АФИТЕК ЕК препарат за листни въшки и бълхи, акари, белокрилки 25мл

В наличност
5 5
1 Преглед
Оцени
Цена (с ДДС):
7,80 лв.
Препарат за листни въшки и бълхи, акари, белокрилки АФИТЕК ЕК 25мл
SKU: 259896
Тегло: 0,025 кг.
Производител: ICB Pharma
EAN: 3800126191227

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Bugaway

Описание и начин на употреба

Препарат срещу листни въшки и бълхи, акари, белокрилки Афитек 25мл.

Афитек ЕК е препарат за механично блокиране и отстраняване от растенията на листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс по житни, зеленчукови, овощни, ягодоплодни (включително лозя) и украсни култури.

Препарата действа на база чисто физически механизъм. След нанасяне, препарата се разпространява върху цялата повърхност на растението, покрива телата на насекомите с триизмерна полимерна мрежа, обездвижва ги и води до смърт в рамките на минути.

АФИТЕК ЕК не е продукт за растителна защита според ЕС Регламент № 1107/2009! Не съдържа активни вещества! Не изисква регистрация като пестицид!

Препарата се предлага в малка опаковка от 25 мл за масова употреба и голяма опаковка от 1000 мл за професионална употреба 

Афитек ЕК на топ цена

Как действа:

След напръскване на растенията с Афитек ЕК се разпространява по цялата листна повърхност, стеблата, клонките, разклоненията и плодовете, като покрива насекомите и създава триизмерна полимерна мрежа върху телата им. унищожава ги, като блокира физическите и телесните им функци на много
нива, което води до смърт в рамките на минути. Скоро след това, под въздействие на атмосферните условия се саморазгражда на нетоксични минерални вещества.

Разходна норма АФИТЕК ЕК : 

От препарата се приготвят се работни разтвори и се опръскват листата на растенията. Овощни и ягодоплодни (включително лозя) култури: 60 - 120 мл на дка (0,12 % – 0,15 % разтвор). Зеленчукови и украсни култури: 50 - 150 мл на дка (0,10 % – 0,15 % разтвор). Краставици и рози: 50 - 100 мл на дка (0,10 % разтвор). Домати, чушки, патладжан: 25 – 70 мл на дка (0,05 % – 0,07 % разтвор). Не използвайте при марули и билки – има риск от фитотоксичност. Житни култури: 75 - 150 мл на дка (0,15 % разтвор).

Указания за употреба:

Има контактно действие, опръскайте изцяло повърхността на растенията. Започнете да пръскате, когато се появят първите неприятели. Ако се налага, повторете след 7 дни или по-късно. Няма профилактично или предпазно действие – щом растенията изсъхнат, продуктът повече не действа. Преваляване в рамките на 8-10 часа след опръскването или бавното изсъхване може да увеличи риска от фитотоксичност, особено при листата на круши и плодовете на ябълки. Не пръскайте при цъфтеж, има риск от увреждане на венчелистчетата. При чувствителни култури или млади зеленчукови и украсни растения, се препоръчва да се изпита върху няколко растения, за да се изключи фитотоксичност преди употреба на цялото поле. Ако употребявате често продукта, оставете интервал от 2 седмици преди третото и четвъртото пръскане. Не го смесвайте с омокрящи агенти или прилепители. Не предозирайте.

Смесимост с други ПРЗ:

Може да се смесва с конвенционални инсектициди и акарициди, за да се усили въздействието им. Особено при голямо намножаване на листни бълхи и трипс.

Приготвяне на разтвора:

Напълнете пръскачката с вода и налейте продукта по доза. Ако ще го смесвате с други ПРЗ, първо направете разтвора с конвенционалния препарат и после налейте продукта по доза. Разтвор да се използва в рамките на 24 часа.

Карантинен срок: Няма. Не съдържа активни вещества. Все пак изчакайте 2 дни преди да приберете реколтата.
Пчели: Не представлява опасност за медоносните пчели. Все пак не прилагайте когато пчелите събират нектар.
Състав: Смес от полимери, главно силикони и силоксани. Всички съставки отговарят на изискванията на ЕС Регламент № 1907/2006.
Съхранение: Съхранявайте при температура 0º - 35ºС. Пазете от влага.

Технически характеристики

Документи:

Етикет

МАРКА: Bugaway Площ на покритие: В зависимост от вида на растенията АДВ:: Полиалкиленоксид модифициран хептаметилтрисилоксан Вид на препарата: Течност Доза на приложение: В зависимост от вида на растенията се приготвят различни смеси Предупреждение за опасности: Предупреждения за опасност: H319 Предизвиква сериозно дразнене на очите. H332 Вреден при вдишване. H411 Токсичен за водните организми, с дълготраен ефект. Препоръки за безопасност: P102 Да се съхранява извън обсега на деца. P261 Избягвайте вдишване на дим Категория на потребителите: Масова и професионална Целеви Вредител: акари - всички форми, листни и щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки, трипсове и млади ларви (1–2 възраст) на нощенки и други листогризещи и листозавиващи пеперуди. Количество: 25 мл. Монтаж и приложение: Външен, Вътрешен Технология: Отблъскващ спрей, Отблъскващ препарат Безплатна доставка: Не

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА . Всички поръчки отбелязани с доставка до адрес се заплащат от получателя.

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв, или до адрес на получателя цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на телефон:0879 400 500

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. АФИТЕК ЕК
  Оценка:
  100%
  уникален!

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: АФИТЕК ЕК препарат за листни въшки и бълхи, акари, белокрилки 25мл
Вашата оценка:
img
АФИТЕК ЕК препарат за листни въшки и бълхи, акари, белокрилки 25мл Добави