуловители – за абсорбиране на влагата от малки пространства, автомобили и помещения, трудни за проветряване;
  • автокозметика – шампоани за почистване на автомобили, полиращи пасти за премахване на драскотини, препарати за кожа, кърпи от микрофибър, комплекти за полиране на фарове и др.

За по-добър ефект, когато използвате различни кърпички и спрейове, оставете повърхностите влажни за няколко минути, преди да избършете. 

Какви са основните предимства на използването на специализираните стоки за дезинфекция?

Специализираните стоки за дезинфекция са разработени да унищожават вредни микроорганизми като бактерии, вируси и гъбички. Те предоставят ефективна защита срещу заболявания и поддържат здравословна обстановка в дома и градината.

Как да използвам правилно стоките за дезинфекция, за да увелича ефективността им?

За максимална ефективност, следвайте точните инструкции на етикета на продукта за приготвяне и приложение. Уверете се, че повърхностите са предварително почистени, нанесете достатъчно количество дезинфектант и го оставете да действа за препоръчаното време.

Как да избера стоки за дезинфекция, които са ефективни срещу вируси и бактерии?

Изберете стоки за дезинфекция, които са регистрирани и препоръчани от здравните организации и производителите за борба с вируси и бактерии. Тези продукти често съдържат активни съставки, които са ефективни срещу широк спектър от патогени микроорганизми.

Къде мога да намеря допълнителна информация и инструкции за правилна употреба на стоките за почистване и дезинфекция?

За допълнителна информация и инструкции, можете да разгледате етикета на продукта и съответната документация, предоставена от производителя. Ако имате специфични въпроси или се нуждаете от съвети, може да се консултирате с нашите експерти, които са на разположение да ви помогнат.