Телефон 0879 400 500

Електронни устройства и уреди против птици

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
 
225,00 лв.
Уред против птици със звук защита до 5 дка.
 
59,90 лв.
Соларен ултразвуков уред против всякакви животни, обхват 9 метра пред апарата.
 
560,00 лв.
Уред за прогонване на птици със звук и площ на покритие до 40 дка.
 
65,80 лв.
Ултразвуков уред против кучета, котки, диви животни, птици и гризачи 100кв.м Gardigo
 
350,00 лв.
Уред против птици за защита на стопански и земеделски площи до 5 дка
  Промо

Нормална цена: 95,00 лв.

Special Price 75,59 лв.

Соларен уред с ултразвук против птици защита до 100 кв.м
 
25,00 лв.
Захранване 220V за уред против птици Pest X Repel BR30, BR14
 
76,50 лв.

Електронен уред против птици със соларен панел за 100 кв.м

 
135,90 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от птици, площ на покритие 40кв.м
 
112,00 лв.
Електронен уред против птици, излъчва звуци на хищни птици защита до 4 дка.
 
48,00 лв.
Електронен уред против гълъби и гларуси за защита на балкони, тераси, веранди .Площ на покритие 20-40 кв.м
 
1 800,00 лв.
Лазерен уред за прогонване на птици от закрити помещения BIRD LAZZZER.
 
625,00 лв.
Уред против птици със специален звук защита до 12 декара.
 
390,00 лв.
Електронен уред за защита птици,гълъби,врабчета,косове защита 30 дка.
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100

Уреди за прогонване на птици 

Несъмнено птиците са красиви животни, които са навсякъде около нас. Безспорно тяхното съхранение трябва да бъде приоритет на всеки човек. Но когато става дума за струване на множество птици, които нарушават нашето качество на живот чрез зацапване, шумове или гнездене в зони за отдих и почивка, тогава трябва да се търсят бързи и хуманни методи за прогонване на птици. Най-често тези видове птици са гълъби, косове, гларуси или лястовици  по една или друга причина тези птици съпътстват нашият живот. Но как да се справим с птиците без да ги нараняваме и нарушаваме техният нормален начин на живот.

Какви видове защита от птици има:

Тъй като, става дума за прогонване на птици ще се спра само на електронните уреди против птици, както и на плашило за гълъби и кълвачи. В градска среда най често имаме проблеми с гълъби, които кацат на балкони, тераси, подпрозоръчни дъски. Тяхното присъствие с съпътствано със много шум, пера и екскременти, които могат да вбесят и най-търпеливите хора. Има две различни технологии против птици, като едната е Био сигнал или звукови записи на хищни птици използва се предимно в не населени райони, полета, овощни градини, защита от птици на земеделски култури. Втората технология е ултразвук против птици, който е нечуваем за човешкото ухо и се използва в градски условия предимно против гълъби или против кълвачи.

Уред против гълъби: За ефикасно прогонване гълъби от балкони и тераси може да използвате уред с ултразвук против гълъби.Този вид устройства имат сравнително мака площ на покритие между 15-40 кв.м в зависимост от модела. Уреда е вид птицегон, който излъчва ултразвук и по този начин плаши гълъбите от обичайните им места на кацане и нощуване. Към момента може да изберете от доста модели уред против птици, като в зависимост от мястото Вие може да изберете уред против гълъби захранва от батерии или ток, чрез адаптер. Уреда против птици излъчва ултразвук, който е не чуваем за човешкото ухо и е напълно безвреден за хора и не целеви животни. Този ултразвук служи за прогонване на птици от балкони и тераси. Ефекта на уредите за прогонване на птици е плавен, като уреда започва да действа веднага след, като го поставите  и развива максималният си ефект в рамките на 14-30 дни. Всичко зависи от плътността на гълъби най- вече от това дали около вас има активни източници на храна и вода, ако има такива трябва да ги премахнете. Преди за поставите уред за прогонване на птици почистете добре балкона или терасата от екскрементите на птиците. За да усилите ефекта може да използвате плашило за гълъби което ще засили стреса в птиците. Ефекта е по добър, когато птиците виждат и чуват заплахата в този случай заплахата е плашило за гълъби (гарга или врана) и уред против гълъби с ултразвук.

