Телефон 0879 400 500

Борба с дървеници

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
Показвай по 40
  Промо

Нормална цена: 25,00 лв.

Special Price 16,99 лв.

Капан за дървеници THE BUGO 12 бр. комплект
 
103,20 лв.
Професионален препарат против дървеници готов за употреба разтвор 5л
 
13,40 лв.
Препарат против дървеници готов за употреба 500мл
 
86,40 лв.
Циперкап професионална отрова за хлебарки, дървеници, мухи и др.
 
5,99 лв.
Ефективен препарат против дървеници, хлебарки, мухи, мравки
 
333,60 лв.
Ефикасен препарат за дървеници и хлебарки Симетрол Супер ЕВ
 
156,00 лв.
Ефикасен препарат против дървеници и хлебарки Алфабан Супер
 
68,70 лв.
Препарат против против комари, мухи, хлебарки, мравки, дървеници, бълхи и кърлежи ФОВАЛ 50МЛ
 
5,00 лв.
Препарат против хлебарки, дървеници и др.
 
62,00 лв.

Препарат за унищожаване на хлебарки, дървеници и др. БЕНДИОКАРБ ПЛЮС 80ВП. Водоразтворим прах един от най силните препарати против пълзящи и летящи.

  Промо

Нормална цена: 21,20 лв.

Special Price 18,00 лв.

Препарат срещу насекоми 100мл. ГАТ ЛАМБДА 10 КС
  Промо

Нормална цена: 25,00 лв.

Special Price 16,99 лв.

Капан за дървеници THE BUGO 12 бр. комплект
 
15,00 лв.
Капан за дървеници Catchmaster Комплект от 4бр супер капани.
 
18,20 лв.
Ефикасен капан за дървеници Catchmaster BDS 2.0 6 броя
 
15,00 лв.
Капан за дървеници 10 бр комплект BB Detector
 
5,99 лв.

Aйкън 10 КС препарат против хлебарки, дървеници, бълхи, мухи.

 
47,90 лв.
Айкън 10 КС широко спектърен препарат за борба с хлебарки, бълхи,мухи,кърлежи,на открито и закрито.
 
18,00 лв.

K-Othrine® SC 25 BAYER широкоспектърен препарат за унищожаване на хлебарки, мравки, молци, бълхи, пеперуди, дървеници

 
125,00 лв.

K-Othrine® SC 25 широкоспектърен инсектицид за унищожаване и борба с хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, молци

 
15,00 лв.
Препарат за унищожаване на хлебарки, дървеници и др. БЕНДИОКАРБ ПЛЮС 80ВП. Водоразтворим прах един от най силните препарати против пълзящи и летящи.
 
79,20 лв.

Препарат Банди 10ЕВ за борба и унищожаване на бълхи, кърлежи, хлебарки, мухи

  Промо

Нормална цена: 4,00 лв.

Special Price 3,80 лв.

Гел за след ухапване от насекоми за третиране върху кожа.
  Промо

Нормална цена: 172,00 лв.

Special Price 162,00 лв.

Препарат против хлебарки, дървеници, мухи
Сортирай по: Позиция
Показвай по 40

Какво представляват дървениците?:

Дървеницата е светло кафяво до червеникаво на цвят кръвосмучещо насекомо. Тялото им е  сплескано с овална форма и размерът на възрастно насекомо достига на дължина до 4-5 мм. С възможността да се размножават бързо дървениците представляват голяма заплаха за всеки дом или хотел.Дървениците са невероятно устойчиви към голяма част от препаратите и е възможно да се наложи повече от една обработка за да постигнете пълното им унищожаване.

Как се разпространяват дървениците?:

Заразяване на един дом може да се случи по много начини но най-често се пренасят чрез внасяне на багаж, мебели, гостуване на хора пребивавали в заразени зони с дървеници.

 

Признаци на наличие на дървеници:

Първите признаци че вашият дом има наличие на дървеници са ухапвания в различни области на тялото. Дървениците не пренасят заболявания чрез ухапванията си но чрез ухапването дървеницата вкарва много алергени под кожата и това предизвиква силни сърбежи.

