Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с гризачи

Артикули 1-20 от 128

на страница

Дори и най-чистият дом или офис може да се превърне в жертва на нападение от мишки, плъхове и други гризачи. Те намират начин да проникнат в желаните от тях места, а след като веднъж влязат във вашата собственост, вероятността да се заселят там трайно, е голяма.

Какви са симптомите за присъствие на мишки и плъхове вкъщи?

Определено срещата с гризачи вкъщи или в офиса е винаги неприятна и шокираща. Откриването им всъщност е изключително лесно - наблюдавайте за следните неща: 

 • Движението им около вас; 
 • Следи от екскременти;
 • Нагризани предмети;
 • Нагризани храни;
 • Драскащи звуци по гипсокартонени стени или тавани;
 • Тропане;
 • Следи от козина. 

При наличие на някоя от тези следи знайте, че борбата с гризачите трябва да започне веднага и не трябва да се пренебрегва, защото биха могли да се възпроизведат и тяхната численост да стане по-голяма. Тогава и тяхното премахване става по-трудно.

Опасностите, които носят мишките и плъховете

Тези вредители представляват голям риск от гледна точка на това, че те са преносители на редица опасни заболявания като салмонела, дизентерия, лептоспироза и хеморагични трески. Гризачите могат да нанесат огромни икономически и стопански загуби и щети върху стока, машини и оборудване, и изобщо във всички сфери, от домашни до промишлени. 

Най-предпочитаните продукти за борба с гризачи

Използването на отрови за гризачи е най-лесният, бърз и ефективен метод за отърваването от тях. Предлагаме няколко вида добре познати и изпитани препарати под формата на:

 • Пасти;
 • Гранули;
 • Восъчни блокчета. 

За нормална домашна употреба се препоръчват отровите под формата на паста. Тя е силно атрактивна и вкусна за мишките и плъховете. Обикновено при висока численост отровата се изяжда за няколко часа и скоро след това, животното умира. Зареждането на отровни примамки трябва да продължи докато гризачите спрат да ядат от тях. Това значи, че цялата налична популация е унищожена.

Изберете правилните средства за унищожаване на гризачите

Разбира се съществуват и алтернативи на отровите, които също са ефективни. Възможностите са:

 • Капани - Този метод е доказал своята ефективност във времето. Можете да използвате капани за гризачи на места, където употребата на отрови е нежелана или недопустима. Съществуват различни видове капани. Правилният избор на конкретен вид капан е много важен за ефективността му. Всички те се нуждаят от атрактивна примамка, която да привлече животното, за да попадне в капана. Докато лепливите безотровни капани са за еднократна употреба и се изхвърлят след залавяне на жертвата, всички останали механични и живоловни капани са за многократна употреба;
 • Ултразвукови устройства и електронни устройства - В последните години технологиите за отблъскване на гризачи с ултразвук или електромагнит са се усъвършенствали и устройствата стават все по-ефективни. Електронните апарати могат да се използват навсякъде, където има нашествие на гризачи. Това е един от най-екологичните методи за борба с тях - изключват употребата на отрови, капани или каквито и да било консумативи;
 • Комбинирани методи - Комбинираните методи включват съчетаването на различни видове продукти, като дератизациони кутии, капани и репеленти за гризачи. Комбинираните методи сочат положителни и трайни резултати при защита на частни домове и административни сгради и складове. Тези методи се препоръчват при големи площи или при голяма численост на вредителите. 

Ние от Otrovi.com можем да ви помогнем да изберете най-добрите продукти за защита и борба с гризачите.