Против кълвачи: В последните години проблемите с кълвачи в градска среда зачестиха доста.Кълвачите могат да нанесат сериозни материални щети на всяка сграда, която има изолация. Кълвачите надупчват и унищожават изолацията без да имат и капка милост! Това е така, тъй като самото животно има биологичен инстинкт да барабани с клюн върху дърво но при липсата на подходящи дървета тази функция поема изолацията на някоя сграда. Как да спрем кълвачите? Най-лесният и бърз метод е използването на уред против кълвачи със звук този апарат против птици излъчва цифров запис на хищни птици като плаши кълвача и той отлита. Допълнително може да поставите и плашило за кълвачи, това са кръгли балони с апликации на очи на хищник, които плашат кълвача. Използването на два вида защита от кълвачи а именно звук и плашило за кълвачи дава по добри резултати. Когато птицата види плашило и чуе звук тя бързо напуска зоната в която се намира заплахата. Изпозването на ултразвков птицегон при борба с кълвачи

Уред против косове и дроздове: Защита на земеделски култури от нападение на косове, дроздове и други диви птици. Това вече не толкова трудна задача. В последните години технологиите се развиха доста по отношение на уреди против косове и други диви птици. Този вид ултразвуков птицегон излъчва предварително записани цифрови записи с високо качество на хищни птици(биосигнал) и гърмежи, като може да се настройват да се излъчват заедно или по отделно в зависимост от това как птиците реагират на звуците. Този птицегон против птици служи за защита на големи площи предимно открити полета и земеделски насаждения при нас може да откриете уреди против птици с площ на покритие от 2 дка 40 дка. Ако желаете максимална защита комбинирайте уред против птици със плашило против птици. По този начин птиците ще виждат и ще чуват заплахата и така ще напуснат по бързо охраняваната площ.

Уред против лястовици:  Борбата с лястовици е сложна и много трудна. Това е може би една от най интелигентните птици, с които може да си имаме работа. Това налага да проявим търпеливост и разбиране към проблема. Използването на уред против лястовици в подходящият момент може да се окаже добро и хуманно решение за да се отървете от тяхното присъствие.Употребата на уред против лястовици трябва да започне още в ранна пролет преди лястовиците да са започнали да правят своите гнезда. Това е много важно тъй като уреда ще започне да излъчва ултразвук или звук в зависимост от модела и ще плаши птиците, като те няма да правят своите гнезда в зоните, в които има наличие на звук или ултразвук. Ако поставите уред против лястовици след, като птиците са направили гнезда ефекта ще бъде слаб и незначителен.

Какъв ефект да очакваме от уреди против птици:

Борбата с птици е сложна задача в глобален мащаб, тъй като повечето птици са защитени от различни закони и разпоредби трябва да подхождаме към проблема с максимално внимание и хуманно отношение. Точно това е и основният акцент на всички уреди за прогонване на птици.Този вид уреди прогонват птиците без да ги нараняват. По някога това изисква време и упоритост, тъй като това зависи от много фактори като вид на птицата, географско местоположение на обекта, заселеност с птици, източници на храна и вода, индивидуална слухова чувствителност на всеки един вид птица. Бързият ефект при използване на уред за гонене на птици зависи и от това кога започвате да използвате устройството за прогонване на птици. При някой видове птици има силно изразена сезонна активност напр.( лястовици и косове) а други са активни през цялата година напр.(гълъби и врабчета).Избора на подходящо и ефективно устройство за прогонване на птици е ключово значение за ефекта.При употреба на неподходящ уред за гонене на птици ефекта ще бъде минимален дори нищожен. За  приме може да дадем използването на ултразвуков птицегон предназначен за балкони и тераси в големи земеделски площи.При такава ситуация ефекта ще клони към(0) При защита на земеделски площи се използват уреди със звук и мощни говорители покриващи големи площи.Съответно използването на ултразвуков птиценон ще бъде най ефективно само в малки площи до максимално описаните от производителя.

Как да избера подходящ уред за гонене на птици:

Първото и най важно нещо при избора на устройство за гонене на птици е да подберете птицегон, който е  произведен за конкретният вид птици. Избирайте апарати, които покриват необходимата площ.По слабите уреди не могат да имат ефект на по големи площи. Избирайте подходяща технология, която е доказано ефективна в даденият случай. Винаги преди да изберете уред за гонене на птици се консултирайте със специалист така ще бъдете наясно кое е най добре да използвате точно във вашата ситуация. Всеки уред за прогонване на птици има силни и слаби страни всеки специалист ще Ви разясни плюсовете и минусите на предлаганите продукти така, че да вземете максимално най-доброто и информирано решение за Вас. Друг важен фактор при избора на ултразвуков птицегон е мястото му на употреба и дали има подходящо захранване за апарата. Предлагат се три вида уреди за прогонване на птици, като някой от тях са с батерии, ел.захранване или соларен панел. Ако поставяте уреда на балкони и тераси изберете соларен уред за прогонване на птици, той е с автономно захранване без нужда от окабеляване и ток.Този вид соларен уред за прогонване на птици се нуждае от слънчева светлина за да може да се зарежда правилно соларната батерия. Ако не го  поставите на място, което  има слънце батериите на този соларен уред за прогонване на птици няма да могат да се зареждат и соларният птицегон няма да работи.