Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати за басейни

6 артикула

на страница

С настъпването на летните горещини, вариантите за прохлада и свежест стават все по-актуални, така че хората все по-често се замислят за направата на собствен басейн в двора или посещаването на частен такъв. За да са пълни и само положителни емоциите, грижата за водата е от ключово значение. Ето защо, употребата на специални препарати за дезинфекция и почистване от бактерии е наложителна.

Препарати за басейни

Защо са необходими препаратите за басейни?

Голяма част от съвременните басейни са оборудвани с пречиствателна система и филтър за улавяне и задържане на едрите частици във водата. По този начин я пречистват и поддържат в отлично състояние. За съжаление, филтърът не може да неутрализира съдържащите се различни патогени, като бактерии, гъбички, вируси и други биологични замърсители и вредители. И тук на помощ идват специалните химически препарати за дезинфекция на водата в басейните и нейната поддръжка.

Как да изберете нужната химия?

Гамата от дезинфектанти и химически пречистватели се предлага във вид на гранули, прахове, таблетки и хапчета. Те са с различна продължителност на действие и химическа основа. Обикновено подобни продукти са базирани на хлора, който е евтин и бързо унищожава широка група от патогени, бактерии и вируси. Има отлична разтворимост във водата и съществува възможност за регулиране времето за разпада му под въздействието на UV лъчите при употреба на стабилизатори.

Каква дезинфекция е необходима за водата?

  • за първична, регулярна или ударна обработка могат да се използват различни препарати или един продукт с променлива дозировка;
  • определя се състава на дезинфектанта, като тези на хлорна основа са подходящи и за детски басейни, СПА-системи;
  • проверява се съвместимостта с филтриращата система и останалите препарати в басейна, определят се страничните ефекти и необходимостта от използване на други продукти;
  • проверяват се начините за употреба и дозировката.

За домашните басейни с малък обем са подходящи препаратите на таблетки или тези от комплексен тип, а за обществените се използват автоматични дозатори и диспенсъри.

Препарати за басейни - Изображение 2 — Otrovi.com

Какво ще откриете при нас ?

При нас в Otrovi.com ще намерите всичко необходимо за пълната дезинфекция и пречистване на течността. Те са подходящи за употреба както в домашните водоеми, така и в обществените. Тук ви очаква пълен набор от тестери за състоянието на водата, нейното pH, диспенсери за поставяне на таблетки, хапчета и гранули. Ние предлагаме множество дезинфектанти на хлорна основа и мултифункционални продукти на отлични цени.

Често задавани въпроси?

Как да поддържам чиста и прозрачна вода в басейна?

За да поддържате чиста и прозрачна вода в басейна е важно да проверявате редовно нивата на химичния баланс, като pH, хлор и алкалност. Чистете дъното, както и стените на басейна като премахвате замърсяванията. Редовно третирайте водата с подходящи химикали и следвайте инструкциите написани на етикета на продукта.

Колко често трябва да извършвам поддръжка на водата в басейна?

Честотата на поддръжка на водата в басейна зависи от много фактори. Някои от тях са: размера и типа на басейна, климатичните условия и интензивността на ползване. По-честа проверка и поддръжка може да бъде необходима при интензивна употреба или при изменение на времето.

Безопасни ли са за хората препаратите за басейни?

Ако се използват правилно и се спазват указанията изписани на етикета препаратите са безопасни. Важно е да не се използват в по-големи количества от препоръчаните и да се съхраняват на място, недостъпно за деца. Следвайте инструкциите за дозиране и безопасност, като носите ръкавици и защитни очила, когато е необходимо

Как да се предпазя при третиране на басейна с препарати?

За да се предпазите при третиране на басейна с препарати, носете подходяща защитна екипировка, като ръкавици и защитни очила. Следвайте инструкциите за безопасност. Пазете децата и домашните любимци далеч от зоната на третиране и съхранявайте химикалите на недостъпно място.