Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Гел за хлебарки

9 артикула

на страница

Гел за хлебарки

Инсектицидният гел е препарат за контрол на хлебарки, на база хранителен атрактант, смесен с активно вещество. Насекомите се хранят с него и след това умират. Гелът няма мирис и не е необходимо да напускате помещенията след обработка с него, както се действа с аерозолните препарати. Повечето гелове остават ефикасни до няколко месеца след първоначалното им прилагане, което означава, че с тях се хранят индивиди от всички стадии на развитие. Гелът Ви осигурява по-лесна и неангажираща обработка с по-добър ефект, отколкото другите препарати.

Как и къде се използва

Точно заради неговата лесна употреба за нас, той е един от добрите продукти за унищожаване на хлебарки от всякакъв тип. Препаратът се нанася директно от спринцовката-апликатор върху повърхността, на която сте забелязали насекомите. Можете да нанесете препарата на малки капки или като пунктирана линия директно в зоната на обитание или по первази, цепнатини, фуги, каси на врати, електроуреди, компютри и други. Препаратът започва да действа веднага, като ги привлича и те започват да се хранят с него. След като насекомото консумира от гела, то се връща в гнездото си и там заразява всички налични насекоми. Една нахранила се с гел хлебарка може да зарази до 40 други насекоми, които не са консумирали от гела (наричаме този процес “ефектът на доминото”). Леталният изход е неизбежен - гелът действа по-бавно, но сигурно.

Гел за хлебарки

Какво се прави преди употреба

Преди употребата на инсектицидния гел е важно да локализирате помещението в дома или офиса си с най-голяма плътност на хлебарки. Обикновено това са кухните, поради наличието на благоприятстващи фактори, като храна, топлина и влага - подходящи места за укритие. Ако вземем за пример една кухня, е хубаво е да знаете, че преди да използвате веществото трябва да почистите внимателно от всички хранителни продукти, да не държите на открити места такива, да не оставяте неизмита посуда в мивката, да не оставяте неизхвърлени боклуци в кофата за смет. Гелът е хранителна примамка и за да действа, не трябва да има други храни, които да се конкурират с него. Имайте предвид, че хлебарката може да издържи много дълго време без храна, но не може да издържи дълго без вода. Затова не трябва да оставяте съдове или мокри повърхности, които да привличат насекомите. Ако изпълните всички тези мерки, ефективността от обработката с гела ще бъде в пъти по-добра.

Употреба

След като сте подготвили помещението за обработка, започнете да нанасяте гела на малки пунктирани линии или капки директно върху заселените части в помещението. Ако не желаете да апликирате препарата върху мебели и електрически уреди, то може да използвате хартиени подложки или професионални байт стейшъни. Нанесете гела навсякъде, където сте забелязали вредните насекоми.

Област на приложение

Жилищни, административни, търговски и индустриални сгради, училища, търговски и промишлени обекти, складове, апартаменти, магазини, ресторанти, търговски кухни, мотели, хотели, болници, заведения за хранене, както и транспортни средства, като например самолети, влакове, кораби, лодки, автобуси, офиси, старчески домове и други области с наличие на хлебарки.

Доверете се на ниските цени на отровите на Otrovi.com за борбата си с вредителите, защото стоят зад висококачествени и ефективни продукти.

ВИЖ КАК СЕ ПОСТАВЯ ГЕЛ ЗА ХЛЕБАРКИ:

 Често задавани въпроси

Кои са най-добрите гелове за хлебарки на пазара?

Има няколко доказано ефективни средства за унищожаване на вредителите, които са подходящи за приложение в домовете и можете да откриете в сайта ни otrovi.com. Това са Адвион гел, Магнум гел, Максфорс. Предлагат се в различни разфасовки от 20, 30, 40 и 100 грама, в зависимост от вида на продукта.

Как действат геловете за хлебарки?

Тези инсектициди действат като бавносъхнещи примамки, които не притежават мирис, но привличат вредителите. След прилагането им, насекомите усещат хранителния атрактант, като при изяждането и попадането в храносмилателната система, индивидите умират. Те служат за унищожаване на цели популации, защото притежават повторен домино ефект. Живите насекоми изяждат умрелите и така се заразяват.

Колко време е необходимо, за да подейства гелът за хлебарки?

След навлизане в храносмилателната система, средството за борба с вредителите започва да действа, като крайният ефект се постига до 24 часа от първоначалния контакт. Действа на централната нервна система, като блокира постсинаптичните рецептори. За премахване на цялата популация от пълзящи насекоми е необходим различен период от време, в зависимост от гъстотата на заселеност.

Колко често трябва да нанасяте гелът за хлебарки отново?

С поставянето на примамката задачата ви не приключва. Важно за ефективно премахване на неканените гости е да следите капаните, които сте поставили и при засъхнала хранителна примамка, да поставите чрез точковата система нова.