Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Зимни покривала за растения

4 артикула

на страница

Как да защитим растенията от студа

Студеното време може да бъде много опасно за растенията по двора. Няма значение дали става въпрос за сравнително предвидимите зимни месеци, когато трябва да зазимим цветята си за по-дълго време. Или, пък за есенните и пролетни внезапни застудявания, когато трябва да реагираме светкавично. Винаги може да се разчита на бързите и лесни решения в Otrovi.com.

Зимни покривала за растения

Независимо какъв вид растение отглеждате в своя двор, Вие трябва да го защитите от все по-суровите есенно-зимни атмосферни условия. Това може да стане много лесно и бързо, когато използвате правилните продукти за защита от измръзване. За да предпазите своите любими растения, Вие трябва да ги защитите от снега и леда, които са основни фактори за измръзването им. Зимните покривала предлагат добра изолация от студ на храсти, млади насаждения и топлолюбиви растения от студено време, сняг и градушка.

Какво представляват зимните покривала

Те са изработени от нетъкан текстил (полипропилен), с ниска плътност от 30гр/м², 50гр/м² или 80гр/м². Покривалото осигурява добра пропускливост на въздух и влага. Не образува конденз, което е от голямо значение през студените зимни дни. Защитните покривала създават добър микроклимат, който е изключително важен и за зимуването на растенията. Добрата изолация и сигурна защита от резките промени, особено през късната есен и ранна пролет, когато температурите се повишават и рязко падат за кратко време, е ключова. 

Разбира се, не само топлината е важна за оцеляването на растенията през зимата. Цялостната грижа включва вземането на всички детайли предвид. Важно е какво покривало ще се използва за покриване на растенията, защото последното, което искаме е да смачкаме цветята си или да спрем развитието на овошките си. С продуктите на Otrovi.com ще откриете, че лекотата на покривалото не „смачква“ растението, като позволява на филизите и пъпките да се развиват нормално. Зимните покривала подпомагат растенията да се развият по-рано през пролетта след зимния сезон. Затова те могат да се превърнат в неизменен инструмент за всеки градинар и любител на красивите цветя и дръвчета.

Зимни покривала за растения - Изображение 2 — Otrovi.com

Откъде да ги купите

Otrovi.com е специализиран магазин за продукти за борба с вредители. Но нашата мисия е да опазим Вашия дом и градина от всички природни условия - включително и от зимния студ. Както знаем, растенията в градината не са застрашени единствено от подземни и други гризачи. Заложете на качество и ниски цени с онлайн магазина на Отрови.