Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Грижа за градината

Артикули 1-40 от 48

на страница
Страница

Заниманията с градинарство доказано носят отлични ползи както на физическото, така и на психическото състояние. Това се дължи на удовлетворението от добре свършената работа, когато човек се наслаждава на продукцията от плодове и зеленчуци или се радва на разцъфналите цветя, засадени по-рано през годината.

Но всяка градина има нужда от грижи, оборудване и защита, за да бъде заниманието с нея плодотворно и приятно. Затова ние от Otrovi.com отделихме категория в нашия онлайн магазин, посветена основно на аксесоарите, нужни за Вашата градина.

Грижа за градината

Какво ще открием в категорията?

Разделът ни, посветен на градинарските грижи, е зареден с много и различни стоки на отлични цени:

  • Препарати за растителна защита;

  • Смески за трева;

  • Мрежи против птици;

  • Пръскачки и пулверизатори;

  • Торове;

  • Препарати за компостиране;

  • Зимни покривала за растения и саксии.

Красивото дворно пространство изисква различни видове грижи. Те включват както предпазването от вредители, така и стимулирането на растенията с торове и използването на качествени семена.

За отглеждането на красива затревена повърхност са необходими хубави тревни смески. А най-добрият начин за защита на многогодишните по-нежни насаждения през зимата, е чрез покривалата за растения. Те пропускат влагата, което предпазва растението от обледяване и замръзване, а също така задържат по-високи температурите под него. С помощта на тези наметала растенията преживяват по-добре зимния сезон и са готови по-рано през пролетта за ново развитие.

От какво трябва да пазим двора си?

Дворът е естествено продължение на дома и грижите за него са част от грижите за цялата къща. Един от основните неприятели на дворната градина са вредителите по растенията. Това могат да бъдат както листни въшки и различни видове акари, така и птици, които нападат плодоносните дръвчета или оси по лозята.

За справяне с насекомите е необходимо да се използват препарати за растителна защита, които ще унищожат всички видове акари, листни въшки, белокрилки и други типове вредители. За безопасното боравене с препаратите е добре да се използват пръскачки или пулверизатор, които значително ще улеснят пръскането.

Механичната защита на растенията от птици и едри насекоми става чрез мрежи, с които се покриват дърветата. Тяхното предимство е, че пропускат слънчевата светлина и дъжда до растенията, но ограничават физическия контакт на птиците с плодовете. По този начин не се налага проявяването на излишна жестокост към животните.

Грижа за градината - Изображение 2 — Otrovi.com

Съвети за грижа за градината от Otrovi.com.

Красивата градина има нужда от грижи, внимание, отдаденост и опит. Затова, преди да пристъпите към това действие, прочетете малко по темата, за да сте подготвени за повечето изненади, които градинарството поднася.

Въоръжете се с добри инструменти и използвайте качествени торове и семена. В добавка инвестирайте в защита на градината си от вредители. По този начин със сигурност ще станете горди собственици на една отлична градина.

Често задавани въпроси?

Как да поддържам градината си здрава и красива?

За поддържане на здрава и красива градина е важно да обръщате внимание на няколко неща. Редовното поливане, подхранването със съответните торове, подсигуряването на достатъчно светлина са основни неща, които трябва да се правят. Отстраняването на зарази и вредители също са от съществено значение за здравата градина

 

Кои марки за градинско оборудване и аксесоари ще открия в Otrovi.com?

Някои от предлаганите от нас марки включват Mini Frog, Aqua, Matabi, Coopermatic, Compost Rapid, Nortene и други

 

За какво да внимавате при покупка на градински стоки и аксесоари?

Изберете качествени продукти на добра цена