Телефон 0879 400 500

Продукти за борба против птици

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
1 2
 
84,60 лв.
Препарат против гълъби и птици от первази, прозорци, балкони, тераси, улици и тавани
 
29,90 лв.

Гранулиран препарат против гълъби 1000 мл.

 

 
12,99 лв.

Препарат отблъскващ врабчета, гълъби, чайки, лястовици, косове и др. 

 
146,50 лв.
Плашило гарван и препарат против птици в комплект
 
78,20 лв.
Плашило за гълъби със звук Гарван
 
54,45 лв.
Комплект от плашила против птици GARDIGO
 
22,00 лв.
Плаши птици с отражение Комплект от 4бр
 
38,50 лв.
Реалистично плашило Въртяща се глава
 
24,99 лв.
Лепенки против сблъскване на птици в стъкло
 
130,00 лв.
Уред за защита от птици с ултразвук, звук, светлина 3 в 1 защита до 85 кв.м
 
19,70 лв.
Препарат за отблъскване на птици гълъби, прилепи и др.
  Промо

Нормална цена: 2,60 лв.

Special Price 2,10 лв.

Шипове за гълъби от прозрачен поликарбонат 33 см
 
32,90 лв.
Плашило против гълъби, скорци, врабчета, пчелояди
 
210,00 лв.
Уред против птици издаващ звук на хищни птици защита до 4 дка
 
76,50 лв.

Електронен уред против птици със соларен панел за 100 кв.м

 
112,00 лв.
Електронен уред против птици, излъчва звуци на хищни птици защита до 4 дка.
  Промо

Нормална цена: 95,00 лв.

Special Price 75,59 лв.

Соларен уред с ултразвук против птици защита до 100 кв.м
 
120,00 лв.
Електронен уред за защита от птици излъчва звуци на хищни птици защита до 4 декара.
 
11,00 лв.

Шипове за защта от птици KO_5, едно от най-ефективно и предпочитано средство против кацане на птици.

  Промо

Нормална цена: 15,00 лв.

Special Price 13,10 лв.

Шипове против лястовици .Ефикасна защита от лястовици и техните гнезда
  Промо

Нормална цена: 9,80 лв.

Special Price 8,30 лв.

Шипове за защита от птици KO_3-защита от гълъби, врани, гларуси и др.
  Промо

Нормална цена: 9,10 лв.

Special Price 7,10 лв.

Шипове за защита от птици гълъби, врани, гларуси и др.
  Промо

Нормална цена: 55,99 лв.

Special Price 47,99 лв.

Предпазна мрежа против гълъби за балкони и защитна мрежа за котки 3x2м
  Промо

Нормална цена: 72,91 лв.

Special Price 63,40 лв.

Предпазна мрежа против птици и падане на котки от балкони 4x3м
  Промо

Нормална цена: 93,48 лв.

Special Price 75,25 лв.

Мрежа против гълъби за балкони, предпазва котки от падане от високи тераси 6x3м.
 
19,90 лв.
Защита от гълъби и скорци на балкони, прозорци, первази
 
24,00 лв.
Защита от гълъби на балкони, тераси, прозорци
 
17,99 лв.
Препарат против птици, кучета и котки SCOOT 150 гр
 
21,50 лв.
Комплект от 2бр плашило за птици
  Промо

Нормална цена: 16,38 лв.

Special Price 15,90 лв.

Плашило за гълъби Гарван или черна врана.
 
34,90 лв.
Плашило за птици Ястреб. Против гълъби, врабчета, косове и др.
 
46,74 лв.
Комплект за защита от гълъби GARDIGO TAUBENSCHRECK
  Промо

Нормална цена: 41,30 лв.

Special Price 37,70 лв.

Птицегон, плашило за птици и гризачи 80см.Mondo Verde Ala Stop Aquila
 
118,56 лв.
Плашило за птици ястреб хвърчило. Защитава земеделски насаждения от набези на птици
  Промо

Нормална цена: 20,99 лв.

Special Price 17,98 лв.

Стикери против блъскане на птици в стъкла
  Промо

Нормална цена: 7,20 лв.

