Телефон 0879 400 500

Отрова за гризачи

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
  Промо

Нормална цена: 8,19 лв.

Special Price 6,90 лв.

Отрова за мишки и плъхове Ratimor 250гр.
  Промо

Нормална цена: 14,49 лв.

Special Price 13,50 лв.

Отрова за мишки и плъхове Ratimor 500гр.
  Промо

Нормална цена: 21,98 лв.

Special Price 19,99 лв.

отрова за плъхове и мишки Ratimor 1кг
  Промо

Нормална цена: 11,99 лв.

Special Price 9,90 лв.

Комбинирана отрова за гризачи и подземни гризачи 300гр
  Промо

Нормална цена: 3,80 лв.

Special Price 3,60 лв.

Отрова за мишки и плъхове 100гр Парафинов Блок
  Промо

Нормална цена: 9,24 лв.

Special Price 8,99 лв.

Отрова за мишки и плъхове парафиново блокче 250гр
 
12,18 лв.
Ratimor червена отрова за мишки и плъхове 1кг.
 
3,80 лв.
Ратимор гранула червена отрова за мишки и плъхове 250гр
 
38,99 лв.
Професионална защита от мишки и плъхове комплект дератизационни тунели и отрова за гризачи
 
5,90 лв.
Силна отрова за мишки и плъхове паста с двоен ефект Bonirat next FLUO-NP Zapi
 
25,00 лв.
Професионална отрова за мишки и плъхове паста 1,5 кг
 
34,90 лв.
Професионална отрова за мишки и плъхове паста 2 x 1,5 кг
 
47,52 лв.
Професионална отрова за мишки и плъхове паста 3 x 1,5 кг
 
5,23 лв.
Силна отрова за мишки и плъхове Vebi Extreme паста.
 
8,92 лв.
Отрова за плъхове и мишки парафинов блок Vebi
 
5,04 лв.
Силна отрова за мишки и плъхове пелета
 
4,60 лв.
Отрова за гризачи с мумифициращ ефект гризачите изсъхват и не миришат.
 
5,00 лв.
Препарат против мишки и плъхове 150 гр.
 
144,88 лв.
Професионална отрова за мишки и плъхове RATIMOR паста
 
89,20 лв.
Отрова за мишки и плъхове парафинов блок
  Промо

Нормална цена: 146,98 лв.

Special Price 136,48 лв.

Силна отрова за мишки и плъхове за професионална употреба.
 
88,62 лв.
Ратибром 2 -Паста отрова за мишки и плъхове.Препарат срещу гризачи убива с едно залагане.
 
111,82 лв.
Родекс Октаблок восъчни блокчета за борба и унищожаване на гризачи - мишки и плъхове.
 
289,40 лв.
СТОРМ Ултра BASF отрова за мишки и плъхове
 
135,00 лв.

ФАКОРАТ ПАСТА е ефикасен препарат за борба с гризачи сив плъх, черен плъх, домашна мишка.

 
131,25 лв.
Отрова за мишки и плъхове MUSKIL 10кг.
 
120,75 лв.
Ratimor гранула, червена отрова за мишки и плъхове 10кг
 
48,60 лв.
Дератизационен тунел против мишки и плъхове 12 бр
 
6,30 лв.
Професионален дератизационен уред за поставяне на отрова за гризачи.
  Промо

Нормална цена: 35,00 лв.

Special Price 27,60 лв.

Стоманена бариера за мишки и плъхове
 
65,99 лв.
Родекс течен препарат за приготвяне на родентицидни примамки 1л
 
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100

Родентицидите, или по-просто казано, отровите за мишки и плъхове, представляват неспецифичен химикал, който умъртвява гризачите, след като го погълнат. Съществуват различни по вид, форма и активно вещество.

Какви видове има

На пазара се предлагат много различни видове препарати, които са под различни форми, като пасти, гранули, восъчни блокчета, зърнени примамки. Разбира се, всеки един от тези видове има за цел да унищожи гризачите, но тук въпросът е кои са най-силните отрови? Не можем да дадем еднозначен отговор, защото всеки един продукт има своите плюсове и минуси, които ще се опитаме да обясним.

Отрова тип паста

Това е най-новият и най-масов вид отрова. Така наречените пасти представляват сашета, направени от филтърна хартия и напълнени със специални хранителни атрактанти и активно вещество. Пастите са силно привлекателни за гризачите и при висока плътност се консумират бързо. Различните производители имат различни формули за атрактанти и активни вещества. Продуктите могат да се използват както за външно третиране, така и за вътрешно. Повечето пасти са антикоагуланти от второ поколение, което означава, че са бавно действащи и дават резултат до няколко дни след консумация. Друг основен плюс на пастите, е че те остават за по-дълго време свежи и привлекателни, и са сравнително издръжливи на влага и студ.

