Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с гризачи

Артикули 1-20 от 129

на страница

Дори и най-чистият дом или офис може да се превърне в жертва на нападение от мишки и плъхове. Гризачите намират начин да проникнат в желаните от тях места, а след като веднъж влязат във Вашата собственост, вероятността да се заселят там трайно е голяма.

Унищожете гризачите лесно с правилен избор на продукти в OTROVI.COM

Онлайн магазин Отрови предлага пълния набор от продукти, с които да преборите нежеланите гризачи. Използването на отрови е най-лесният, бърз и ефективен метод за отърваването от тях. Предлагаме няколко вида добре познати и изпитани препарати под формата на:

 • Паста;

 • Гранула;

 • Восъчно блокче. 

За нормална домашна употреба ние препоръчваме отрови под формата на паста. Тя е силно атрактивна и вкусна за тези вредители. Обикновено при висока численост отровата се изяжда за няколко часа и скоро след това, животното умира. Зареждането на отровни примамки трябва да продължи докато гризачите спрат да ядат от тях. Това значи, че цялата налична популация е унищожена.

Още методи за борба с гризачите

Разбира се съществуват и алтернативи на отровите, с които да се справите с нежеланите вредители. Възможностите са:

 • Капани;

 • Ултразвукови устройства;

 • Електромагнитни устройства;

 • Електронни устройства;

 • Комбинирани методи.

Капани

Този метод е доказал своята ефективност във времето. Можете да използвате капани за гризачи на места, където употребата на отрови е нежелана или недопустима. Съществуват няколко вида капани: 

 • Механични капани; 

 • Живоловни капани;

 • Лепливи капани с дератизационно лепило;

 • Убиващи капани;

 • Безотровни капани.

Правилният избор на конкретен вид капан е много важен за ефективността му. Всички капани се нуждаят от атрактивна примамка, която да привлече животното, за да попадне в капана. Докато лепливите безотровни капани са за еднократна употреба и се изхвърлят след залавяне на жертвата, всички останали механични и живоловни капани са за многократна употреба.

Ултразвукови, електромагнитни и електронни устройства

В последните години технологиите за отблъскване на вредители с ултразвук, електромагнит и звук са се усъвършенствали и устройствата стават все по-ефективни. Електронните апарати могат да се използват навсякъде, където има нашествие на гризачи. Това е един от най-екологичните методи за борба с тях - изключват употребата на отрови, капани или каквито и да било консумативи.

Комбинирани методи

Комбинираните методи включват съчетаването на различни видове продукти, като уреди против гризачи и капани. Комбинираните методи сочат положителни и трайни резултати при защита на частни домове и административни сгради и складове. Ние можем да Ви помогнем да изберете най-добрите продукти за комбинирана защита.

Какви са симптомите за присъствие на мишки и плъхове вкъщи

Определено срещата с гризачи вкъщи или в офиса е винаги неприятна и шокираща. Откриването им всъщност е изключително лесно - наблюдавайте за: 

 • Движението им около вас; 

 • Следи от екскременти;

 • Нагризани предмети;

 • Нагризани храни;

 • Драскащи звуци по гипсокартонени стени или тавани;

 • Тропане;

 • Следи от козина. 

При наличие на някоя от тези следи знайте, че борбата с гризачите трябва да започне веднага и не трябва да се пренебрегва, защото биха могли да се възпроизведат и тяхната численост да стане по-голяма. Тогава и тяхното премахване става по-трудно.

Опасностите, които носят мишките и плъховете

Тези вредители представляват голям риск от гледна точка на това, че те са преносители на редица опасни заболявания като: салмонела, дизентерия, лептоспироза и хеморагични трески. Гризачите могат да нанесат огромни икономически и стопански загуби и щети върху стока, машини и оборудване, и изобщо във всички сфери, от домашни до промишлени.

Какво представляват плъховете и как живеят

Плъховете са вид дребен бозайник и популацията им в световен мащаб е огромна - има повече от 100 различни вида, но в България най-често срещаните са сив и черен плъх. Достигат до дължина 30см с опашката. Хранят се с почти всичко - от растителна храна до месо, и това ги прави едни от най-издръжливите и устойчиви гризачи. Както знаем те са изключително интелигентни животни и понякога борбата с тях е много трудна. Активни са през нощта и имат слабо зрение, но за сметка на това са с много добре развито обоняние и слух. Средната продължителност на живота им е около година, възпроизвеждат се изключително бързо, раждат до 4 пъти годишно между 5 и 10 малки. 

Какво представляват мишките и как живеят

Мишките са по-дребни бозайници и живеят в колонии в близост до човешкият бит. Те са нощно активни животни със слабо зрение и добре развити обоняние и слух. Хранят се предимно с растителна храна, но ако такава липсва, могат да се хранят с всичко. Възпроизвеждат се изключително бързо, раждат около 10 пъти годишно до 12 малки. Продължителността на живот на една мишка е до 2 години в лабораторни условия и 1 година във външна среда.

Как да различите мишка от плъх

Определено когато имате проблем с гризачи, е важно да знаете с какво точно си имате работа. Мишката е по-малка от плъха и това е достатъчно, за да различите двата вида. Но ако все пак не можете да видите животното, а само чувате шумове или намирате различни следи, бихте могли да се ориентирате по белезите, които оставят. Например плъхът оставя екскременти във форма на костилка на маслина, а мишката на оризово зърно. И в двата случая, при наличие на такива следи, трябва да вземете мерки незабавно.