Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с насекоми

Артикули 1-40 от 219

на страница

С настъпването на лятото и затоплянето на времето, насекомите се пробуждат и стават много активни, което е причина и по-често да ги срещаме в домовете си. Ако навън се примиряваме с присъствието им, вкъщи това е недопустимо и е причина за предприемане на мерки за борба против тях. Кое ги привлича и как ефективно да се преборите чрез различни уреди и препарати?

Защо насекомите се появяват в дома?

Дребните вредители са преносители на инфекции и заболявания. Те унищожават не само храната и битовото обзавеждане, но са причинители и на различни щети по дрехите. Битовите насекоми създават дискомфорт на човека и домашните любимци, тъй като хапят и са преносители на зарази.

Предимно са привлечени от благоприятните условия в частните домове. Вредителите обичат приятната за човека стайна температура, влагата, храната. Когато са в обитавано от хора помещение, насекомите лесно намират с какво да се хранят, а приятната стайна температура спомага за бързото им размножаване. Те са силно приспособими към различни сурови условия, дълго оцеляват, без да се хранят или дори и при частична липса на органи от тялото им.

Как да се отървете от тях?

В борбата против насекомите е необходимо създаване на неприятни за тях условия, което ще ги накара сами да напуснат обитаваното място. Ето какво можете да направите:

  • ограничаване на достъпа до храна и вода – възползвайте се от пластмасовите кутии, чиито капаци елиминират достъпа дори и на най-малката гадинка. Премахнете течовете на вода от крановете си, забърсвайте умивалника след всяко ползване на чешмата;
  • премахване на дребните цепнатини в стената, пода, тавана – козметичните ремонти всяка година могат да улеснят борбата с насекомите, тъй като се елиминират местата за тяхното размножаване;
  • почистване на трохите от храна – старателното почистване на трохите от храна по пода е задължителна част от борбата против неканените гости в дома;
  • поставянето на фини мрежи по прозорците и вентилационните отвори ще предотврати нахлуването на хвърчащите и пълзящи гадинки в апартамента или частния дом.

Какви продукти да използвате в борбата против насекомите?

Съществуват различни продукти в борбата против битовите вредители. Това могат да са химически средства и препарати за пръскане. В онлайн магазина ни ще откриете още и ефективни електрически машинки, които се включват в ел. контакта и генерират ултразвукови сигнали, прогонващи някои видове гризачи. Тези звуци са нечуваеми за човешкото ухо, но са силно дразнещи за неканените гости и въздействат върху нервната им система. 

Всички противодействащи продукти могат да бъдат закупени на отлични цени и с високо качество при нас в Otrovi.com.