Телефон 0879 400 500

Електронни устройства и уреди против птици

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
 
225,00 лв.
Уред против птици със звук защита до 5 дка.
 
130,00 лв.
Уред за защита от птици с ултразвук, звук, светлина 3 в 1 защита до 85 кв.м
 
210,00 лв.
Уред против птици издаващ звук на хищни птици защита до 4 дка
 
59,90 лв.
Соларен ултразвуков уред против всякакви животни, обхват 9 метра пред апарата.
 
560,00 лв.
Уред за прогонване на птици със звук и площ на покритие до 40 дка.
 
65,80 лв.
Ултразвуков уред против кучета, котки, диви животни, птици и гризачи 100кв.м Gardigo
 
350,00 лв.
Уред против птици за защита на стопански и земеделски площи до 5 дка
  Промо

Нормална цена: 95,00 лв.

Special Price 75,59 лв.

Соларен уред с ултразвук против птици защита до 100 кв.м
 
25,00 лв.
Захранване 220V за уред против птици Pest X Repel BR30, BR14
 
76,50 лв.

Електронен уред против птици със соларен панел за 100 кв.м

 
4,20 лв.
Алкалнни батерии LR14 2бр.
 
112,00 лв.
Електронен уред против птици, излъчва звуци на хищни птици защита до 4 дка.
 
1 800,00 лв.
Лазерен уред за прогонване на птици от закрити помещения BIRD LAZZZER.
 
625,00 лв.
Уред против птици със специален звук защита до 12 декара.
 
390,00 лв.
Електронен уред за защита птици,гълъби,врабчета,косове защита 30 дка.
 
54,00 лв.
Допълнителен говорител съвместим с уред kemo M175
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100

Несъмнено птиците са красиви животни, които са навсякъде около нас. Безспорно тяхното съхранение трябва да бъде приоритет на всеки човек. Но когато става дума за струпване на множество пернати, които нарушават нашето качество на живот чрез зацапване, шумове или гнездене в зони за отдих и почивка, тогава трябва да се търсят бързи и хуманни методи за справяне с проблема. Най-често тези видове са гълъби, косове, гларуси или лястовици, които по една или друга причина съпътстват нашия живот. Но как да се справим без да ги нараняваме и нарушаваме техния нормален начин на живот?

Какви видове защита има

Тъй като става дума за прогонване на птици, ще се спрем само на електронните уреди, както и на плашилото за гълъби и кълвачи. В градска среда, най-често имаме проблеми с гълъби, които кацат на балкони, тераси, подпрозоречни дъски. Тяхното присъствие е съпътствано с много шум, пера и екскременти, които могат да вбесят и най-търпеливите хора. Има две различни технологии, като едната е био сигнал или звукови записи на хищни птици. Използва се предимно в ненаселени райони, полета, овощни градини, ниви със земеделски култури. Втората технология е ултразвук, който е нечуваем за човешкото ухо и се използва в градски условия, предимно против гълъби или кълвачи.

Против гълъби

За ефикасно прогонване на гълъби от балкони и тераси можете да използвате уред с ултразвук. Този вид устройства имат сравнително малка площ на покритие - между 15-40кв.м., в зависимост от модела. Апаратът е вид птицегон, който излъчва ултразвук и по този начин плаши и прогонва гълъбите от обичайните им места за кацане и нощуване. Към момента, можете да изберете от доста модели, като трябва да се съобразите с условията и мястото, на което ще заложите уреда. Захранва се от батерии или ток, чрез адаптер. Излъчва ултразвук, който е нечуваем за човешкото ухо и е напълно безвреден за хора и нецелеви животни. Този ултразвук служи за прогонване на птици от балкони и тераси. 

Ефектът на устройствата е плавен, като те започват да действат веднага, след като ги поставите и развиват максималния си ефект в рамките на 14-30 дни. Всичко зависи от плътността на гълъбите - най-вече от това дали около Вас има активни източници на храна и вода. Ако има такива, трябва да ги премахнете. Преди да поставите устройството, почистете добре балкона или терасата от екскрементите. За да усилите ефекта, можете да използвате плашило за гълъби, което ще засили стреса в хвъркатите. Ефектът е по-добър, когато птиците виждат и чуват заплахата - в този случай заплахата е плашило за гълъби (гарга или врана) и уред против гълъби с ултразвук.

