Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за дървеници

4 артикула

на страница

Креватните дървеници са най-често срещаните нежелани насекоми в частния дом. Те обичат човешката кръв и се заселват в близост до местата, където спим. Силно са активни през нощта, така че е трудно да ги забележите. Какви електронни уреди са достъпни против тях и как да ги използвате правилно?

Какви средства за унищожаване на дървениците се предлагат?

Установено е чрез различни експерименти, че дребните паразити имат непоносимост към тихите и определени звуци. Колкото по-тихи са те, толкова са по-опасни за насекомото. Днес са познати следните видове електронни уреди против дървеници:

  • ултразвукови – генерират звукови вълни с определени честоти, които създават неподходяща за дребните паразити среда;
  • електромагнитни – излъчват се електромагнитни вълни благодарение на окабеляването на ел. инсталацията в дома. В подобна среда паразитите стават силно стресирани и бързо напускат местообитанието си;
  • комбинирани – предлагат се и уреди против дървеници, комбиниращи двата описани варианта, което ги прави и по-подходящи за употреба в различните случаи.

Съществуват средства за убиването на насекомите с газ. Изискват предварително третиране на помещението и изчакване на определено време за действие. Има и по-безопасни вибриращи продукти против нежеланите посетители.

Как да ги използвате?

Всеки уред против дървеници пристига с указание за употреба. Повечето от тях са пригодени за директно включване в ел. контакта, а други дори имат бутон за промяна на честотата на излъчвания сигнал. Той е в ултразвуковия честотен спектър и е нечуваем от човека и домашните любимци, но е силно въздействащ върху нервната система на различните видове паразити. Ефектът от използването им се забелязва след няколко седмици, така че бъдете търпеливи.

Как ефективно да се отървете от дървениците?

Тъй като тези вредители са силно адаптивни към различни неблагоприятни среди, вероятността от постигане на желания ефект само чрез един уред силно намалява. Комбинацията от няколко метода, включително и такива с газ, са силно препоръчителни. Те са наричани още фумигатори и се изисква изнасяне на всички хора от помещението, а различните аквариуми, терариуми и други да са закрити. Това води до дългосрочното и ефективно унищожаване на вредителите.

Като специализиран виртуален търговски обект с над 10 годишен стаж в областта, ние от Otrovi.com предлагаме безплатна консултация от експерти, безплатна доставка при покупки над 50 лв. и 30 дни право на връщане на закупените уреди против вредители. Достъпните цени ни дават още повече преднина, така че възползвайте се!