Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против комари

Артикули 1-40 от 48

на страница
Страница

Препаратите против комари са незаменим помощник в борбата с едни от най-досадните насекоми, особено през топлите месеци. В Otrovi.com ще откриете разнообразие от решения, предназначени да осигурят спокойствие и защита както в домашни условия, така и на открито. От спрейове и дифузери до професионални инсектициди, нашият асортимент отговаря на всички нужди и предпочитания.

Механизъм на действие на препаратите против комари

Препаратите против комари работят чрез отблъскване или унищожаване. Те съдържат активни съставки, които варират от естествени етерични масла до химически инсектициди, гарантиращи ефективност срещу тези насекоми без да навредят на хората и домашните любимци при правилна употреба.

Препарати против комари

Съвети за безопасната им употреба

Важно е да следвате инструкциите за безопасност, посочени на етикета на всеки продукт. При прилагане на препарати против насекоми е важно да носите подходящи защитни средства и да избягвате директен контакт с кожата и очите.

Мерки за защита

Комарите се размножават в стояща вода, така че е препоръчително да се премахнат всички източници на стояща вода около дома, като локви, водоеми, натрупана вода в саксии и други. Също така, поддържайте добра вентилация в дома си, за да предотвратите стагнация на въздуха, която може да привлече комари. Може да използвате още специални светлини, които ги отблъскват и може да бъдат полезни за външни пространства през вечерните часове.

Съвети за избор от експертите на Otrovi

Изберете препарат против комари според нуждите и предпочитанията си. За вътрешна употреба може да предпочетете по-меки средства като устройства с етерични масла, докато за външна – професионалните инсектициди осигуряват по-дълготрайна защита.

Най-търсените препарати против комари

  • Bayer Aqua K-Othrine EV20 – препаратът е идеален за външна употреба, осигурявайки бързо и ефективно действие. Неговата водна база го прави безопасен за приложение в близост до водни тела;
  • Фовал ЕК – също предлага отлична защита срещу комари, като е подходящ за големи открити пространства. Препаратът е с висока ефективност и дълготрайно действие.

В Otrovi.com се грижим да предлагаме само оригинални и сертифицирани продукти, които са безопасни и ефективни. За допълнителни съвети и препоръки не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0879 400 500.

Отзиви от клиенти

  • "Използвах Цитрол 10/4 УЛВ против комарите в градината и резултатите бяха невероятни. Благодарение на Otrovi.com лятото вече е по-приятно!" – Веселин Георгиев, 39 г., Карнобат
  • "Димилин се оказа наистина ефективен. Откакто го приложих, комарите изчезнаха. Препоръчвам го на всеки!" – Катя Асенова, 57 г., Перник

Изберете Otrovi.com за надеждни и ефективни решения срещу комари и се насладете на спокойни летни вечери без неприятни нашественици.

 Често задавани въпроси

Кои са най-добрите препарати против комари?

В борбата с вредителите на открито има налични средства силно унищожително действие, като Цитрол 10/4 УЛВ, Фовал ЕК, Димилин 15 СК, които предлагаме в otrovi.com. Препаратите срещу комари притежават комбинация от няколко активни вещества, подходящи както за масова, така и за професионална употреба и имат широкоспектърно действие

Колко време е необходимо, за да започнат да действат препаратите срещу комари?

Поради мощната си формула, действието след прилагането на инсектицидите, е моментално. Първоначалният ефект е поразяващ, насочен към унищожаването на летящите насекоми от този вид. Времето, в което течността ще достигне до вредителите, зависи от правилната дозировка, местата, където прилагате, както и дали в близките два-три часа след това ще завали дъжд.

Как трябва да се прилагат препаратите против комари?

Повечето продукти се предлагат под формата на концентрирана течност, която трябва да се разреди с вода, за да се приготви работен разтвор, готов за употреба. Спазвайте дозировката, посочена от производителите, както и разходната норма в зависимост от обработваемата площ. Прилагането се извършва чрез пръскане, като за целта можете да използвате ръчни или моторни пръскачки.

Безопасни ли са препарати против комари за хората и домашните любимци?  

Не. По време на третирането не трябва да допускате хора и животни до територията, независимо дали е на открито или закрито. Трябва да изчакате посоченото време в инструкциите, като най-често то се равнява на 2-3 часа. 

Безопасни ли са спрейовете за хората и домашните любимци?

Да. Спрейовете с аерозол могат да се прилагат директно върху кожата или дрехите. Може да се прилага в областта на лицето, като вместо чрез пръскане, се нанася чрез намазване.