Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати за дървеници

21 артикула

на страница

Креватните дървеници са изключително миниатюрни, но вредни насекоми, които са кръвосмучещи. Те са с кафяво-червеникави тела, чиято големина не надвишава 4-5 мм. Размножават се изключително бързо и навременното разпознаване на тяхното присъствие ще улесни борбата против тях. Какви препарати са ефективни за прогонването и унищожаването им?

Как да разберете, че в дома ви има дървеници?

Както споменахме, тези дребни червеникави насекоми хапят хората и на съответното място се появяват зачервявания и сърбежи. Това са и първите индикации за тяхното присъствие. Изключително активни са през нощта, а през деня се крият и са незабележими. Особеното при тях е тенденцията за заселване в близост до местата, където хората спят през нощта.

Ако забележите малки червени точици по белите си чаршафи, това също може да е индикация за наличие на дребните вредители и спешната необходимост от борба с тях.

Препарати за дървеници

Кои препарати са ефективни за тяхното унищожаване?

Съществуват различни видове ефикасни препарати против дървеници: 

  • спрейове – предлагат се на флакони с различен грамаж и са готови за пръскане и унищожаване на дървениците или хвърчащите насекоми;
  • течни концентрати – изискват предварително разреждане с вода в специално съотношение, споменато на етикета на препарата;
  • готов пулверизатор за впръскване – притежава специален накрайник, подходящ за последователно натискане и отпускане, при което се извършва впръскване на наличната във флакона течност. Подходящ е за директно третиране на уязвимите места и зони в борбата против вредителите;
  • продукти за след ухапвания – облекчават сърбежите и успокояват образувалите се зачервявания. Те са във вид на гел, с който се обработва проблемната област.

Как се използват безопасно?

Изключително важно е преди използването на който и да е от препаратите против дървеници, внимателно да се четат листовките и етикетите на продуктите. Там са описани начините за безопасна употреба на средствата, които трябва непременно да се спазват. Това важи дори и в случаите, когато е необходимо изнасянето от дома за няколко дни след обработка, поставянето на предпазни аксесоари и разреждането на продуктите в точно определеното съотношение с вода.

Препарати за дървеници - Изображение 2 — Otrovi.com

Защо да ни се доверите? 

Otrovi.com сме специализиран онлайн магазин за продажба на висококачествени и доказани във времето препарати против дървеници. Те са достъпни на ниски цени и с гаранция за качество. Клиентите ни получават безплатна помощ в избора и пазаруването и имат цели 30 дни право за връщане.

 Често задавани въпроси

Кои са най-ефикасните препарати за унищожаване на дървеници?

Има много ефикасни средства за борба с дървеници, които могат да се използват както за масова, така и за професионална употреба. Като едни от доказаните в унищожаването на дървениците, се определят Айкън и Фендона, които се предлагат като концентрати, които подлежат на разреждане в точни пропорции с вода. Прилагат се чрез пръскане в местата, където най-често се забелязват вредителите, като креватните конструкции, матраците и други мебели

Колко време е необходимо, за да подействат отровите за дървеници?

Отровата започва да действа веднага след нанасянето на инсектицидния разтвор. Поради съдържанието на силни активни вещества с мощно действие, при контакт на насекомото с отровата, микрокапсулите, които се освобождават, водят до моментално унищожаване. Първоначалният ефект е нокдаун, след което умират.

Колко често трябва да се пръска с препарати против дървеници?

Тези насекоми са издръжливи и действията срещу тях не могат да бъдат еднократни. Използвайте избрания от вас инсектициден препарат 2-3 пъти в рамките на 14 дни, за да се уверите, че сте премахнали цялата популация.

Може ли да се пръска с препарати за дървеници без фирма?

Може. За целта трябва добре да се запознаете с мерките за безопасност и да си осигурите предпазно облекло, както и лични средства, като маска и ръкавици. Уверете се, че спазвате инструкциите, посочени от производителя, дозировката и начините на прилагане.