Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Кучегони

30 артикула

на страница

Не е никак малък броят на хората, които се боят от кучета. Домашни или бездомни - този вид животни са често пъти непредвидими, а ако тръгнат да ни нападат, шансът да се спасим е минимален. Точно затова са изобретени и съвременните кучегони, които са ефективен начин да държим лаещите четириноги настрана. С натискането на един единствен бутон, животното ще бъде отблъснато, а ние отново в безопасност. 

Какво представляват професионалните кучегони

Това са ултразвукови уреди за прогонване на кучета, като техните размери позволяват да бъдат носени навсякъде с нас. Осигуряват добро ниво на защита, а навременното отблъскване на животните е гарантирано. Съществуват най-различни видове кучегони, доста от които са професионални и подходящи за специална употреба. Принципът им на работа се базира на ултразвуков сигнал, който обхваща различен периметър (от 5 до 10 м), в зависимост от марката и модела устройство. 

Доста съвестни собственици на кучета имат винаги под ръка ултразвуково устройство, с което също така могат и да обучат домашния любимец. Пособието разполага с два бутона, единият от които осигурява защита, а другият служи за приучаване на четириногия приятел да изпълнява команди. Колкото по-близо се намирате до домашния любимец, толкова по-добре той ще чуе сигнала. Открийте изгодни предложения в магазин Otrovi.com и се погрижете за сигурността си. 

Кучегони

Кои са най-купуваните

Ухапването от куче е изключително неприятно събитие, което би могло да доведе и до тежки здравословни усложнения. Никой не бива да подценява дивата природата на лаещия четириног, чиито реакции са не рядко и непредвидими. За разлика от котките, кучетата имат далеч по-агресивно държане в редица ситуации, а ако решат да ни нападат, последиците за нас могат да бъдат дори и фатални.

Всичко това ни навява на мисълта, че един кучегон в чантата никога не би бил излишен. Изберете подходящ модел от магазин Otrovi.com, като най-купуваните устройства от този вид са:

  • Dazer;

  • Dogchaser;

  • Super Dogchaser;

  • Swissinno Solutions;

  • Gardigo Tiertrainer LED.

Изберете най-доброто решение и преодолейте страха си от кучета. Вече открихте чудесен вариант да ги държите далеч от себе си. 

Самозащита с джобен кучегон

Използването на джобен кучегон е ефективен начин да се защитите от нападение на агресивни кучета на улицата. Това средство е удобно и компактно. Включването му е бързо и е подходящо за ситуации, в които се нуждаете от скоростна реакция. Приспособлението работи чрез излъчването на мощен ултразвуков сигнал, който е доловим само за кучетата, и създава у тях чувство за страх и паника. Това средство за борба е хуманно, защото не причинява болка. Действа ефективно на разстояние от около 10 метра, което създава предпоставка за пълната ви неприкосновеност. Уредът се използва лесно. Насочете ултразвуковият излъчващ компонент към агресивното животно и натиснете бутона

Къде да открием разнообразен каталог

Истината е, че кучегоните не са масово използвано приспособление, но никога не е късно да научим малко повече за него, та дори и да го включим в арсенала си от задължителни вещи в чантата. В онлайн магазин Otrovi.com ще намерите различни видове кучегони, някои от които са и стационарни. Купете на добри цени и бъдете винаги в безопасност. 

 

 Често задавани въпроси

Какво представляват кучегоните?

Това са уреди, които излъчват ултразвукови вълни. Те имат компактен джобен размер, захранват се от батерии и служат за защита, отблъскване на агресивни кучета, както и превенция на нахапване. В зависимост от моделите се различават по обхват на действие, като най-ефективно влияят на разстояние от 5-7 метра.

Как действа уредът за отблъскване на кучета?

Излъчваният ултразвуков сигнал е неприятен за вредителите, което дразни нервната им система и ги кара да напуснат охраняваната площ. Те не ги нараняват, а предизвикват единствено временно раздразнение. За да задействате уреда, трябва да го насочите правилно към потенциалния нападател и да натиснете бутон за активиране.

Безопасен ли е кучегона за хората и кучетата?

Напълно. Сигналите, които кучегоните излъчват, служещи за прогонване на натрапниците, са в диапазон, който е нечуваем за хората. Това ги прави напълно безвредни и безопасни за ползване, дори и от по-чувствителните хора.

Могат ли устройствата срещу кучета да се използват за спиране на лая?

Кучегоните са предназначени за предпазване от действията на агресивни кучета и не бива да се използват върху четириноги, които нямат намерение да ви нападат, както и върху собствените ви домашни любимци. За възпрепятстване на кучешкия лай може да разгледате специалните уреди за целта, които предлагаме, като този на Ultrasonic Bark Stop House, който може да намерите при нас, otrovi.com