Против кълвачи

В последните години проблемите с кълвачите в градска среда зачестиха доста. Кълвачите могат да нанесат сериозни материални щети на всяка сграда, която има изолация. Те надупчват и унищожават изолацията, без да имат и капка милост! Това е така, тъй като животното има биологичен инстинкт да барабани с клюн върху дърво, но при липсата на подходящи дървета тази функция поема изолацията на някоя сграда. Как да спрем кълвачите? Най-лесният и бърз метод е използването на уред против кълвачи със звук. Този апарат излъчва цифров запис на хищни птици, като плаши кълвачите и те отлитат. Допълнително можете да поставите и плашило за кълвачи - това са кръгли балони с апликации на очи на хищник, които плашат кълвача. Използването на два вида защита от кълвачи, а именно звук и плашило дава по-добри резултати. Когато птицата види плашило и чуе звук, тя бързо напуска зоната, в която се намира заплахата. 

Против косове и дроздове

Защита на земеделски култури от нападение на косове, дроздове и други диви видове. Това вече не е толкова трудна задача. В последните години технологиите се развиха доста по отношение на тези уреди. Този вид ултразвуков птицегон излъчва предварително записани цифрови записи с високо качество на хищни птици (биосигнал) и гърмежи, като могат да се настройват да се излъчват заедно или по отделно, в зависимост от това как птиците реагират на звуците. Този птицегон служи за защита на големи площи, предимно открити полета и земеделски насаждения. При нас можете да откриете апарати с площ на покритие от 2 до 40дка. Ако желаете максимална защита, комбинирайте апарат с плашило. По този начин пернатите ще виждат и ще чуват заплахата и така ще напуснат по-бързо охраняваната площ.

Против лястовици

Борбата с лястовици е сложна и много трудна. Това са може би едни от най-интелигентните птици, с които бихме си имали работа. Това налага да проявим търпеливост и разбиране към проблема. Използването на уред против лястовици в подходящия момент може да се окаже добро и хуманно решение, за да се отървете от тяхното присъствие. Употребата му трябва да започне още в ранна пролет преди лястовиците да са започнали да правят своите гнезда. Това е много важно, тъй като устройството ще започне да излъчва ултразвук или звук в зависимост от модела и ще плаши пернатите, като те няма да правят своите гнезда в зоните, в които има наличие на звук или ултразвук. Ако поставите устройство против лястовици след като птиците са направили гнезда, ефектът ще бъде слаб и незначителен.

Какъв ефект да очакваме

Борбата с хвъркатите е сложна задача в глобален мащаб. Тъй като повечето видове са защитени от различни закони и разпоредби, трябва да подходим към проблема с максимално внимание и хуманно отношение. Точно това е и основният акцент на всички уреди. Те прогонват птиците без да ги нараняват. Понякога това изисква време и упоритост, тъй като зависи от много фактори, като вид на птицата, географско местоположение на обекта, заселеност, източници на храна и вода, индивидуална слухова чувствителност на всеки един вид и т.н. 

Бързият ефект при използване на уреда зависи и от това, кога започвате да използвате устройството. При някои видове има силно изразена сезонна активност (например лястовици и косове), а други са активни през цялата година (като гълъби и врабчета). Изборът на подходящо и ефективно устройство е от ключово значение за ефекта. При употреба на неподходящ апарат ефектът ще бъде минимален, дори нищожен. За пример можем да дадем използването на ултразвуков птицегон, предназначен за балкони и тераси в големи земеделски площи. При такава ситуация ефектът ще клони към 0. При защита на земеделски площи се използват апарати със звук и мощни говорители, покриващи големи площи. Съответно използването на ултразвуков птицегон ще бъде най-ефективно само в малки площи, до максимално описаните от производителя.

Как да изберем

Първото и най-важно нещо при избора на устройство е да подберете птицегон, който е произведен за конкретния вид. Избирайте такива, които покриват необходимата площ. По-слабите уреди не могат да имат ефект на по-големи площи. Избирайте подходяща технология, която е доказано ефективна в дадения случай. Винаги, преди да изберете устройство, се консултирайте със специалист - така ще бъдете наясно какво е най-добре да използвате точно във Вашата ситуация. Всеки апарат има силни и слаби страни, всеки специалист ще Ви разясни плюсовете и минусите на предлаганите продукти така, че да вземете максимално най-доброто и информирано решение за себе си. 

Друг важен фактор при избора на ултразвуков птицегон е мястото му на употреба и дали има подходящо захранване за апарата. Предлагат се три вида апарати, като някои от тях са с батерии, електрическо захранване или соларен панел. Ако Ви трябва за балкони и тераси, изберете соларно устройство, то е с автономно захранване, без нужда от окабеляване и ток. Нуждае се само от слънчева светлина, за да може да се зарежда правилно соларната батерия. Ако не го поставите на място, където има слънце, батериите на този соларен уред няма да могат да се зареждат и соларният птицегон няма да работи.