Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за съсели

11 артикула

на страница

Съселите са истинска напаст за извънградски къщи и жилища в зелени градски райони. Активният им период, през който нападат, е пролетта и веднъж влезли в постройката копаят дупки, изяждат гипсокартон, окачен таван, изолация, кабели и всичко, до което имат достъп. 

Капани за съсели

Действие на механичните капани за съсели

Те са сред най-старите и изпитани средства за борба с тези упорити гризачи. С тяхна помощ можете да се справите със съсели още в деня, в който се появят. Отровите, предназначени за тях, действат много по-бавно и е възможно да минат дни, докато се отървете от съселите. Механичните капани са на ниски цени и изключително лесни за употреба. Разполагат с кошничка за твърда или течна примамка, като можете да поставите любимото на всички съсели фъстъчено масло. 

Капаните са здрави и действат безотказно, като можете да заложите няколко на различни места в едно помещение. Винаги използвайте ръкавици, когато ги пипате – така гризачите няма да уловят съмнителна миризма и ще бъдат по-доверчиви.

Характеристики на лепящите капани за съсели

Те се поставят на пътя на гризачите и по желание можете да добавите и някаква примамка в тях. Представляват две пластмасови плоскости, върху които има силно, незасъхващо лепило. В него няма отрова и е напълно безопасно за хора и домашни животни. След като установите от къде минават натрапниците, поставите един или два капана за хващане с лепило. В средата им можете да поставите някакво лакомство за съсели – кашкавал, риба, царевица, слънчоглед. 

Лепящите капани са не по-малко ефикасни от механичните, като единствено по-големи екземпляри биха могли да се отскубнат от лепилото. За по-голяма сигурност можете да комбинирате различни видове капани на едно място. 

Естествени врагове на съселите

Техните неприятели са основно змиите и котките. На много места, предимно в Централна Азия, пълзящите твари се отглеждат като пазители на домовете. У нас за защита на жилища и стопански постройки се използват котките. Когато включите тези животни в борбата със съсели, не трябва да поставяте отрови, за да предпазите котките. За тях трябва да положите допълнителни грижи, които включват задължително, редовно обезпаразитяване и периодични прегледи от ветеринар. За да сте сигурни, че няма да допуснете разпространение на болести и паразити, котките не трябва да бъдат допускани вътре в жилището. 

Разгледайте онлайн каталога на Otrovi.com и изберете ефективно, хуманно средство за справяне с вредители като съсели и други вредни гризачи.