Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати за дървеници

29 артикула

на страница

Креватните дървеници са изключително миниатюрни, но вредни насекоми, които са кръвосмучещи. Те са с кафяво-червеникави тела, чиято големина не надвишава 4-5 мм. Размножават се изключително бързо и навременното разпознаване на тяхното присъствие ще улесни борбата против тях. Какви препарати са ефективни за прогонването и унищожаването им?

Как да разберете, че в дома ви има дървеници?

Както споменахме, тези дребни червеникави насекоми хапят хората и на съответното място се появяват зачервявания и сърбежи. Това са и първите индикации за тяхното присъствие. Изключително активни са през нощта, а през деня се крият и са незабележими. Особеното при тях е тенденцията за заселване в близост до местата, където хората спят през нощта.

Ако забележите малки червени точици по белите си чаршафи, това също може да е индикация за наличие на дребните вредители и спешната необходимост от борба с тях.

Препарати за дървеници

Кои препарати са ефективни за тяхното унищожаване?

Съществуват различни видове ефикасни препарати против дървеници: 

  • спрейове – предлагат се на флакони с различен грамаж и са готови за пръскане и унищожаване на дървениците или хвърчащите насекоми;
  • течни концентрати – изискват предварително разреждане с вода в специално съотношение, споменато на етикета на препарата;
  • готов пулверизатор за впръскване – притежава специален накрайник, подходящ за последователно натискане и отпускане, при което се извършва впръскване на наличната във флакона течност. Подходящ е за директно третиране на уязвимите места и зони в борбата против вредителите;
  • продукти за след ухапвания – облекчават сърбежите и успокояват образувалите се зачервявания. Те са във вид на гел, с който се обработва проблемната област.

Как се използват безопасно?

Изключително важно е преди използването на който и да е от препаратите против дървеници, внимателно да се четат листовките и етикетите на продуктите. Там са описани начините за безопасна употреба на средствата, които трябва непременно да се спазват. Това важи дори и в случаите, когато е необходимо изнасянето от дома за няколко дни след обработка, поставянето на предпазни аксесоари и разреждането на продуктите в точно определеното съотношение с вода.

Препарати за дървеници - Изображение 2 — Otrovi.com

Защо да ни се доверите? 

Otrovi.com сме специализиран онлайн магазин за продажба на висококачествени и доказани във времето препарати против дървеници. Те са достъпни на ниски цени и с гаранция за качество. Клиентите ни получават безплатна помощ в избора и пазаруването и имат цели 30 дни право за връщане.

Често задавани въпроси

Ефективни ли са препаратите за дървеници?

Унищожаването на тези вредители, известни като креватни дървеници, е трудна задача, защото те се крият и рядко могат да бъдат уловени. Инсектицидите, които от otrovi.com предлагаме, ефективно ще ви помогнат в справянето с проблема с неканените гости. Популярни препарати са Симетрол Супер ЕВ, AMP 2 Tetra 1 PBO 4 CL и Айкън 10 КС. Те служат за масова и професионална употреба.

 

Как да изберете препарат против дървеници?

На първо място, трябва да разберете дали дървесината, която искате да третирате, е заразена или желаете да осъществите превантивна обработка с цел съхранение на дървените конструкции. По този фактор се различават и продуктите.

Как се пръска срещу дървеници?

Най-подходящо е да използвате ръчна пръскачка, с която да третирате дървените конструкции, като легло, паркет, плотове. Не забравяйте и за по-малките предмети. Обработете фугите, цепнатините и дупките с препарата.

За какво да внимавате при употребата на препарати против дървеници?

Преди прилагането трябва да подготвите помещението. Премахнете завивки, калъфки, храна, напитки, посуда. След това, всички текстилни принадлежности трябва да бъдат изпрани на високи градуси. Ако пръскате матрака си, трябва да го направите в долната част. Не обработвайте лицевата страна, върху която спите.