Special Price 5,83 лв.

Стикер против блъскане на птици в стъкла
 
24,90 лв.
Плашило за птици Светлоотразителен Бухал ALA STOP REFLEX.
  Промо

Нормална цена: 36,99 лв.

Special Price 32,20 лв.

Плашило за гълъби, врабчета, свраки, косове
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
1 2

Защита от гълъби, лястовици, врани, гларуси, врабчета, кълвачи.

Има много видове продукти за защита от птици, които основно се делят на репеленти, шипове, електронни уреди и плашила. Всеки един от тези продукти е различно ефективен за различните видове. Едни от най ефективните методи за борба са шиповете. Те защитават най-добре що се отнася до защита на сгради от гълъби.

Най-сериозни проблеми при борбата с птици в градски условия създават гълъбите и лястовиците. И двата вида са изключително трудни за отблъскване и трябва да се вземат сериозни мерки за тяхното отстраняване. В последните години числеността на гълъбите в градските райони нарасна и щетите от тяхното присъствие се увеличават. Те са приносители на различни видове болести и паразити тяхното присъствие създава сериозна предпоставка за редица заболявания.

Кое е най-ефективно средство срещу гълъби и лястовици?

За ефективна борба с гълъби и лястовици, ние препоръчваме шипове.  Те са дълготрайно и ефективно решение за спиране на кацането и гнезденето. Ако структурата на обекта не позволява употребата на шипове против птици, може да използвате репелент или електроннo устройство. В повечето случай използването на препарат против гълъби е ефективно но ефекта му изисква редовно третиране на заселените с гълъби площи.  

Репеленти против птици и препарат против гълъби и лястовици:

Репелентите са готов за употреба продукт, които нанасяте върху площите, на които кацат птиците. Неговият ефект е по-нетраен отколкото шиповете. Трябва да третирате на всеки две седмици или след всеки силен дъжд. Преди да напръскате с репелент, трябва да почистите повърхностите от всички механични замърсявания и най-вече екскрементите на птиците.Този вид препарат е препоръчителен за балкони, веранди, блокове, общи части на блокове или козирки.  Продуктите не съдържат биоциди и имат репелентно действие. Те могат да се използват против гълъби, против врабчета, против врани или друг вид птици. Най често  се използва като препарат против гълъби в градска среда, където гълъбите създават огромни ята и живеят в блокове, кухини, или други части на жилищни сгради.Тяхното присъствие в близост до жилищни сгради, носи своите последствия от зацапване с екскремнти, перушина и неприятни шумове и много други. Има случай при, които използването на препарат против гълъби е единственият вариант за прогонване на птиците.

Под наименованието репелент се разбира всеки препарат против птици с отблъскващ ефект. Промяната в наименованието е поради това, че сама по себе си думата репелент означава продукт с биоциден ефект. При предлаганите от нас продукти, които са репеленти против гълъби, нямат съдържание на биоциди и химикали. Тези продукти имат отблъскващо действие без използване на биоциди и химикали, а репелентният ефект идва от етерични масла от различни растения, които действат отблъскващо на птиците.

Препарат против лястовици:

Един много важен въпрос,който вълнува много хора е имали надежден препарат против лястовици, който да защити фасадите на сградите от техните гнезда. През последните години доста производители се опитаха да създадат такъв продукт, който да има дълготраен ефект но същевременно да не цапа фасадата със препарат против лястовици. В повечето случай  някой от тези продукти са с ниска трайност на действие а други въобще нямат ефект. Използването на препарат против лястовици има за цел да прогони птиците от стрехите на сгради от всякакъв тип. Полагането му е трудоемък процес тъй като обикновено лястовиците изграждат своите гнезда на високи места и необходимо да разполагате със стълба, вишка или и двете. Според нас тези усилия не си струват като се вземе под внимание ефекта от препарат против лястовици. Нашата препоръка  за борба с лястовиците да използвате шипове против лястовици, като цяло усилията са същите както полагането на някой от видовете препарат против лястовици но ефекта е в пъти по добър.

