Bird Free оптичен гел против гълъби кутия 15 бр

В наличност
5 5
1 Преглед
Оцени
Цена (с ДДС):
136,00 лв.
Защитен оптичен гел против гълъби 15 бр.
SKU: 300607
Тегло: 0,400 кг.
Производител: Bird Free Великобритания
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Описание и начин на употреба

Прогонващ оптичен гел против гълъби Bird Free 15 бр

Bird Free e единственият гел за отблъскване на птици, разрешен за употреба в обединеното кралство и в целия ЕС, съгласно европейския регламент за биоцидните продукти.

Bird Free e оптичен гел за борба с диви гълъби в градска среда, гелът е формулиран да въздейства на три основни сетива на птиците: зрение, мирис и допир.Те се комбинират, като обучават и създават навици в гълъбите, като те не се връщат повече на третираните зони с оптичният гел.

Продукта не съдържа биоциди и не наранява птиците. Продукта е изключително ефективен и дискретен поради малките си размери, което го прави изключително подходящ за борба с гълъби в открити и закрити зони с високи критерии за дискретност, като фасади на луксозни сгради, метро станции, мостове, всякакъв тип конструкции и т.н.

Оптичен прогонващ гел срещу гълъби>>Bird Free>>топ цена

Как действа оптичен гел против гълъби Bird Free:

Както написахме по горе, Bird Free е формулиран да стимулира и прогонва гълъби на база трите основни сетива на птиците: зрение, мирис и допир.Тези три стимула, се комбинират като гълъбите избягват да кацат, гнездят или нощуват в зони, в които има поставен оптичен гел за борба с гълъби.

Как действа Bird Free зрително:

Bird Free съдържа пиранин, същият оцветител, използван в козметичните хайлайтъри. Той флуоресцира, когато се задейства от UV лъчените, което кара гела да свети с ултравиолетова светлина.

Невидима за хората, UV светлината създава напълно реалистично усещане в птицата, подобно на горящ огън (оттук и името Fire Gel), карайки я да избягва кацане върху повърхности, третирани с Bird Free. Тази реакция на прогонване се наблюдава веднага след прилагане на оптичен гел против гълъби Bird Free

Как действа на обонянието чрез миризма:

Bird Free съдържа масло от мента, отдавна известно като основно средство за борба с птици. Проучванията показват, че ментолът, съдържащ се в производните на мента, действа като основно средство за борба птиците поради действието си върху обонятелните и тригеминалните нервни окончания, разположени в носа, устата и очите на птицата.

Тригеминалният нерв е тясно свързан с обонятелния нерв. Той предава усещанията на лицето към централната нервна система. Качеството на миризмата и остротата на ментола се усещат съответно от обонятелната и тригеминалната система на птицата и създава реакция на отвращение и тя напуска зоната с ароматна бариера веднага.

Как действа при допир:

В повечето случай гълъбите се прогонват от визуалните и обонятелни свойства на Bird Free, рядко гълъбите влизат в контакт с гела. Това зависи най-вече от плътността на гълъби в конкретната зона.

В зони с голяма плътност на гълъби, които имат изградени гнезда трябва да се почисти особено добре и гнездата на птиците да се премахнат, а на тяхно място да обработи с Bird Free.

Въпреки това, често ще се вижда как гнездяща птица се опитва да се върне на мястото на гнездене след нанасяне на Bird Free, при контакт с гела, който е много лепкав поради високия вискозитет птицата няма да бъде наранена а само прогонена защото птиците мразят всичко, което е лепкаво по перата им, така че само едно докосване до гела ще прогони птицата и тя никога повече няма да се върне на това място.


Bird Free е усъвършенстван метод за контрол на птиците, базиран на науката за поведението на птиците.Което е установило, че поведението на птиците е инстинктивно то се базира на основни потребности като: храна, вода, подслон, топлина, сигурност (от хищници). Чрез сензорни средства и стимули, които променят инстинктивните реакции на птиците, Bird Free променя изцяло :

 • Поведението на птиците (вместо да действа като физическа бариера)
 • Кара птиците да изоставят дългогодишните местообитания
 • Има незабавни резултати
 • Елиминира най-тежката инвазия от диви гълъби
 • Доказано е, че е Bird Free е ефективен в продължение на пет години
 • Не причинява вреда на птиците
 • Не сдържа биоциди

Ефективност на гел против гълъби Bird Free:

Продукта е доказал своята ефективност при борба с гълъби в градски условя в почти всички стани на EU и обединеното кралство (UK),като е преминал редица тестове и изпитания, както на места с големи концентрации на гълъби, така и в редица лаборатории.

Оптичният гел Остава ефективен в продължение на пет години без поддръжка или подмяна.Устойчив е на всякакви климатични условия (дъжд, сняг, вятър и др.)Не се топи и не губи свойства при силна топлина. Остава ефективен, когато се обезцвети от замърсяване.Остава ефективен, когато е покрит с прах или мръсотия.

