img

АФИТЕК ЕК препарат за листни въшки и бълхи, акари, белокрилки 25мл

В наличност
Цена (с ДДС):
7,80 лв.
Добави
Препарат за листни въшки и бълхи, акари, белокрилки АФИТЕК ЕК 25мл
SKU: 259896
Тегло: 0,025 кг.

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: BUGAWAY

Описание и начин на употреба

АФИТЕК ЕК препарат против листни въшки и бълхи, акари, белокрилки 25мл.

Афитек ЕК е препарат за механично блокиране и отстраняване от растенията на листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс по житни, зеленчукови, овощни, ягодоплодни (включително лозя) и украсни култури.Препарата действа на база чисто физически механизъм. След нанасяне, препарата се разпространява върху цялата повърхност на растението, покрива телата на насекомите с триизмерна полимерна мрежа, обездвижва ги и води до смърт в рамките на минути.

АФИТЕК ЕК не е продукт за растителна защита според ЕС Регламент № 1107/2009! Не съдържа активни вещества! Не изисква регистрация като пестицид!

Разходна норма АФИТЕК ЕК : От препарата се приготвят се работни разтвори и се опръскват листата на растенията. Овощни и ягодоплодни (включително лозя) култури: 60 - 120 мл на дка (0,12 % – 0,15 % разтвор). Зеленчукови и украсни култури: 50 - 150 мл на дка (0,10 % – 0,15 % разтвор). Краставици и рози: 50 - 100 мл на дка (0,10 % разтвор). Домати, чушки, патладжан: 25 – 70 мл на дка (0,05 % – 0,07 % разтвор). Не използвайте при марули и билки – има риск от фитотоксичност. Житни култури: 75 - 150 мл на дка (0,15 % разтвор).

Указания за употреба:

Има контактно действие, опръскайте изцяло повърхността на растенията. Започнете да пръскате, когато се появят първите неприятели. Ако се налага, повторете след 7 дни или по-късно. Няма профилактично или предпазно действие – щом растенията изсъхнат, продуктът повече не действа. Преваляване в рамките на 8-10 часа след опръскването или бавното изсъхване може да увеличи риска от фитотоксичност, особено при листата на круши и плодовете на ябълки. Не пръскайте при цъфтеж, има риск от увреждане на венчелистчетата. При чувствителни култури или млади зеленчукови и украсни растения, се препоръчва да се изпита върху няколко растения, за да се изключи фитотоксичност преди употреба на цялото поле. Ако употребявате често продукта, оставете интервал от 2 седмици преди третото и четвъртото пръскане. Не го смесвайте с омокрящи агенти или прилепители. Не предозирайте.

Смесимост с други ПРЗ: Може да се смесва с конвенционални инсектициди и акарициди, за да се усили въздействието им. Особено при голямо намножаване на листни бълхи и трипс.

Приготвяне на разтвора: Напълнете пръскачката с вода и налейте продукта по доза. Ако ще го смесвате с други ПРЗ, първо направете разтвора с конвенционалния препарат и после налейте продукта по доза. Разтвор да се използва в рамките на 24 часа.

Карантинен срок: Няма. Не съдържа активни вещества. Все пак изчакайте 2 дни преди да приберете реколтата.
Пчели: Не представлява опасност за медоносните пчели. Все пак не прилагайте когато пчелите събират нектар.
Състав: Смес от полимери, главно силикони и силоксани. Всички съставки отговарят на изискванията на ЕС Регламент № 1907/2006.
Съхранение: Съхранявайте при температура 0º - 35ºС. Пазете от влага.

ВАЖНО!:

Предупреждения за опасност: H319 Предизвиква сериозно дразнене на очите. H332
Вреден при вдишване. H411 Токсичен за водните организми, с дълготраен ефект.
Препоръки за безопасност: P102 Да се съхранява извън обсега на деца. P261 Избягвайте
вдишване на дим/изпарения/аерозоли. P273 Да се избягва изпускане в околната среда.
P280 Използвайте предпазни ръкавици/предпазни очила. P305+P351+P338 ПРИ
Контакт с очите: промивайте внимателно с вода в продължение на няколко минути.
Свалете контактните лещи, ако има такива и доколкото това е възможно. Продължавайте
да промивате. P304+P340 ПРИ ВДИШВАНЕ: изведете лицето на чист въздух и го
поставете в позиция, улесняваща дишането. P501 Съдържанието/съдът да се изхвърли в
съответствие с националната уредба.

Количество: 25 мл 

Производител: ICB Pharma, 43-602 Jaworzno, Poland

 

Технически характеристики

Тегло: 0.025000 МАРКА: BUGAWAY Безплатна доставка: Не Мерни единици: мл.

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

Оценете: АФИТЕК ЕК препарат за листни въшки и бълхи, акари, белокрилки 25мл
Може да имате нужда и от това: