Ултразвуков уред за защита на рибарски мрежи от делфини DOLPHIN ANTI-DEPREDATION PINGER (40KHZ)

Изчерпан
0 1 5
0
Оцени
Цена (с ДДС):
268,90 лв.
Уред с ултразвук за отблъскване на делфини от рибарски мрежи
SKU: 12-54-8
Тегло: 0,225 кг.
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Описание и начин на употреба

Ултразвуков уред за защита на рибарски мрежи от делфини DOLPHIN ANTI-DEPREDATION PINGER (40KHZ)

Ултразвуков уред за защита на рибарски мрежи от нападение на делфини. Уреда е предназначен за монтаж на въжетата на мрежите, като излъчва ултразвуков сигнал с честота 40КhZ тази честота стряска и плаши делфините когато са в близост до мрежата и по този начин делфина не напада уловената риба в рибарската мрежа. Именно и заради това мрежите остават здрави и непокътнати допълнително предпазва и това делфините да не се оплетат в мрежите. Уреда е напълно безвреден за хората и делфините той служи за прогонване на делфините от защитените с него зони.

Защо се използват уреди с ултразвук против делфини:

Много често рибарските мрежи са обект на нападение от делфини, като делфина иска да се нахрани с уловената риба в мрежата. Това обаче създава редица проблеми, както на рибарите така и не делфините. От една страна делфина разкъсва рибарската мрежа с острите си зъби и по този начин нанася сериозни икономически щети на рибарите. От друга страна делфина може да се оплете в мрежата докато се опитва да се храни и по този начин да получи редица наранявания, от които може да загине.

Как се използва ANTI-DEPREDATION PINGER:

Уреда за защита на рибарски мрежи от нападения на делфини се прикрепя към въжетата на мрежата в зависимост от вида на рибарското съоръжение. Уреда е произведен от свръхстойчив каучук и е под формата на банан, което му позволява да прилепне плътно по всяко въже. Уреда за защита на рибарски мрежи се захранва от батерии, като работи до 175 часа с една батерия след изтощаване батерията се подменя с нова Alkaline C(LR14). Уреда има площ на защита от 100 метра около него.

Проверка на ефективността:

Индикатор ни светлини, които позволяват на рибарите да знаят кога ще трябва да се смени батерията. Пингърът има ярко светодиодно осветление, което непрекъснато мига и преминава от зелена светкавица към червена светкавица, когато е необходима смяна на батерията. Светкавицата се вижда на пряка слънчева светлина, но се изключва, след като е потопена във вода, за да се спести енергия от батерията.

Безопастност: Най-безопасният пингер! Малкото гумено тяло премахва риска от нараняване на рибарите. Липсата на литиеви батерии, използвани в други акустични уреди, премахва опасността от пожар или експлозия. Методът на закрепване избягва отслабването на мрежовите въжета, а здравите конструктивни материали предотвратяват наранявания, дори при най-суровите условия!

Лесен за използване:

Устройството на пингера може да бъде заменено с резервен модул с нова батерия, така че батерията да може да се сменя на сухо място - не се изисква развъртане!. Потопеното тегло във вода е 37 грама (в сравнение с 120 грама за други пингери на пазара), така че може да бъде навита върху въжетата, съединяващи мрежовите панели на главата или въжето, без да се намесва в комплекта мрежа.

Не случайно уреда е оформен като банан! Той е с специално проектиран корпус, така  че когато уреда се върне на борда, той да не се докосва до релсите на макарите, които изтеглят мрежата от водата - банановият корпус означава, че пиндерът се върти гладко над релсите при теглене, предотвратявайки удари и последващо престой в риболовните операции.

 

Технически характеристики:

Живот на батерията - 175 часа
Честота - за отблъскване на делфин (40 kHz)
Размери - 185 мм х 52 мм х 42 мм
Тегло (без батерия) - 158 грама
Тегло (с батерия) - 229 грама Вътрешно
тегло във водата: - 37 грама
Дълбочина - до 1000 м
Прикачен инвентар - директно към мрежовите въжета
Тип батерия: Алкална C клетка (LR14)
Индикатор за нивото на батерията: Разширен LED индикатор
Превключвател за потапяне: Разширен автоматичен капацитивен превключвател
Задвижване на електрическа верига и звук Производство - Ефективна трансмисия на усилвателя и звуковия трансдюсер
Външен тяло - каучук (червен)
Вътрешен корпус - Твърд, полиуретанов поликарбонат

Разстояние между уредите - Пространството на пинъра на всеки 100 метра, нивото на звука 175dB +/- 3dB @ 1m

Гаранция:24м

Произход:Великобритания

 

Технически характеристики

Безплатна доставка: Да Мерни единици: кг.

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

Оценете: Ултразвуков уред за защита на рибарски мрежи от делфини DOLPHIN ANTI-DEPREDATION PINGER (40KHZ)
Вашата оценка:
img
Ултразвуков уред за защита на рибарски мрежи от делфини DOLPHIN ANTI-DEPREDATION PINGER (40KHZ)
Може да имате нужда и от това: