Телефон 0879 400 500

Борба със змии

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
 
35,00 лв.
Ултразвуков електронен уред за борба със змии. Площ на покритие 800кв.м
 
23,70 лв.
Натурална защита препарат против змии гранула 600гр
 
43,90 лв.
Комплект течен и гранулиран препарат против змии.
 
9,79 лв.
Капан за змии и гризачи Catchmaster 24 GRB
 
185,00 лв.
Репелент за прогонване и отблъскване на змии и гущери
 
15,00 лв.
Препарат против змии пръчка площ на покритие 25кв м.
 
22,00 лв.
Препарат против змии и влечуги 800гр.
 
15,00 лв.
Капан за змии с лепило за открито и закрито.
 
48,00 лв.
Електронен уред за подземни гризачи къртици, сляпо куче и змии защита до 1500кв.м
 
45,68 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от къртици,сляпо куче и змии за 1500кв.м
 
25,90 лв.
Препарат против змии течен спрей помпа за твърди повърхности
 
25,90 лв.
Гранулиран препарат против змии и гущери за тревни площи
 
79,90 лв.
Препарат против змии и гущери кофа 4000мл.
 
33,00 лв.
Натурален течен препарат за отблъскване на змии и гущери.
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100

Змиите в България

На територията на България се срещат над 16 вида различни змии от шест различни семейства. Повечето от тях не са отровни или отровата им е слабо токсична от тази група има само 5 вида със слабо токсична отрова която служи за обездвижване на храната им. Но съществуват и два вида изключително опасни за човек змии това са пепелянка и усойница. Въпреки и всичко винаги когато имаме близка среща с змия усещането е изключително не приятно и последното което искаме да разпознаваме от кой вид е точно. Какво трябва да знаем ако в двора ни се появят змии запазете спокойствие не се доближавайте, не се опитвайте да я убивате или удряте с кол, мотика,лопата,брадва това може да бъде опасно за вас особено ако не улучите от първия път. Имайте в предвид че змиите са защитен вид по закона за био разнообразие. Просто оставете змията да се оттегли сама. Съвсем естествено е да се човек да се запита какво да направя за да защитя двора си от змии.

Може да направите няколко неща които няма да ви струват нищо.На първо място изниква въпроса защо тази змия е в вашият двор или имот. Има много причини за това но най-важните са наличие на храна, висока не окосена трева или растителност, ступани предмети които осигуряват укритие на змиите, близост на река,запуснати дворове или сгради около вас. Поддържайте вашият двор в добро състояние като косите тревата редовно змиите обичат да се крият във висока трева. Не струпвайте строителни материали или отпадъци, дърва за огрев или друго предмети за дълго време змиите обичат да се крият именно там.

Най-опасните периоди за среща със змии

Определено най-опасните месеци за среща със змиите пролетта точно тогава трябва да сте най предпазливи когато предприемате излет в планината или дори почистване на двора на вилата. През пролетните месеци времето все още не е достатъчно топло и змиите излизат на припек което увеличава шанса за близка среща с човек допълнително са гладни което ги прави по агресивни от обичайното. Това се променя с течение на затоплянето и влизането в активният летен сезон когато има изобилие от храна и времето прекалено топло тогава змиите се крият и шанса да ги срещнем на открито е по-малък.

Видове зимии на територията на България

1.Змия червейница

2.Пясъчна (турска )боа

3.Медянка

4.Голям стрелец

5.Ивичест смок(кощерица)

6.Пъстър смок

7.Черноврата стрелушка

8.Тънък стрелец

9.Смок мишкар

10.Леопардов смок

11.Котешка змия

12.Обикновенна водна змия

13.Сива водна змия

14.Вдлъбнаточел смок

15.Пепелянка

16.Усойница

17.Остромуцунеста усойница

18.Аспида каменарка

Защита от змии 

Най-важно е да знаете че при добра профилактика и поддръжка на външните терени змиите ще стоят на страни от вашият имот. Как става това ? на пазара се предлагат различни видове средства за защита от змии те биват репленти и ултразвкови вибрационни уреди против змии и влечуги. Всички репеленти отблъскват змиите на база аромат на камфор или друг вид натурална съставка която влечугите доказано не харесват и определено избягват.

Как действат репелентите против змии:

Има два вида формулации на репеленти против змии гранулирана(суха) и течна. Идвата вида репеленти оотблъскват змиите но са за различни видове повърхности например сухият гранулиран репелент се употребява само върху земна и тревна повърхност там той е най-ефективен защото мини гранулите попадат в корена на тревата или в почвата и не могат да бъдат премахнати при стандартно косене или издухване от вятър или друг вид механично въздействие. Това е много важно тъй-като гранулите изпускат бавно защитната миризма която кара змиите да не навлизат в обработеният периметър. Течната формулация е за употреба върху твърди повърхности като бетонови пътеки, основи на къщи, огради, алеи, зидарии, вертикални повърхности. Течният репелент е под формата на много рядък гел който се задържа дълго време върху твърдите повърхности и изпуска възпиращата миризма която кара змиите да не навлизат в обработеният периметър.

Как действат ултразвуковите уреди против змии

Електронните устройства за защита от змии действат на база вибрация, която се разпространява в почвата основно змиите усещат тази вибрация с тялото си определят я като заплаха и не навлизат в зоната в която уреда има действие. Действието на уредите против змии може да бъде ограничено тъй-като за да може да бъде ефективен уреда се забива директно в земята това което може да ограничи действието на устройството са вкопани пътеки, основи на къщи, сгради и всичко което пречи за разпространяването на вибрацията в почвата. За да има ефективна защита с уреди против змии при по големи или разчупени площи е необходимо употребата на повече от един уред за защита от змии. Важно е да следите за състоянието на захранващите батерии на устройствата тъй-като ако те се изтощят уреда спира да охранява и защитава от змии.