Ултразвуково оръдие против диви животни Kemo M161

В наличност
5 5
1 Преглед
Оцени
Цена (с ДДС):
59,40 лв.
Ултразвуков уред против диви животни
SKU: 16160
Тегло: 0,100 кг.
Производител: KEMO Electronic Германия
EAN: 4024028031613
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Kemo Electronic Германия

Описание и начин на употреба

Мощен ултразвуков импулсен генератор с високоговорител против диви животни KEMO M161

Изключително мощен ултразвуков уред  за защита на земеделски култури, цветни и зеленчукови лехи от нападение на диви животни. Уреда се захранва от външен източник 12 - 14,4 V/DC и има честота на излъчване  22 kHz (не се чува) и звуково налягане макс. 120 dB ± 15%.

Този уред има максимална площ на защита до 300 метра пред него при положение, че ултразвуковата колана е монтирана в пластмасова тръба, която насочва и усилва неговото действие.

Стандартно уреда се доставя без тръба за усилване и може да се използва като уред против диви животни и без допълнителна тръба но тогава неготовият акустичният обхват  възлиза само на прибл. 150 m и ъгълът на излъчване е прибл. 120°.

Чрез поставяне на стандартна пластмасова тръба вие може да направите мощно ултразвуково оръдие против белки, зайци, елени, глигани, целят спектър гризачи.

Ултразвуково оръдие против диви животни Kemo

Употреба: 

За прогонване на диви животни, реагиращи на ултразвукови шумове на открито. Създава концентрирана ултразвукова вълна, която прогонва диви животни от наситената с ултразвк зона. Предизвиква стрес и паника в животните, като те търсят по спокойни места за хранене и престой. Уреда може да се използва срещу сърни, елени глигани, зайци, белки, порове, невестулки, гризачи и други.

Инструкции за сглобяване и пускане в експлоатация:

Свържете модула с високоговорителя и източник на работно напрежение (12 V/DC) (стабилизирано захранване 12 V или ефективна батерия 12 V) според чертежа за свързване описан в инструкцията за употреба. Кабелите към високоговорителя и източникът на работно напрежение може да има дължина до 10 m всеки,но трябва да има напречно сечение най-малко 0,75 mm².

Когато работите само с високоговорителя(без тръба) и например задната част, на високо говорителя е залепена за стена, ъгълът на излъчване е прибл. 120°. Акустичният обхват обаче възлиза само на прибл. 150 m, но акустичните вълни се разпространяват широко тогава може да го използвате за защта  за градини, цветни лехи или защита на други насаждения заседени на по широки площи.

При инсталиране на високоговорителя в пластмасова тръба, която е отворена отпред (като цев на оръдие), акустичните вълни се излъчват насочено само в една посока и акустичният обхват възлиза на макс. 300 м. Пластмасовата тръба трябва да има дължина прибл. 30 см .

С помощта на тази тръба можете да се насочите към определени цели (например скривалища на лисица или белки и др.). С този модул можете да работите с до 2 високоговорителя L010 паралелно.

Ултразвуковото оръдие произвежда много силен ултразвуков сигнал на интервали от прибл. 5 секунди. Обикновено постига добри резултати срещу диви животни (не всеки път!!!). Животните прогонват, когато имат възможност да намерят храна някъде другаде.

Успехът при домашните животни (котки, кучета) е по-малък, тъй като те са свикнали с такива изкуствени шумове от околната среда на хората (напр. по-старите телевизори или монитори, така че  при домашните животни ефекта е значително по малък.

Домашните животни често избягват неприятните звуци, но не винаги. Следователно шансовете за успех са високи, но не можем да гарантираме това във всеки отделен случай! Не е възможно да се прогонват диви животни, когато се грижат за потомството си .

Следователно не можем да гарантираме успех! За да се избегне каквато и да е адаптация, ултразвуковото оръдие трябва да се управлява чрез таймер и да се включва само ако животните са във вашата градина.

ВАЖНО: Този уред не е готов за употреба! Необходимо е свързване на генератора със външно захранване и допълнително свързване на колоната със генератора. 

Високоговорители: Към уреда може да се свържат паралелно до 2 пиезо говорителя за 2 ултразвукови оръдия( в комплекта има включен само един пиезо говорител за едно ултразвуков оръдие против вредители, гризачи, диви животни, кучета котки и др.

 

 

 

Технически характеристики

МАРКА: Kemo Electronic Германия Площ на покритие: До 300 метра пред колоната, ако се използва с тръба Честотен обхват: 22 kHz Звуково налягане: Над 100 dB Интервал на работа: : през 0,5 секунди, време за което се излъчва ултразвука 5 секунди Комплекта съдържа: : Ултразвуков генератор с изводи за 12v захранване, пиезо говорител, инструкция за употреба Друго: Индикация: LED, който мига при импулси, когато високоговорителят е свързан Начин на прилагане: Уреда произвежда мощна концентрирана ултразвукова вълна, когато пиезо говорителя се постави в тръба, която усилва стрес ефекта Категория на потребителите: Масова и професионална Размери: 60 x 45 x 20 мм (без ремъци за закрепване) Захранване: 12V Монтаж и приложение: Външен Материал: Пластмаса Технология: Ултразвук Цвят: Черен Гаранция: 24м. Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

 

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА . Всички поръчки отбелязани с доставка до адрес се заплащат от получателя.

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв, или до адрес на получателя цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на телефон:0879 400 500

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. Kemo M161
  Оценка:
  100%
  От както ползваме уреда, дивите прасета изчезнаха от нивата с царевицата, много сме доволни .

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: Ултразвуково оръдие против диви животни Kemo M161
Вашата оценка:
img
Ултразвуково оръдие против диви животни Kemo M161 Добави