Как сами да направим капан за оси

Направи си сам капан за оси

Има много начини да направим сами капан за оси в следващите редове ще се опитам да обясня най-лесните и ефикасни начини за се справите с осите. Може да направите капан за оси с подръчни материали всичко, което Ви е необходимо се намира бързо и лесно във всяко домакинство.

Как да направим капан за оси и домашна примамка за оси:

1. Необходимо ви е обикновена пластмасова бутилка от минерална вода или безалкохолна напитка. С нож или ножица срязвате бутилката през средата.След, като разделите бутилката на две обърнете гърлото на бутилката, че да влезне на обратно в долната част на бутилката.

 

2. Конструкцията на капана за оси е готова за да бъде здрава и стабилна е необходимо да залепите с тиксо краищата на бутилката. Може да пробиете две дупки, на които да поставите дръжки за закачване.

3. Приготвяне на примамка за оси. това е важна стъпка тя прави капана за оси ефективен. Осите обичат сладки храни и напитки може да комбинирате всички видове сладки напитки за да примамите осите в капана. Ето и моята версия за домашна рецепта за примамка за оси

1. 100мл. вода

2. 5 супени лъжици захар

3. Една супена лъжица оцет (отблъсква пчелите)

4. Суха храна за домашни любимци (гранула на база месо)

В тази рецепта е съчетано всичко, което осите обичат а именно сладко и протеин. След, като смесите съставките ги разбъркайте добре и ги сипете в капана за оси сместа привлича осите в капана  действието на примамката се развива до няколко дни. С течение на времето и увеличаване на улова на насекоми капана за оси се запълва. Имате два варианта:

1.Може да допълните капана с вода за да може да продължи да улавя оси 

2. Може да разглобите капана и да изхвърлите примамката и уловените оси. Това означава, че трябва да приготвите нова примамка за оси избора остава във ваши ръце.

ВАЖНО! Капаните привличат осите винаги залагайте далеч от зони за почивка или игра на деца.

ВИЖ НАШИТЕ ЕФЕКТИВНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КАПАН ЗА ОСИ

 

Назад към всички новини