Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за дървеници

7 артикула

на страница

Креватните дървеници са най-често срещаните нежелани насекоми в частния дом. Те обичат човешката кръв и се заселват в близост до местата, където спим. Силно са активни през нощта, така че е трудно да ги забележите. Какви електронни уреди са достъпни против тях и как да ги използвате правилно?

Капани за дървеници - Изображение 2 — Otrovi.com

Какви средства за унищожаване на дървениците се предлагат

Установено е чрез различни експерименти, че дребните паразити имат непоносимост към тихите и определени звуци. Колкото по-тихи са те, толкова са по-опасни за насекомото. Днес са познати следните видове електронни уреди против дървеници:

  • ултразвукови – генерират звукови вълни с определени честоти, които създават неподходяща за дребните паразити среда;
  • електромагнитни – излъчват се електромагнитни вълни благодарение на окабеляването на ел. инсталацията в дома. В подобна среда паразитите стават силно стресирани и бързо напускат местообитанието си;
  • комбинирани – предлагат се и уреди против дървеници, комбиниращи двата описани варианта, което ги прави и по-подходящи за употреба в различните случаи.

Съществуват средства за убиването на насекомите с газ. Изискват предварително третиране на помещението и изчакване на определено време за действие. Има и по-безопасни вибриращи продукти против нежеланите посетители.

Как да ги използвате?

Всеки уред против дървеници пристига с указание за употреба. Повечето от тях са пригодени за директно включване в ел. контакта, а други дори имат бутон за промяна на честотата на излъчвания сигнал. Той е в ултразвуковия честотен спектър и е нечуваем от човека и домашните любимци, но е силно въздействащ върху нервната система на различните видове паразити. Ефектът от използването им се забелязва след няколко седмици, така че бъдете търпеливи.

Как ефективно да се отървете от дървениците?

Тъй като тези вредители са силно адаптивни към различни неблагоприятни среди, вероятността от постигане на желания ефект само чрез един уред силно намалява. Комбинацията от няколко метода, включително и такива с газ, са силно препоръчителни. Те са наричани още фумигатори и се изисква изнасяне на всички хора от помещението, а различните аквариуми, терариуми и други да са закрити. Това води до дългосрочното и ефективно унищожаване на вредителите.

Употреба и предназначение на капаните за дървеници 

Капаните за дървеници са детектори, използвани за ранно откриване на заразяване с такъв тип насекоми чрез улавянето им. Те са предназначени за хващане отделни екземпляри, така че да имате възможност да се обадите на специални унищожители. Сами по себете си няма да разрешат нашествието, ако има налична голяма популация. В такъв случай е най-подходящо да комбинирате различни продукти.

Трябва да ги използвате, ако:

  • подозирате наличието на вредители (може би поради ухапвания през нощта), въпреки че не сте ги виждали;
  • наскоро сте имали проверка за нашественици, която се оказва отрицателна, но все още подозирате, че те са там;
  • домът ви наскоро е третиран против вредители и искате да потвърдите, че те са изчезнали завинаги след пръскането;
  • наскоро сте пътували или сте отседнали в хотел, в който може да има от този вид насекоми.

как да поставим капан за дървеници правилно и ефективно

Поставяне и необходим брой капани според жилището 

Основното място, където трябва предприемете залагането им, е над вашия матрак. Това е най-често срещаното място, където ще ги намерите да се крият. Калъфът за матрак работи като ефективен начин за улавяне. Запечатва буболечките вътре, така че да нямат шанс да избягат.

Тези буболечки умират от липса на хранене с течение на времето. Важно е и да заложите уреди против дървеници, предназначени са за улавянето им в близост или върху мебели с твърди или меки повърхности, където има съмнения за насекоми. Както леглата, така и диваните са обичайни места за пребиваване на този тип вредители. 

Като специализиран виртуален търговски обект с над 10 годишен стаж в областта, ние от Otrovi.com предлагаме безплатна консултация от експерти, безплатна доставка при покупки над 50 лв. и 30 дни право на връщане на закупените уреди против вредители. Достъпните цени ни дават още повече преднина, така че възползвайте се!

 Често задавани въпроси

Какво е предназначението на капаните за дървеници?

Тези средства за хващане на пълзящите насекоми служат като детектори за наличието им в дома ви, както и провеждане на мониторинг, с който да идентифицирате колко е голяма заселеността им. Те са под формата на къщички с лепкава повърхност, които използват хранителни примамки за привличане на вредителите. Използват се и след третиране на помещение срещу вредителите, като проверка за остатъчно наличие.

Колко капана за дървеници са необходими за един дом?

Няма определен брой детектори, които трябва да поставите. Преценете колко е голямо жилището ви, къде смятате да ги поставите, като не забравяйте да обърнете специално внимание на матрака, леглото, както и в близост до мебелите в стаята.

Къде да се поставят капаните за дървеници?

Съсредоточете се в поставянето на средства за мониторинг и хващане на отделни индивиди в близост и под креватната конструкция, около матрака, зад шкафове. Други места, където можете да ги откриете, е в близост до дървена дограма, завеси, килими

Колко често трябва да се проверяват капаните за хващане на дървеници?

Проверявайте през няколко дни в рамките на 4 седмици. В този период лепливата повърхност изпълнява своята функция. Ако след това не откривате признаци за вредители нито в къщичките, нито в дома ви, можете да преустановите проверката. Ако усещате наличието им, ги заменете с друго средство за предпазване, като електронни уреди и препарати.