Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Лампи за комари

24 артикула

на страница

С настъпването на лятото и повишаването на температурите, комарите се събуждат от хибернация и стават изключително активни. Те са кръвосмучещи насекоми и хората винаги са се борели срещу тяхното нашествие. Един от ефективните методи за това е използването на специалните ултравиолетови лампи за тяхното убиване. Как работят и кога се използват? Какво предлага магазинът Otrovi.com?

Лампи за комари

Ефективни ли са ултравиолетовите лампи против комари?

Тези прибори за борба с дребните насекоми представляват пластмасов защитен корпус, във вътрешността на който се намира специална лампа, излъчваща ултравиолетова светлина с дължина на вълната от 350-360 nm. Това много привлича отделните дребни вредители. За да бъдат унищожавани мигновено, зад пластмасовата защитна решетка има мрежа от тънки проводници, по които тече ток. Той не е опасен за хората, но е унищожителен за комарите.

Когато насекомото бъде привлечено от светлината и реши да се доближи до нея се допира до металните елементи и умира. Подобни лампи имат специални съдове за попадане на вредителя, след неговото унищожение и трябва да се изхвърля периодично. Подобно устройство изисква постоянно електрическо захранване по време на неговата работа.

Напълно безопасни ли са?

Съществува мнение сред много хора, че електрическите лампи срещу комари са опасни за очите, поради специфичната синя светлина, която излъчват. Това ги прави вредни не само за насекомите, но и за хората. Това твърдение е вярно само, когато става дума за мощните кварцови решения. Те изискват носене на защитни очила. Лампите против комари излъчват изключително слаба светлина и нейното лъчение е много по-малко от слънчевата радиация, което ги прави напълно безопасни за зрението.

Къде трябва да се поставят за да са ефикасни?

Ако се използва в помещение, експертите препоръчват да поставите лампата за комари в близост до прозореца, така че насекомите с влизането си в помещението да бъдат привлечени от ултравиолетовата светлина. Подобни уреди могат да се използват и на открито: на поляната, в беседки, палатки и т.н. В този случай не успяват изцяло да ви предпазят, така че се препоръчва употребата и на допълни репеленти за защита от ухапвания.

Може ли да се доверите на Otrovi.com?

Онлайн магазинът ни предлага голямо разнообразие от средства за защита от комарите. При нас ще намерите още:

  • гарантирано качество поради тясното сътрудничество с различни доказани марки;
  • инвестираме доста в разработването на полезни статии за ефективна и правилна употреба;
  • предоставяме компетентни екипи за безплатна консултация;
  • предлагаме достъпни и евтини цени.

 Често задавани въпроси

Какво представляват инсектицидните лампи за комари?

Това са ефикасни устройства, които служат за унищожаване на комари на открито и на закрито. Тези средства за защита излъчват ултравиолетова светлина, която привлича летящите насекоми в обсега си. В зависимост от вида се различават и методите на действие. Могат да бъдат с лепяща плоскост, по решетките им да преминава високоволтов ток.

Защо да закупите лампа против комари?

Ако искате да се отървете от неприятните насекоми в дома си или в двора и градината, можете да се доверите на специалните устройства, създадени да елиминират проблемите ви. Те са ефективни, не използват химични вещества, които са вредни за околната среда, хората или домашните любимци. Работят непрестанно и имат нисък разход на енергия.

Къде се поставят лампите за унищожаване на комари?

Най-подходящо е да поставите инсектицидните устройства в най-затъмнените участъци на помещението, за да може тъмнината да контрастира най-добре с ултравиолетовите излъчвания, които привличат насекомите. Дръжте далеч средствата за защита от въздушно течение. В случай че използвате средството на открито, трябва да се държите на дистанция от поне 2 метра.

Колко често трябва да се почистват и обслужват лампите против комари?

За да работят уредите, те имат необходимост от специални крушки, наречени пури. В указанията за употреба, дадени от производителя, се описва на какво време трябва да се извършва подмяна на пурите, като средно работно време на една крушка се оценява на 6000-8000 часа. През летният период се извършва смяна с по-кратък интервал. Почистването на лампите се извършва при запълване на контейнерите или лепливите повърхности с мъртви насекоми.