Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Препарати против комари

Артикули 41-48 от 48

на страница
Страница

 Често задавани въпроси

Кои са най-добрите препарати против комари?

В борбата с вредителите на открито има налични средства силно унищожително действие, като Цитрол 10/4 УЛВ, Фовал ЕК, Димилин 15 СК, които предлагаме в otrovi.com. Препаратите срещу комари притежават комбинация от няколко активни вещества, подходящи както за масова, така и за професионална употреба и имат широкоспектърно действие

Колко време е необходимо, за да започнат да действат препаратите срещу комари?

Поради мощната си формула, действието след прилагането на инсектицидите, е моментално. Първоначалният ефект е поразяващ, насочен към унищожаването на летящите насекоми от този вид. Времето, в което течността ще достигне до вредителите, зависи от правилната дозировка, местата, където прилагате, както и дали в близките два-три часа след това ще завали дъжд.

Как трябва да се прилагат препаратите против комари?

Повечето продукти се предлагат под формата на концентрирана течност, която трябва да се разреди с вода, за да се приготви работен разтвор, готов за употреба. Спазвайте дозировката, посочена от производителите, както и разходната норма в зависимост от обработваемата площ. Прилагането се извършва чрез пръскане, като за целта можете да използвате ръчни или моторни пръскачки.

Безопасни ли са препарати против комари за хората и домашните любимци?  

Не. По време на третирането не трябва да допускате хора и животни до територията, независимо дали е на открито или закрито. Трябва да изчакате посоченото време в инструкциите, като най-често то се равнява на 2-3 часа. 

Безопасни ли са спрейовете за хората и домашните любимци?

Да. Спрейовете с аерозол могат да се прилагат директно върху кожата или дрехите. Може да се прилага в областта на лицето, като вместо чрез пръскане, се нанася чрез намазване.