Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с насекоми

Артикули 1-40 от 254

на страница

С настъпването на лятото и затоплянето на времето, насекомите се пробуждат и стават много активни, което е причина и по-често да ги срещаме в домовете си. Ако навън се примиряваме с присъствието им, вкъщи това е недопустимо и е причина за предприемане на мерки за борба против тях. Кое ги привлича и как ефективно да се преборите чрез различни уреди и препарати?

Защо насекомите се появяват в дома?

Дребните вредители са преносители на инфекции и заболявания. Те унищожават не само храната и битовото обзавеждане, но са причинители и на различни щети по дрехите. Битовите насекоми създават дискомфорт на човека и домашните любимци, тъй като хапят и са преносители на зарази.

Предимно са привлечени от благоприятните условия в частните домове. Вредителите обичат приятната за човека стайна температура, влагата, храната. Когато са в обитавано от хора помещение, насекомите лесно намират с какво да се хранят, а приятната стайна температура спомага за бързото им размножаване. Те са силно приспособими към различни сурови условия, дълго оцеляват, без да се хранят или дори и при частична липса на органи от тялото им.

Как да се отървете от тях?

В борбата против насекомите е необходимо създаване на неприятни за тях условия, което ще ги накара сами да напуснат обитаваното място. Ето какво можете да направите:

  • ограничаване на достъпа до храна и вода – възползвайте се от пластмасовите кутии, чиито капаци елиминират достъпа дори и на най-малката гадинка. Премахнете течовете на вода от крановете си, забърсвайте умивалника след всяко ползване на чешмата;
  • премахване на дребните цепнатини в стената, пода, тавана – козметичните ремонти всяка година могат да улеснят борбата с насекомите, тъй като се елиминират местата за тяхното размножаване;
  • почистване на трохите от храна – старателното почистване на трохите от храна по пода е задължителна част от борбата против неканените гости в дома;
  • поставянето на фини мрежи по прозорците и вентилационните отвори ще предотврати нахлуването на хвърчащите и пълзящи гадинки в апартамента или частния дом.

Какви продукти да използвате в борбата против насекомите?

Съществуват различни продукти в борбата против битовите вредители. Това могат да са химически средства и препарати за пръскане. В онлайн магазина ни ще откриете още и ефективни електрически машинки, които се включват в ел. контакта и генерират ултразвукови сигнали, прогонващи някои видове гризачи. Тези звуци са нечуваеми за човешкото ухо, но са силно дразнещи за неканените гости и въздействат върху нервната им система. 

Всички противодействащи продукти могат да бъдат закупени на отлични цени и с високо качество при нас в Otrovi.com.

Често задавани въпроси?

За какво трябва да внимаваме в борбата с насекомите?

Препоръчително е да идентифицирате видовете насекоми и мястото, откъдето идват. Важно е да поддържате чистота и ред в дома и градината си, като държите храните затворени.

 

Как действат различните средства против насекоми?

Различните средства против насекоми предоставят различни методи за контрол. Репелентите отблъскват насекомите, като ги държат далеч от Вас. Инсектицидите и препаратите убиват насекомите, докато капаните и електронните устройства могат да ги уловят. Изборът зависи от конкретния проблем и предпочитанията Ви.

 

Кои са най-ефективните средства против насекоми?

Едни от най-ефективните средства против насекоми са инсектицидите, които унищожават различни видове насекоми. А за отблъскване на насекомите в помещенията, електронните уреди се считат за едни от най-добрите решения.

След колко време ще се отърва от насекоми?

Времето, необходимо за отърваване от насекомите може да варира. То зависи от конкретните видове насекоми и средствата, които използвате за прогонване им. Някои насекоми могат да бъдат премахнати за дни, докато други изискват по-продължителни усилия и време.