Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за къртици

19 артикула

на страница

Това е един от най-бързите и ефективни методи за борба с подземни гризачи. Има различни по вид и начин на действие, спрямо предпочитанията и нуждите на всеки наш клиент. Затова е важно да съобразите настоящата си ситуация с наличните предложения. В нашия магазин ще намерите следните видове.

Челюстен

Този вид е един от най-предпочитаните, поради простия си механизъм и висока ефективност при улавяне. Произведен е от масивен поцинкован метал с мощна пружина и здрави челюсти. Зарежда се сравнително лесно и не изисква специални умения за ползвателя. Поставя се директно в тунелите на подземните гризачи. Неговият ефект е моментален - той улавя къртицата, щом мине пред него. Важно е да се каже, че при използване на механичен капан е необходимо да проверявате вече заложените клопки по-често, например на два-три дни. Това е така, защото може да се улови само едно животно и след това трябва да бъде почистена и презаредена. Възможно е да сте я поставили на неактивна къртичина или дупка. Тогава няма да се улови нищо. Ако нямате улов до 2-3 дни на заложената клопка, сменете нейното местоположение.

Тунелен

Този вид е по-сложен за употреба, тъй като има две отделни примки, които могат да уловят два екземпляра. Сложността при употребата му се явява при зареждането, което трябва да бъде направено с повишено внимание. За сметка на това, този капан никога не пропуска да улови гризач, което го прави много ефективен. Поставя се в тунела на животното, действа веднага щом усети движение покрай челюстите си. Проверявайте заложената клопка на всеки 2-3 дни, ако е необходимо я почистете и заложете отново.

Живоловен

Това са хуманни капани, които улавят къртиците живи, в специални PVC тръби с обратни клапи. Поставят се в протежение на подземния коридор на животното. При обичайното преминаване на къртицата, тя навлиза в клопката, като обратните клапи пречат тя да излезе обратно. След улавяне, животното е невредимо и може да бъде освободено. Важно е да кажем, че при този тип е необходимо да се проверява всеки ден - така ще бъдете сигурни, че при наличие на подземни вредители, те няма да престоят дълго време в клопката и ще бъдат освободени живи.

Капани за къртици с лесно и безопасно зареждане

Доста иновативно решение, което набира скорост от няколко години насам. Тази разновидност се зарежда с едно движение, като няма вариант, при който неволно да не заредите правилно. Поставя се директно в предварително разкопания тунел. Активира се, когато подземният гризач премине под него. Този уред може да бъде използван още и като капан за мишки и плъхове. Залага се в подземните коридори и дупките им, когато има такива и средата позволява това да се случи, например в полета и ливади.

Как да разберете кой тунел е активен

Който и модел да изберете, е важно да знаете, че ще действа, само ако го поставите в активен тунел на подземните вредители. Но как да разберете кой е активен? Преди да заложите клопката затъпчете или заравнете всички налични къртичини и запушете дупките на слепите кучета. На следващия ден ще се образуват нови къртичини - именно това са активните коридори и там трябва да заложите капана. При сляпото куче затъпканите дупки ще бъдат разровени и отпушени. Поставете клопката в тези тунели.

Капан за сляпо куче

На практика сляпото куче се лови със същите средства, както и къртицата. Когато имате проблем със сляпо куче, имайте предвид, че то е доста по-голямо, в сравнение с къртицата. Следователно клопката трябва да бъде с по-големи челюсти. При залагането й за сляпо куче, начинът е същият, както при къртицата - поставя се директно в тунела на подземния вредител.

При големи нападения на подобни вредители в дворове и градини, е препоръчително да използвате комбинирани методи и средства за понижаване популацията им. Те включват уреди с ултразвук, препарати и капани за подземни гризачи. Така ще изградите професионална защита за градината и двора.