Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Уреди против кучета и котки

32 артикула

на страница

Уредите против котки и кучета създават надеждна ултразвукова защита в зоните, в които са поставени. Тяхната цел е да прогонят и отблъснат животните от места, на които тяхното присъствие е нежелателно. Устройствата са малки електронни машинки, които излъчват ултразвуков сигнал, за който е доказано, че дразни и отблъсква бездомните животни без да ги наранява. В по-голямата си част се използват и за двете животни. Но най-често се използват срещу котки. Те са силно подвижни и могат да достигнат до почти всички места в нашия двор, градина или кола. Точно заради тази тяхна способност са създадени и ултразвуковите апарати.

Уреди против кучета и котки

Как да защитим колата си

Звучи странно, но котките нанасят сериозни щети по боята на всеки автомобил, върху който се опитат да се качат. Те надраскват боята с нокти, разбира се съвсем неволно, търсейки по-удобно или топло място за сън или почивка. Освен това могат да се промушат в двигателния отсек на автомобила ни и по този начин да нанесат повреда по електрическата инсталация на колата. Това се случва предимно в по-студените месеци, когато дребните животни търсят топлината на двигателя. Този проблем се решава с ултразвуков уред, захранван от батерии. Устройството се поставя според вида на проблема. Ако желаете да защитите боята на колата от надраскване от котешки нокти, апаратът се слага в близост до колата. Но ако желаете да защитите двигателния отсек, се поставя под капака на автомобила. Ето и нашите предложения за защита на автомобила:

Как да защитим двора и терасата

Колкото и да обичаме котките, понякога техните навици са силно несъвместими с нашето ежедневие. Те могат да прескачат огради и да достигат на места, на които повечето други животни не могат, те могат да нарушат начина на живот на всеки човек. Вече съществуват и решения за борба с дребните бозайници на база ултразвук. Това са малки устройства, които излъчват ултразвуков сигнал, който дразни и прогонва животните от Вашия двор или веранда. Този тип уреди се поставят в зоната, от която желаете да прогоните животните. В зависимост от вида на устройството, той може да се захранва от батерии или да бъде захранван от соларен панел и ток. Ето и нашите предложения за апарат за двора и терасата:

Важно е при употреба на такива устройства да се има предвид, че е необходимо време, за да могат животните да се оттеглят от зоните с поставени уреди. Времето е различно и индивидуално при всеки индивид и зависи от конкретната ситуация и индивидуалната слухова чувствителност на всяко отделно животно. Времето за прогонване може да отнеме от 3 дни  до  2 месеца.

Уреди против кучета и котки - Изображение 2 — Otrovi.com

Защо апаратите са най-добрият вариант

Кучето е най-добрият приятел на човека, но само ако е добре дошло. Котката може да допринесе много за уюта в един дом, стига да нямаме алергия към козината й. Животните са сладки и симпатични, докато не създадат проблем, който при всяко домакинство може да се изразява в различно нещо. Дворът и терасата, както и колата ни, са сред обектите, които бихме искали да защитим и предпазим от нежелани нашествия на космати приятелчета. Otrovi.com предлага селекция от апарати, които хуманно решават проблема с животните в нежеланите пространства. Заложете на качествени продукти, на достъпни цени.