Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Зимни покривала за растения

4 артикула

на страница

Как да защитим растенията от студа

Студеното време може да бъде много опасно за растенията по двора. Няма значение дали става въпрос за сравнително предвидимите зимни месеци, когато трябва да зазимим цветята си за по-дълго време. Или, пък за есенните и пролетни внезапни застудявания, когато трябва да реагираме светкавично. Винаги може да се разчита на бързите и лесни решения в Otrovi.com.

Зимни покривала за растения

Независимо какъв вид растение отглеждате в своя двор, Вие трябва да го защитите от все по-суровите есенно-зимни атмосферни условия. Това може да стане много лесно и бързо, когато използвате правилните продукти за защита от измръзване. За да предпазите своите любими растения, Вие трябва да ги защитите от снега и леда, които са основни фактори за измръзването им. Зимните покривала предлагат добра изолация от студ на храсти, млади насаждения и топлолюбиви растения от студено време, сняг и градушка.

Какво представляват зимните покривала

Те са изработени от нетъкан текстил (полипропилен), с ниска плътност от 30гр/м², 50гр/м² или 80гр/м². Покривалото осигурява добра пропускливост на въздух и влага. Не образува конденз, което е от голямо значение през студените зимни дни. Защитните покривала създават добър микроклимат, който е изключително важен и за зимуването на растенията. Добрата изолация и сигурна защита от резките промени, особено през късната есен и ранна пролет, когато температурите се повишават и рязко падат за кратко време, е ключова. 

Разбира се, не само топлината е важна за оцеляването на растенията през зимата. Цялостната грижа включва вземането на всички детайли предвид. Важно е какво покривало ще се използва за покриване на растенията, защото последното, което искаме е да смачкаме цветята си или да спрем развитието на овошките си. С продуктите на Otrovi.com ще откриете, че лекотата на покривалото не „смачква“ растението, като позволява на филизите и пъпките да се развиват нормално. Зимните покривала подпомагат растенията да се развият по-рано през пролетта след зимния сезон. Затова те могат да се превърнат в неизменен инструмент за всеки градинар и любител на красивите цветя и дръвчета.

Зимни покривала за растения - Изображение 2 — Otrovi.com

Откъде да ги купите

Otrovi.com е специализиран магазин за продукти за борба с вредители. Но нашата мисия е да опазим Вашия дом и градина от всички природни условия - включително и от зимния студ. Както знаем, растенията в градината не са застрашени единствено от подземни и други гризачи. Заложете на качество и ниски цени с онлайн магазина на Отрови.

 

Често задавани въпроси?

Защо са необходими зимни покривала за растения и как те помагат в студените месеци?

Зимните покривала за растения са необходими, за да предпазят растенията от ниските температури, снеговалеж и вятър през студените месеци. Те запазват топлината и влажността, помагайки на растенията да оцелеят през студените месеци.

Как да избера правилния размер и тип на зимното покривало за конкретните растения?

Изборът на зимното покривало зависи от вида на растенията и техните размери. За малки растения може да се използват по-малки индивидуални покривала, докато за по-големи дървета ще бъдат необходими по-големи или дори специализирани зимни покривала

Как да поддържам влажността и топлината на растенията под зимните покривала?

За поддържане на влажност и топлина под зимните покривала, следвайте тези стъпки:
-Полейте растенията добре преди поставянето на покривалата.
-Поддържайте зимните покривала затегнати, за да запазите топлината и да предотвратите влажността да изчезне.
-Проверявайте редовно състоянието на растенията и премахвайте изсъхнали или повредени части.

Как да предотвратя изсъхването и замръзването на корените на растенията си през зимата?

За да предотвратите изсъхването и замръзването на корените на растенията през зимата:
-Осигурете добра подпора за земята около корените.
-Поливайте редовно растенията, особено при продължителни сухи периоди.
-Използвайте зимни покривала, които ще предпазят корените от ниските температури и вятъра.
-Проверявайте редовно състоянието на почвата и растенията и предприемайте действия, ако забележите проблеми.