Препарат против листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс Афитек

В наличност
1 Преглед
Оцени
Цена (с ДДС):
130,80 лв.
Защита на растенията от листни въшки и други насекоми без отрови и биоциди.
SKU: 258214
Тегло: 0,100 кг.
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: ICB Pharma

Описание и начин на употреба

Афитек ЕК препарат против листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс 

Афитек ЕК е разработен за защита на растения от листни въшки, паяжинообразуващи акари, ерифоидни акари, листни бълхи, щитоносни въшки, белокрилки и трипс. Препаратът не е пестицид.

Той има физически принцип на действие и механично блокира вредителите по житни, овощни, зеленчукови, ягодоплодни (включително на лозя) и украсни култури. Неговият ефект идва чрез обездвижване на насекомите и води до смърт в рамките на минути.

При използването на Афитек не се наблюдават остатъчни количества в продукцията на третираните култури и няма резистентност.

Разфасовки

 

Афитек срещу листни въшки на ТОП ЦЕНА

Начин на действие:

Препаратът е концентрат. За да се третират засегнатите от вредители растения, се приготвят разтвори с различен процент от продукта. С готовия разтвор се пръскат листата.

Начин на употреба Афитек ЕК:

Приготвят се работни разтвори и се опръскват листата на растенията. Овощни и ягодоплодни (включително лозя) култури: 60 - 120 мл на дка (0,12 % – 0,15 % разтвор).За ябълки (когато плодовете вече са формирани) и круши – опръсквайте само когато времето позволява бързо изсъхване на разтвора. Зеленчукови и украсни култури: 50 - 150 мл на дка (0,10 % – 0,15 % разтвор). Краставици и рози: 50 - 100 мл на дка (0,10 % разтвор). Домати, чушки, патладжан: 25 – 70 мл на дка (0,05 % – 0,07 % разтвор). Не използвайте при марули и билки – има риск от фитотоксичност. Житни култури: 75 - 150 мл на дка (0,15 % разтвор).

Указания за употреба:

 • Овощни и ягодоплодни растения, включително лозя се пръскат с препоръчителна концентрация 0,12 – 0,15% (60-120 мл на дка). Позволено е пръскане на плодни дръвчета като ябълки и круши с вече оформени плодове, но е препоръчително да се прилага само в дни, в които времето е сухо и топло. Така разтворът ще има време да изсъхне бързо;
 • Декоративни растения и зеленчукови култури. Препоръчителната доза от 0,10-0,15% ще постигнете с 50-150 мл на дка;
 • Чушки, домати, патладжани третирайте посевите от зеленчуци с разтвор 0,5-0,7%, или 25-70 мл на дка;
 • Краставици и рози. Подходящ е 0,10% концентриран разтвор, създаден от 50-100 мл продукт на дка;
 • Житни. Посевите от житни култури обработвайте с 0,15% разтвор, от 75-150 мл на дка.

Посочените проценти са приблизителни с интервал „от“ – „до“, като по-високата концентрация се използва за борба с вредители при по-силно засегнатите зони. Не бива обаче да предозирате от стремеж към по-сигурни резултати!

Препаратът не е подходящ за третиране на марули и билки, тъй като това крие риск от фитотоксичност.

Афитек действа ефективно върху проблема, когато се напръска цялата повърхност на растителните култури. За най-бързи резултати и бързо прогонване на инсектите, нека третирането започне веднага след забелязване на първите вредители.

Наблюдавайте ефекта. Ако е нужно, направете повторно обработване след 7 дни или след по-дълъг период.

Ако използвате препарата регулярно, оптималният интервал между пръсканията е 2 седмици.

Имайте предвид, че действието на Афитек трае до неговото изсъхване. С негова помощ насекомите са прализирани и умъртвени. Но продуктът няма остатъчно предпазно действие върху листата. Щом те изсъхнат, той не действа като по-нататъшна профилактика.

Нека пръскането се осъществи при сухо време. Ако превали дъжд между 8 и 10 часа след третирането, това може да доведе до получаване на фитотоксичност на листата (особено при овошки). По същата причина не смесвайте продукта с намокрящи агенти.

Не е добре Афитек да се ползва по време на цъфтеж на плодните дръвчета, защото това може да ги увреди. За да се уверите в добрия ефект и да се изключи рискът от фитотоксичност, е препоръчително, първо, изпробването на препарата само върху някои от растенията, след което да се приложи върху цялата територия на посевите.

Съвместимост с други ПРЗ

При голяма напаст от трудни за контрол насекоми (листни въшки, бълхи, трипс) продуктът може да се комбинира със стандартните инсектициди и акарициди. Това увеличава ефективността и гарантира премахването на вредителите.

Приготвяне на разтвор

Отмерете посоченото количество от продукта и го добавете в пълната с вода пръскачка. Ако ще смесвате Афитек с други препарати за растителна защита, първо пригответе разтвора по указаната дозировка, след което смесвайте.

Готовият разтвор може да се използва до 24 часа след разреждането.

Карантинен срок

Продуктът не съдържа активни вещества, поради което няма карантинен срок. За допълнителна сигурност все пак можете да берете от реколтата два дни след обработката с Афитек.

Пчели

Препаратът няма негативно отражение върху медоносните пчели, сочат апитоксичните изследвания след прилагането му. Все пак, за елиминиране дори на минимален риск, е препоръчително да не пръскате през времето на събиране на нектар.

Състав

Афитек представлява смес от полимери, основно силикони и силоксани. Съставът отговаря на изискванията на ЕС по регламент №1907/2006.

 

 

Технически характеристики

Документи:

Етикет

Информационен лист за безопастност

МАРКА: ICB Pharma Интервал на работа: : При честа употреба третиранията се извършват в интервал около две седмици Количество:: 1000 мл Вид на препарата: Течност Категория на потребителите: Масова и професионална Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА . Всички поръчки отбелязани с доставка до адрес се заплащат от получателя.

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв, или до адрес на получателя цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на телефон:0879 400 500

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. Афитек
  Няма доза за декар или процентна концентрация. Може ли да действува срещу калифорнийска щитоносна въшка и пояжинообразуващ акар по ябълка?

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: Препарат против листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс Афитек
Вашата оценка:
img
Препарат против листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс Афитек Добави