Гранули

Доста разпространен вид от близкото минало. Гранулите са сухи и сравнително атрактивни за мишките и плъховете. Повечето видове са силно хигроскопични и не издържат на влага, освен ако препаратът не е парафиниран.

Восъчни блокчета

Тази разновидност се използва за дератизация (унищожаване на гризачи) във влажни и мокри помещения, зони и канализации. Поради своята специфика, активното вещество и хранителният атрактант остават незасегнати от влага или вода. Продуктът е произведен по специална технология, която включва голямо количество определен вид парафин, който защитава примамката от влагата. Използва се успешно за канална дератизация.

Зърнени примамки

Така наречената червена отрова е предшественикът на всички, които изброихме по-рано. Доста ефективна, от гледна точка на консумация, тъй като гризачите са свикнали да се хранят със зърнени култури. Препаратът представлява зърно, напоено с активно вещество. Обикновено се оцветява в червен цвят и оттам идва и наименованието “червена отрова”.

Пяна

Доста иновативен и хитър вариант, произвеждан от BAYER. Продуктът е под формата на пяна и е опакован във флакон под налягане. Поставя се в активни дупки на животните, като основната идея е, преминавайки оттам, вредителите да влязат в контакт с отровната пяна. След това тя попада в организма им, когато се почистват с уста.

Антидот

Всички родентициди се залагат в дератизационни кутии и тунели, с цел безопасност на нецелеви обекти, като деца и домашни любимци. Все пак е възможно да Ви се наложи употребата на антидот. Противоотровата за повечето вещества евитамин К1. Винаги преди употреба, четете инструкциите за употреба.

Коя е най-силната отрова

В резултат на дългогодишно наблюдение на различните видове препарати, можем да Ви препоръчаме тип паста и блокче с активно вещество Бродифакум и Флокумафен. Най-често се използват продукти с АДВ - Бродифакум Вертокс паста. С флокумафен препоръчваме Сторм блокче BASF.

Отровата за плъхове е същата, като тази за мишки. При двата вида гризачи разликите се явяват само в количеството на заложения продукт. При борба с плъхове е необходимо да залагате по-голямо количество и на по-често. 

Черна отрова

Черният цвят на отровата в никакъв случай не означава, че този препарат има действието на истинската черна отрова, която придоби известност със своя добър ефект в близкото минало. Тя в била с активно вещество цинков фосфид, което е забранено за широка употреба от години. Тези вещества имат бърз ефект и буквално минути след като гризачите ги погълнат умират. Точно това е и причината този продукт да бъде спрян за масова употреба. Черната отрова е опасна за хора и животни и не се предлага за продажба с репелентите за масова употреба. Тук спокойно можем да кажем, че това е най-силният препарат, който не е наличен на пазара, поради редица съображения за безопасност.

Как се залага

Това изглежда просто занимание, но има своята специфика и тънкости. Преди всичко трябва да отбележим, че всички отрови трябва да се залагат в дератизационни тунели или кутии. Така наречената отровна точка има за цел да бъде хранилка, в която гризачите се хранят с поставения препарат. Кутията, или тунелът, защитава продукта от прах, влага, неоторизиран достъп на нецелеви обекти, като домашни любимци и деца. Залага се в зони и места, на които сте забелязали активност на гризачи - колкото по-голямо е нападението, толкова по-нагъсто залагате дератизационните тунели. Ако обектът позволява, можете да изградите външна бариера от дератизационни тунели, която има за цел да унищожава вредителите още преди да са проникнали във вътрешните зони на обекта.

Винаги проверявайте отровните точки за наличие на препарат, често се случва да свърши бързо и ефективността на обработката да бъде компрометирана, поради липса на достатъчно количество. При първоначално зареждане точките се проверяват на 2-3 дни и ако няма наличност на вещество, се добавя. Презареждането продължава, докато гризачите изчезнат или спрат да се хранят. При следване на тази изпитана система ще получите отговора на въпроса как да се отървем от плъховете и то трайно. При използването на силни репеленти ще получите и бързи и качествени резултати.

Как умират гризачите след поемане на веществото

Повечето видове убиват вредителите на открито, докато търсят светлина и вода. Това е добре, тъй като лесно можем да открием мъртвото животно и да го изхвърлим. Така си спестяваме неприятната миризма, която може да се появи, ако умре на място, което е недостъпно. Същото се отнася и за мишките, които доста често умират на открито.

Разгледайте сайта на Otrovi.com и изберете сред разнообразие от средства за борба с вредителите. За повече информация, моля свържете с нас на тел: 0899 308 921 или 0700 10 522 (на цената на един градски разговор).