Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за оси

13 артикула

на страница

Някои видове насекоми представляват сериозен риск за човешкото здраве. Като осите. В тях няма нищо симпатично и нищо, което да ни възпре да ги прогоним далеч от полезрението си. Преди да се заемем с приготвянето на капани, е добре да знаем защо всъщност е толкова препоръчително да го направим. Първо, осите са агресивни хищници, чието ужилване би могло да доведе до тежък алергичен пристъп и второ, насекомото е изключително досадно, а това би могло да помрачи приятния ни престой на открито. 

Какво представлява капанът за оси

Освен с подръчни средства, можем да изготвим капан за насекомото и като заложим на висококачествените предложения от магазин Otrovi.com. Те представляват пластмасов съд, в който се поставя атрактант. Веществото служи като примамка за оси и стършели, а успешното прогонване на дразнещите насекоми е гарантирано. При наличието на цяло гнездо, е добре да повикате професионалисти, защото капаните са неефективни в такива случаи. 

Капани за оси

Клопката за жилещите твари се определя като доста ефективен метод срещу тяхното нашествие, което би могло да се случи във всеки един момент. Поставената в кутията течност се явява неустоима примамка за жилещото насекомо, а след като то вече веднъж попадне вътре, повече не може да излезе от капана и умира. Атрактантът е вещество, което съдържа апетитни есенции, като неговата основна роля е да подмами колкото се може повече насекоми от този вид. Самите съставки не са отровни, а осите намират леталния си край в следствие от удавяне в заложената течност. 

Кога е необходимо

Слънчевото време ни приканва да стоим по-дълго на открито. Това обаче крие и известни рискове. Насекоми като комари, мухи, оси и дори стършели често пъти идват неканени около трапезата ни или басейна, а това със сигурност не е приятно за никого. Съвременните капани са подходящи за:

  • Дворове;

  • Лозници;

  • Места за отдих;

  • Беседки;

  • Басейни и др.

Не чакайте да бъдете ужилени, за да се доверите на предложенията от капани, които магазин Otrovi.com е подбрал за Вас. Купете каквото е необходимо на достъпни цени и предпазете цялото семейство от досадните вредители. 

Защо да изберем Otrovi.com

Магазинът предлага иновативни и креативни решения за защита срещу жилещи твари и най-различни други вредители и неканени животни. Разнообразната продуктова гама ще Ви даде възможност да се погрижите за своето спокойствие и сигурност. В случай на нашествие от жилещи насекоми можете да изберете различни методи за борба с досадниците. Сред най-новите средства за отблъскване на тези създания, това е капанът “гнездо-плашило”, което симулира териториална собственост.

 

Често задавани въпроси

Какво представляват капаните за оси?

Те са специално проектирани да унищожават и намаляват популациите. Ефективното им действие се дължи на сладките примамки, които се използват за привличането им. Ще откриете различни решения за дворове и градини в нашия онлайн магазин. Най-често се изработват от пластмаса и метал.

Какви видове капани за оси има?

От otrovi.com предлагаме различни модели. Най-популярни са лепкавите и соларните. Артикулите за унищожаване на вредителите с течен атрактант също са ефективно средство за улавянето им.

Къде да поставите капана за оси?

За успеха на мисията е важно да изберете правилното място. Поставете ги далеч от местата в двора и градината, където пребивавате най-често, за да не ги привличате към вас. Най-подходящо е да заложите средството за улавяне през неактивния им период – рано сутрин или късно вечер, дори през нощта. Препоръчително е то да бъде в близост до гнездата.

Можете ли да направите капан за оси сами?

Освен професионално разработени средства за защита, може да си приготвите и домашно такова. За целта ще ви е необходима пластмасова бутилка, вода, захар, оцет, ножица и тиксо. Отрежете горната част на пластмасова бутилка с ножица. Обърнете я и я поставете вътре като воронка. Залепете с тиксо. В съдът, смесете 1 чаша вода, 1/2 чаша захар и няколко лъжици оцет. Излейте сместа в бутилката. Капанът е готов! Осите ще бъдат привлечени от сладостта и ще останат затворени вътре.