Телефон 0700 10 522

Борба със съсели

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
Показвай по 40
  Промо

Нормална цена: 45,00 лв.

Special Price 35,00 лв.

Механичен живоуловен капан за едри гризачи 52 cm × 18 cm × 19 cm
 
51,40 лв.

Уред за защита от всички видове животни за външна употреба до 100кв.м.

 
85,00 лв.
Ултразвуков електронен уред против кучета, котки, мишки, плъхове, птици площ на покритие 120кв.м
 
82,00 лв.
Ултразвуков електронен уред срещу гризачи мишки, плъхове, съсели и др.Площ на покритие 360кв.м
 
39,00 лв.

Ултразвуков електронен уред за борба с гризачи- мишки и плъхове, с комбинирано въздействие ултразвук и флаш лампа.Ефективна площ:160кв.м.

 
54,90 лв.

Комбиниран ултразвуков уред срещу гризачи мишки, плъхове, съсели и др. PR 500.3 с опция звук,ултразвук,електомагнит и флаш лампа светкавица.

 
72,00 лв.

Ултразвуков електронен уред срещу гризачи,мишки,плъхове,съсели,прилепи, катерици,белки,лисици площ на покритие 360кв.м.

 
25,00 лв.
Ултразвуков електронен уред срещу гризачи мишки. плъхове, съсели Ефективна площ: 50 кв.м.
  Промо

Нормална цена: 21,00 лв.

Special Price 19,90 лв.

Ултразвуков електронен уред за защита и прогонване на гризачи - мишки, плъхове и съсели.Ефективна площ:30кв.м.
 
24,90 лв.

Електронен ултразвуков уред за борба и прогонване на гризачи от автомобили,комбайни,камиони,каравани.Захранване 12v.

 
5,50 лв.
Механичен капан за улавяне мишки и плъхове КЛАСИК.
 
34,30 лв.
Капан за улавяне на белки, златки, невестулки и едри плъхове.
  Промо

Нормална цена: 57,00 лв.

Special Price 43,20 лв.

Механичен капан за плъхове мишки и съсели
 
14,99 лв.
Капан за плъхове и съсели
 
4,50 лв.
Механичен капан за борба и унищожаване на мишки Snap-E
  Промо

Нормална цена: 12,00 лв.

Special Price 8,40 лв.

Механичен капан за плъхове, мишки, съсели
 
16,20 лв.
Леплив капан за мишки плъхове и съсели TOPI STOP
 
5,99 лв.
Лепило Темо Би капан за мишки,плъхове,съсели
 
6,50 лв.
Капан за мишки и плъхове с лепило готов за употреба
Сортирай по: Позиция
Показвай по 40

Какво предствлява съсела?:

Съсела спада към семейството на гризачите истиското му наименование е сънливец.  Съществуват няколко вида съсели /сънливци/ които са заселени в различните географски райони на България. Съсела обитава иглолистни и широколистни гори, храсталаци до овощни градини и лозя. На територията на България съществуват три основни вида съсели /сънливци/:

Горски съсел: Сиво-кафяв на цвят с бяло петно на гърдите на дължина достига от 90-120мм. опашка 72-90мм. В по голяма част от времето си живее по дърветата но е въможно да се засели в подпокривни пространства на необитавани или обитавани сгради. Любимата му харана са орехи, лешници и различни сезонни плодове. Казва се сънливец защото спи зимен сън от октомври до март-април. Ражда 1-2 пъти годишно по 2-5 малки.

Градински съсел: Сиво-кафяв гръб и бяла ивица на гърдите по едър от горския сънливец на дължина достига от 110-160мм с пухкава опашка 95-140мм. Прави гнездата си в дупки и харлупи на дървета среща се предимно в широколистни гори. Храни се с ядки, насекоми и сезонни плодове. Изключително активен привечер и нощем. Възможно е да се засели в подпокривни пространства на обитавани и необитавани къщи. Ражда 1-2 пъти гоишно 2-7 малки.

Лешников съсел: Най- малкият и слабо разпространен вид съсел /сънливец/ охренокафяв на цвят гърдите и шията са белезникави на дължина достига 60-80мм опашката 75-100мм. Строи гнездата си в храсти или дървета по някога използва изоставени птичи гнезда. Храни се с ядки, насекоми и сезонни плодове води изцяло нощен живот. Спи зимен сън от октомври до март-април като се събужда да се храни от запасна храна. Ражда 1-2 пъти годишно 3-5 малки.

Борба със Съсели/Сънливци/:

Съсела или сънливеца е изключително чувствително и плашливо животно регира особено добре на различни видове ултразвкови и звукови устройства за прогонване на гризачи но, не на всички модели. При употрба на ултразвукови уреди трябва да знаете че уредите се поставят директно в заселеното от съсели помещение защото ултразвковият сигнал неможе да преминава през стени или друг вид преграда. Друг ефективен метод за борба със сънливци са живоулвните капани тип клетка при този метод улавяте съсела жив и трябва да го освободите преди да заредите отново капана за стръв се използват ядки или сезонни плодове.

ВАЖНО: Никога не докосвайте стръвта с голи ръце съсела усеща човешката миризма и няма да влезне в капана.

Как да разбера дали имам съсели?:

Обикновенно при голяма плътност на сънливци се виждат с просто око но, ако не сте видали и чувате странни звуци от драскане, гризане, писъци таркаляне на орехи по тавана има голяма вероятност това да са съсели.

Вредител ли е съсела?:

Съсела не може да се определи като вредител но той може да нанесе сериозни щети върху покривната конструкция на една къща например: да размести керемиди, да пргризе дупки в покрива и в резултат да се получат течове на дъждовна вода. Ако не вземете моментални мерки съсела ще превърне вашият покрив в свой дом и броят им ще нараства от размножаването им.