Телефон 0879 400 500

Електронни уреди за прогонване на птици

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
Показвай по 40
 
65,80 лв.
Ултразвуков уред против кучета, котки, диви животни, птици и гризачи 100кв.м Gardigo
 
560,00 лв.
Уред за прогонване на птици със звук и площ на покритие до 40 дка.
 
120,00 лв.
Електронен уред за защита от птици на външни и вътрешни площи.
 
76,50 лв.

Електронен уред против птици със соларен панел за 100 кв.м

 
112,00 лв.
Електронен уред против птици. Устройството излъчва звуци на хищни птици. Площ на покритие 4дка
 
390,00 лв.
Електронен уред за прогонване и защита от птици гълъби, врабчета,косове, дроздове,чучулиги и др. Уреда защитава до 40 дка.
 
225,00 лв.
Електронен уред за прогонване и защита от вредни птици BR 14 срещу: гълъби,свраки,скурци,врабчета,врани, лястовици и др.
  Промо

Нормална цена: 95,00 лв.

Special Price 75,59 лв.

Соларен ултразвуков уред против птици, гълъби, врабчета, косове, лястовици GARDIGO VOGEL-ABWEHR
 
625,00 лв.
Уред за защита от птици BIRD GARD PRO®.Защитава до 12 декара.
 
4,00 лв.
Батерии DURACELL PROCELL R20/D
 
1 800,00 лв.
Лазерен уред за прогонване на птици от закрити помещения BIRD LAZZZER.
 
48,00 лв.
Електронен уред против гълъби и гларуси за защита на балкони, тераси, веранди .Площ на покритие 20-40 кв.м
 
149,00 лв.

Уред против животни с вода за площ до 100кв.м.

 
25,00 лв.
Захранване 220V за уред против птици Pest X Repel BR30, BR14
 
350,00 лв.
Уред против птици за защита на стопански и земеделски площи
 
135,90 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от птици, площ на покритие 40кв.м
  Промо

Нормална цена: 72,91 лв.

Special Price 63,40 лв.

Предпазна мрежа против птици и падане на котки от балкони 4x3м
Сортирай по: Позиция
Показвай по 40

Електронни устройства против птици:

Електронните уреди за борба с птици излъчват цифрово записани звуци на хищни птици, които принципно са естествени врагове на повечето малки птици, като гълъби, лястовици, врабчета, косове, дроздове и др. Електронният апарат за защита от птици разполага с различни функции и различни звуци на различни хищни птици така че могат да бъдат персонализирани за почти всеки случай на употреба. Повечето уреди за защита от птици имат инфрачервен PIR датчик за засичане на птици и автоматичен режим излъчване на сигналите. При употреба на птицегона в режим PIR датчик трябва да знаете че той има обхват на действие при всяко устройство за прогонване на птици той е различен. Птицегоните имат датчици за светлина и работят само в светлата част на деня, когато са активни повечето видове птици като косове, дроздове, гълъби, врабчета. 

Съществуват четири основни вида звуци за защита от птици :

1. Апарат против птици с Биосигнал- това е звук на хищна птица сокол, ястреб, мишелов в зависимост от региона и гларус.При него трябва да се вземе под внимание в какъв район се употребява тъй като тези хищни птици живеят извън градовете и ако използвате птицегон в градски условия, против гълъби например градският гълъб може да не разпознае крясъка на естественият му враг, тъй като никога не се е срещал с него. В този вариант птицегона няма да бъде ефективен и трябва да се използва алтернативен метод за борба с гълъби в градски условия. В зависимост от проблема може да използвате шипове против гълъби или мрежа против гълъби.

2.Апарат против птици с Пироефект- това е устройство за прогонване на птици със звук от гърмеж на пушка, пиратка с реална амплитуда на звука, може би най-ефективният метод за пропъждане на гълъби, врабчета, косове, дроздове и др. Употребява се предимно на летища и полета, тъй като гърмежите са много силни и не е подходящ за жилищни комплекси. При полевата защита от птици се използват и газови оръдия, които защитават огромни площи засети със земеделски култури.

3. Ултразвукови електронни уреди против птици: Това са електронни уреди излъчващи ултразвукови емисии, като основната им цел е да модифицират средата на обитаване на гълъби, врабчета, лястовици предимно градски птици. Този тип птицегони са с малка площ на покритие, като са предназначени за домашна употреба предимно за балкони, тераси, веранди.При този вид устройство за прогонване на птици ефекта може да отнеме от 2 до 20 и повече дни. Ефекта зависи от вида птица, против, която използвате конкретният модел устройство за прогонване на птици също така и от наличието на източници на харна и вода за птиците.Принципно това може да се оприличи, като електронно плашило за гълъби

4.Лазарни уреди за прогонване на птици: Лазерните уреди се употребяват само в закрити помещения от промишлен тип, в които има навлезли ята дребни птици като врабчета, лястовици. Уреда излъчва лазера на ротационен принцип, като прави целият обем на помещението не поносим за живот на дребните птици. Тези уреди са сложни и доста капризни от към употреба, тъй като имат лазерен генератор със охлаждане, които изисква поддръжка, като почистване от прах. Но пък за сметка на това са доста ефективни за защита на промишлени помещения от гълъби, врабчета, лястовици и др.