Шипове против птици (гребени):

Шиповете против птици спадат към механичните средства за контрол. Тяхното действие е елементарно просто: птицата не може да кацне върху повърхността, на която е монтиран шип и отлита. Те имат дълъг експлоатационен период, средно 10-12г. и са отлично решение за административни и търговски сгради като постоянна защита. Монтажа на шиповете е изключително лесен, ако имате достъп до зоните на разположение. Те са изключително добра защита за всички месата, на които има гълъби без значение дали това е апартамент или огромна промишлена сграда. Гребените може да са единственото решение при борба с птиците в дадени ситуации. Този тип защита се използва предимно против гълъби, против лястовици, против гларуси, против врани или свраки. За по дребни птици е необходимо да използвате по гъсти гребени против птици (шипове против птици) най често се използват против врабчета в градска среда или защита на индустриални обекти.

Електронни уреди за защита от птици:

Електронните устройства за прогонване на птици са добро решение за защита на различни видове обекти в зависимост от вида на сигнала който излъчват:

Био сигнал: Крясъци на грабливи или хищни птици този вид звук създава естествен страх в почти всички дребни птици. Обикновено в природата хищните екземпляри като сокол, мишелов, ястреб, орел се хранят с по-дребни животни.

Пироефект: Пироефекта е чист гърмеж, който винаги действа при прогонване на ята. Пироефекта се използва само в зони, където гърмежите няма да притесняват околните сгради.

Ултразвук: Ултразвуковото устройство за прогонване на птици е подходящо за употреба в градски условия. Електронните устройства издават дразнещи сигнали които отблъскват птиците от малки зони до 40-50кв.м. Възможно е някои от честотите на тези устройства да са чуваеми от хора.

Плашила за птици:

Плашилата са макети на грабливи и хищни птици, като тяхна основна цел е да плашат с присъствието си по малките птици. Тук пак е засегнат естественият страх от хищниците, затова и те избягват местата на които има такива. Често, след известно време, плашилата стават неефективни. Това е, защото по-малките птици привикват със статичното присъствие на плашилото. За да възобновите добрия ефект, трябва да местите периодично плашилото, за да няма привикване и статичност. Плашилата могат да бъдат и различни от макети на грабливи птици, например балони с различен цвят и размер, на който са апликирани само очите на хищника, което също е доста ефективен метод за прогонване.

Мрежи против птици:

Мрежата против птици може да се раздели на два типа: такава, която е предназначена за защита на земеделски култури и такава, която служи за защита на сгради, балкони и фасади. Има разлика между мрежите за сгради и тези за защита на земеделски култури. Мрежите за сгради са предназначени предимно за защита от гълъби. Те ограничават кацането им на балкони, тераси и др. Този тип мрежа е произведена от здрав и не много еластичен материал с размер на окото 5x5см и специален пясъчен цвят, който не се вижда от далечно разстояние. Те са пригодени да издържат дълго време изложени на слънце, дъжд и студ. Мрежите се предлагат в готови комплекти с различни размери и съдържат всичко необходимо за защита на Вашият балкон. Този тип мрежи се използват и за предотвратяване на падане на котки от балкони. Мрежите против птици за земеделски култури са произведени от по лек и не толкова здрав материал. Предназначени са за защита на всякакъв тип земеделска продукция от нападение на диви птици като, косове, скорци, врабчета, яребици, врани и гълъби. Поради това, че мрежите покриват голям спектър различни видове с различни размери, окото на тези мрежи е по-малко 2 x 2 или 2,5x 2,5 см.

Защита от птици на земеделски насаждения:

Да имаш птици в градината е нещо съвсем естествено, но повечето видове нанасят значителни щети върху земеделската продукция, било тя череши, грозде или друг вид плодове и зеленчуци. Има доста варианти за защита на градината като опциите се свеждат до:

1.Механични - чрез плашила.

2.Електронни - чрез ултразвукови устройства, нечуваеми за човешкото ухо.

3. Био сигнал - електронни уреди, които излъчват крясъци на грабливи птици.

4.Светлинни ленти за зрителна уплаха.

5. Мрежи против птици.