Къде се крият дървениците?:

В повечето слчай дървениците се заселват в близост до леглата на който спим, трябва да огледаме внимателно цялото легло което включва матрак, рамка на легло, нощно шкафче, фуги, цепнатини,первази, чаршафи, завивки, възглавници.

Важно е да знаете какво търсите при проверка за наличие на дървеници:

Откриването им когато тяхната плътност не е висока може да се окаже трудно за това трябва да търсите следи които паразитите оставят: ситни червени точки по матрака това са екскрементите на дървениците. Може да забележите и самата дървеница или нейните яйца които са малки бели топчета. Ако откриете следи или насекоми трябва да вземете мерки незабавно всяко забавяне ще доведе до по-висока популация на паразитите и съответно по трудно унищожаване.

Унищожаване на дървеници чрез препарати:

Унищожаването на дървениците започва с прибирането на всички завивки, чаршафи, възглавници в найлонови чували, така ще попречите на дървениците да избягат ако са се скрили там. Всички завивки трябва да се изперат на минимум 50 градуса преди да ги използвате отново. Високата температура ще унищожи всички налични дървеници в  чаршафи или завивки.

Следващият етап е обработка с инсектициден препарат за унищожаване на дървеници. Обработват се всички заселени повърхности чрез опръскване наблегнете на матрака но не пръскайте върху частта, на която се спи или ако пръскате трябва да има по-голяма карантина. хубаво е да се обработи внимателно навсякъде където има вероятност да се крият дървеници. Обработката против дървеници се повтаря след период от 7 до 14 дни. След всяка отделна обработка против дървеници с инсектициден препарат е необходимо да не използвате помещението няколко часа според вида на използваният препарат и препоръките на производителя.

ВИЖ КАК:

Отчитане на ефективността след обработка за дървеници:

След обработка с биоциден препарат е хубаво да знаете дали тя е успешна или не, тогава може да използвате мониторинг капани за улавяне на дървеници. Мониторинг капана представлява картонена или пластмасова конструкция с не засъхващо лепило и атрактант. Формата на капана за дървеници е подходяща за укриване на кръвосмучещите насекоми и по този начин те попадат в капана. Разположете капаните около матрака и леглото проверявайте дали има уловена дървеница всеки ден.

 

Още информация за дървениците:

Каква миризма отблъсква дървениците?: Или има ли препарат за отблъскване на дървеници чрез миризма? За съжаление дървениците не се отблъскват от каквато и да е миризма. Единственото категорично решение е унищожаване чрез препарат против дървеници.

Спирт против дървеници: Възможно е да използвате чист спирт против дървеници, но това е само временно решение на проблема. Кога може да използвате спирт против дървеници? Когато трябва да спите временно на заразено легло или място. Чистият силен спирт, който може да откриете в всяка аптека се посипва или напръсква директно върху дървениците, ако ги виждате. Ако имате само симптоми на ухапвания но не виждате дървениците напръскайте  или полейте с спирт 95%всички сглобки на леглото(дървениците се крият в сглобки и цепнатини).Спирта изгаря дървениците, до които се допре веднага след, което се изпарява без да остава особено силна миризма, което позволява да използвате помещението веднага.

Белина против дървеници?: Също както спирта така и белината против дървеници действа временно. Белината изгаря дървениците щом се допре до тях но е силно корозивна и опасна не само за дървениците но и за вас! Белината срещу дървеници е много не обичаен метод за справяне на проблема с дървеници но може да свърши работа върху предмети, които няма да се използват веднага. В никакъв случай не използвайте белина срещу дървеници в помещения в които ще спите в същият ден и няма да бъдат изпрани или почистени обилно с вода. Миризмата на белина не отблъсква дървениците!

Борба с дървеници с народна медицина: Възможно ли е да проведем наистина ефективна борба с дървеници без да използваме препарати против дървеници или капани против дървеници? Вероятно този проблем е съществувал още от дълбока древност, когато все още не е имало толкова добре развити препарати против дървеници и някак си хората са се справяли и оцелявали. Съвсем възможно е да съществуват методи при, които не се използват химикали а само способи от народната медицина те са с не категоричен ефект и бавно действие. Убиването на дървеници е бързо и ефективно само с специални препарати предназначени за убиване на дървеници, този тип препарати са бързо действащи и ви дават добър и безкомпромисен резултат при убиването на дървеници.