Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против къртици

15 артикула

на страница

Това са продукти, които отблъскват подземните гризачи от Вашия двор и градина. Борбата срещу къртиците може да бъде спечелена, само ако се използват ефективни препарати. 

Препарати против къртици

Как действат

Повечето препарати са произведени от силно ароматни етерични масла на растения, които къртиците не харесват и избягват. Този тип продукти се предлагат в няколко формулации като течност, гел кубчета и сухи гранули. В повечето случаи разликите между различните формулации са много малки и зависят от личните предпочитания на всеки потребител. 

Как се използват

Препаратите се прилагат директно в тунелите на подземните гризачи. Това означава, че предварително трябва да разкопаете и разкриете прохода на къртицата. След това поставяте веществото директно в предварително изкопаната дупка - количеството е различно за всеки продукт (прочетете инструкцията за употреба). След това върнете изкопаната пръст и затрупайте дупката. Така силният аромат се разпространява навътре и прогонва подземните гризачи. Тези вещества не са отрови, те прогонват животните без да ги нараняват.

Карбид 

Това е различен препарат, който се използва от много години за прогонване на подземни гризачи. Както е известно, карбидът има бурна химична реакция при допира си с вода, като обикновено започва да пуши. Карбидът представлява сухо вещество, наподобяващо парче скала или камък, има белезникав цвят и отличен ефект при борбата с къртици. Поставя се в предварително разкопания коридор на животното, след което с изкопната пръст го затрупвате така, че димът да не излезе от тунела и поливате с вода. Ефектът е бял дим, който се носи навътре и по този начин прогонва животните от активния проход.

Димни патрони

Димните патрони използват дим, който прогонва слепите кучета и къртиците от техните тунели. Поставят се в предварително разкопан коридор или къртичина. Палят се с кибрит или запалка и веднага след запалване се поставят в прохода на животното. Целта е димът да се разнесе във всички коридори на подземните гризачи. По правило едни димен патрон се пуска в една къртичина или дупка. Димът прогонва животните от обичайните им местообитания.

Откъде да купите

В последно време много по-търсени са методите за прогонване на вредители, без летален край за животните. Предложенията, които ще откриете онлайн на Otrovi.com са не само ефективни, но и хуманни. Унищожете проблема с досадните животинки окончателно и на достъпни цени.

 

Често задавани въпроси?

За кого са подходящи препаратите против къртици?

Тези средства за прогонване на вредителите са подходящи още за полевки, полски мишки и сляпо куче, защото действат еднакво отблъскващо за всеки вид гризач. Някои от артикулите са ефективни дори срещу видри

 

Кои препарати да използвате в борбата ви с къртиците?

Има различни продукти, които ще откриете в нашия онлайн магазин otrovi.com, подходящи за защита от подземните гризачи. Те са под формата на гранули, гелове, пасти или течности със силен аромат. Доверете се на водещи марки, като Bros, Bruer, Mondo Verde и Bio Love. Изберете и според количеството, като прецените площта на обработваемите земи, които искате да защитите, броя на тунелите и къртичините

 

Как действат препаратите срещу къртици?

За разлика от отровите, те не са предназначени за умъртвяване на вредителите. Тъй като те са защитени видове, е необходимо да бъдат прогонвани, а не унищожавани. Продуктите имат съдържание на натурални съставки, често етерични масла, като масло от чесън, или акрилова киселина, които излъчват остър аромат, непоносим за подземните неприятели

 

Как се прилагат препаратите против къртици?

Независимо от тяхната консистенция, най-правилният начин за приложението им, е директно в тунелите, чрез разравяне на дупки, и къртичините, като се внимава да не се разрушат. Може да ги използвате във вашата градина или двор, където забелязвате присъствието им