Монтаж и употреба на оптичен гел против гълъби Bird Free:

За да постигнете максимално добри резултати при употребата на оптичният гел, преди да започнете монтаж, трябва добре да огледате зоната, в която ще поставите продукта и да установите за какво я използват гълъбите като тя би могла да бъде използвана за кацане( дневен престой с цел търсене на харна), нощуване, гнездене или и трите заедно.

Това има особено голямо значение за ефекта, който ще постигнете, тъй като във всяка една от тези ситуации Bird Free се поставя на различни разстояния съответно на 20,25 или 15 см.Bird Free се доставя в кутии с 15 предварително дозирани PET чинии.

Със свален капак съдовете са с диаметър 65 мм, височина 8 мм , които в зависимост от монтажа и разстоянията може да стигната за различни разстояния.

Преди монтаж и употреба е необходимо да почистите максимално добре повърхностите от птичи пера и екскременти, като следвате стъпките по долу:

1. Нанесете с почистващ и ДЕЗИНФЕКЦИРАЩ препарат върху повърхностите и оставете да се накисне за 20 минути.
2. Почистете старателно, като отстраните изпражненията и всички други органични вещества.
3. Изплакнете добре с вода повърхностите
4. Напръскайте отново повърхностите леко с разтвор на ДЕЗИНФЕКТАНТ и/или ДЕТЕРГЕНТ
5. Оставете повърхностите да изсъхнат
6. Инсталирайте съдовете с МАХНАТИ КАПАЧКИ,  спрямо инструкцията за употреба и нуждите.

Мерки за безопастност при почистване и работа:

Важно е мястото на приложение да се почисти от всички гнезда, изпражнения и други органични остатъци, преди да се приложи Bird Free. (Неспазването на това ще доведе до по ниска ефективност на Bird Free®.)Рутинното почистване на изпражненията от дневните убежища, където няма гнезда или голямо натрупване на изпражнения, може да се извършва със шпакли и телени четки.

Трябва да се вземат прости предпазни мерки за намаляване на директния контакт с изпражненията, като например носене на ръкавици за еднократна употреба и гащеризони за еднократна употреба. При почистване на дългогодишни гнезда или нощни убежища,където има голямо натрупване на изпражнения, трябва да се носят пълни ЛПС, включително маски. Трябва да се вземат предпазни мерки, за да се гарантира, че работещите не са изложени на въздушен прах или други частици.

Повърхностите трябва да се намокрят с дезинфектант или вода, смесена с детергент, където има фекалии, за да се ограничи генерирането на прах и аерозолни мъгли по време на почистването.Ако се използва уред за миене под налягане, трябва да се вземат мерки за контрол на праха и аерозола, като например задържане на зоната с завеси от найлон или друго.

Като алтернатива намокрените фекалии и остатъци могат да бъдат отстранени с лопата. Влажният материал трябва да се събира в найлонови торбички или чували за голямо натоварване или друг вид контейнер. Измийте кожата и дрехите след почистване на птичи остатъци и преди ядене или пиене. Не докосвайте и не търкайте очите, докато или след боравене с Bird Free.

При почистване на големи количества птичи остатъци, оперативните работници трябва да бъдат информирани за възможните рискове за здравето.Хората с компрометирана имунна система трябва да избягват операцията по
почистване.

Монтажни схеми при различните видове присъствия на гълъби:

При кацане през деня монтирайте съдовете на разстояние 25 см една от друга по цялата площ, която желаете да защитите
При места, на които гълъбите нощуват монтирайте съдовете на разстояние 20 см една от друга по цялата площ, която желаете да защитите
При наличие на гнездене монтирайте съдовете на 15 см една от друга по цялата площ, която желаете да защитите. 

 

Съдържание на една кутия: 15 отделни чинийки

Производител: Bird Free Великобритания

 

Технически характеристики

МАРКА: Bird Free Комплекта съдържа: : 15 броя индивидуални чинийки АДВ:: Bird Free съдържа пиранин, същият оцветител, използван в козметичните хайлайтъри. Той флуоресцира, когато се задейства от UV лъчите Начин на прилагане: Поставя се на местата, на които гълъбите кацат, нощуват, гнездят Вид на препарата: Оптичен гел Доза на приложение: чинийките се поставят на разстояние една от друга 15, 20, 25 см в зависимост от плътността на гълъби Целеви Вредител: Диви гълъби, птици Монтаж и приложение: Външен, Вътрешен Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

 

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА . Всички поръчки отбелязани с доставка до адрес се заплащат от получателя.

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв, или до адрес на получателя цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на телефон:0879 400 500

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. Доволен
  Оценка:
  100%
  Много е ефективен!

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: Bird Free оптичен гел против гълъби кутия 15 бр
Вашата оценка:
img
Bird Free оптичен гел против гълъби кутия 15 бр Добави
Може да имате нужда и от това: