Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Лампи за комари

16 артикула

на страница

С настъпването на лятото и повишаването на температурите, комарите се събуждат от хибернация и стават изключително активни. Те са кръвосмучещи насекоми и хората винаги са се борели срещу тяхното нашествие. Един от ефективните методи за това е използването на специалните ултравиолетови лампи за тяхното убиване. Как работят и кога се използват? Какво предлага магазинът Otrovi.com?

Лампи за комари

Ефективни ли са ултравиолетовите лампи против комари?

Тези прибори за борба с дребните насекоми представляват пластмасов защитен корпус, във вътрешността на който се намира специална лампа, излъчваща ултравиолетова светлина с дължина на вълната от 350-360 nm. Това много привлича отделните дребни вредители. За да бъдат унищожавани мигновено, зад пластмасовата защитна решетка има мрежа от тънки проводници, по които тече ток. Той не е опасен за хората, но е унищожителен за комарите.

Когато насекомото бъде привлечено от светлината и реши да се доближи до нея се допира до металните елементи и умира. Подобни лампи имат специални съдове за попадане на вредителя, след неговото унищожение и трябва да се изхвърля периодично. Подобно устройство изисква постоянно електрическо захранване по време на неговата работа.

Напълно безопасни ли са?

Съществува мнение сред много хора, че електрическите лампи срещу комари са опасни за очите, поради специфичната синя светлина, която излъчват. Това ги прави вредни не само за насекомите, но и за хората. Това твърдение е вярно само, когато става дума за мощните кварцови решения. Те изискват носене на защитни очила. Лампите против комари излъчват изключително слаба светлина и нейното лъчение е много по-малко от слънчевата радиация, което ги прави напълно безопасни за зрението.

Къде трябва да се поставят за да са ефикасни?

Ако се използва в помещение, експертите препоръчват да поставите лампата за комари в близост до прозореца, така че насекомите с влизането си в помещението да бъдат привлечени от ултравиолетовата светлина. Подобни уреди могат да се използват и на открито: на поляната, в беседки, палатки и т.н. В този случай не успяват изцяло да ви предпазят, така че се препоръчва употребата и на допълни репеленти за защита от ухапвания.

Може ли да се доверите на Otrovi.com?

Онлайн магазинът ни предлага голямо разнообразие от средства за защита от комарите. При нас ще намерите още:

  • гарантирано качество поради тясното сътрудничество с различни доказани марки;
  • инвестираме доста в разработването на полезни статии за ефективна и правилна употреба;
  • предоставяме компетентни екипи за безплатна консултация;
  • предлагаме достъпни и евтини цени.