Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за мухи

38 артикула

на страница

Капан за мухи, или така наречената мухоловка

Мухите са едни от най-често пренебрегваните вредители. Това обаче не ги прави по-малко опасни от останалите видове вредни насекоми. Те пренасят редица заболявания и са сериозен риск както за търговски обекти и офиси, така и за всеки частен дом. Когато има мухи, това не може да се скрие.

Тук идва и най-важният въпрос: как да се борим с тях, когато те не се спират пред никакви прегради и могат да достигнат до всички стаи и помещения? Ние, от сайта otrovi.com, препоръчваме да обърнете внимание на своя дом, офис или друг вид обект, като започнете от вън навътре. Най-лесният начин е на открито да поставите капан тип мухоловка в двора, така ще се уловят всички ципокрили още преди да са навлезли във Вашия дом, офис или производство.

Капани за мухи

Как да изберем мухоловка

Изборът на средства винаги е важен. От него зависи и последващият ефект и най-вече Вашата удовлетвореност. Има няколко различни вида мухоловки:

  • Инсектицидна лампа - електрически вариант, привлича насекомите с UV светлина и ги унищожава с ток или върху лепенка (в зависимост от вида на инсектицидната лампа);

  • Лента с лепило - класическа мухоловка, която може да видите почти във всеки дом. Може би най-ефективният метод на закрито. Този тип капан действа на базата на прост, но много ефективен метод, а именно мухите просто залепват върху лентата. Има различни ленти, някои от тях са с допълнителна примамка, която е импрегнирана в лепилото, а други разчитат на случайно кацане, т.е нямат нищо друго освен лепило;

  • Капан с примамка: изключително ефективен метод, когато имате възможност да разположите капана на открито. В повечето случаи примамките, които използват тези капани, са на база силно ароматни есенции, които мухите обичат. Винаги разполагайте мухоловката само на открито и далеч от зони за почивка. 

В магазина на отрови ще намерите както ефикасни професионални продукти, така и добри цени. Възползвайте се!

Капани за мухи - Изображение 2 — Otrovi.com

Често задавани въпроси

Какво представляват капаните за мухи?

Капаните за мухи могат да бъдат механични, под формата на лента, навита на ролка с лепяща повърхност, както и инсектицидна лампа, която привлича вредителите чрез своята ултравиолетова светлина и ги унищожава. Целта на всички капани е да привлекат неприятелите чрез светлинен или ароматен атрактант в своя обсег и да ги примамят към улавяне.

 

Какви са ползите от използването на капани за мухи?

Летящите насекоми от този вид могат да бъдат истински дразнители. Тези лесни средства за употреба ще ограничат неприятното жужене и кацане върху вас и ще ви помогнат в предпазването на храната.

Къде да поставите капаните за мухи?

Поставянето може да се извърши на открито и закрито, според вида и приложението на продукта. Уловителите с примамка са подходящи за прилагане навън през лятото, в близост до входни врати и прозорци, откъдето могат да проникнат в дома ви.

Могат ли капаните за мухи да уловят и други насекоми?

Да, възможно е. Въпреки че те са предназначени за улавяне и контрол на мухи, те могат да привличат и улавят и други вредители, като комари и оси. Това зависи от дизайна и примамката, която се използва.