Телефон 0879 400 500

Борба със змии и гущери

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100
  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,68 лв.

Комплект уред против змии за 1500кв.м и Препарат Mondo Verde Rettil Raus 50кв.м
  Промо

Нормална цена: 59,80 лв.

Special Price 45,95 лв.

Уред за борба с къртици, сляпо куче и мравки 1250кв.м
 
21,60 лв.
Препарат за защита от змиите Go back гранула
 
23,70 лв.
Натурална защита препарат против змии гранула 600гр
  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,59 лв.

Уред против змии за 1500 кв.м и Препарат против змии Rettil Raus Mondo Verde
 
48,00 лв.
Електронен уред за подземни гризачи къртици, сляпо куче и змии защита до 1500кв.м
 
45,68 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от къртици,сляпо куче и змии за 1500кв.м
 
35,00 лв.
Ултразвуков електронен уред за борба със змии. Площ на покритие 800кв.м
 
25,90 лв.
Гранулиран препарат против змии и гущери за тревни площи
 
25,90 лв.
Препарат против змии течен спрей помпа за твърди повърхности
 
43,90 лв.
Комплект течен и гранулиран препарат против змии.
 
79,90 лв.
Препарат против змии и гущери кофа 4000мл.
 
30,00 лв.
Гранулиран препарат против змии и гущери BRUER
 
23,70 лв.
Гранули за прогонване на змии и гущери Калиф 600гр. Силно ароматна гранула за отблъскване на змии от тревни площи.
 
33,00 лв.
Натурален течен препарат за отблъскване на змии и гущери.
 
22,00 лв.
Препарат против змии и влечуги 800гр.
 
15,00 лв.
Капан за змии с лепило за открито и закрито.
 
15,00 лв.
Препарат против змии пръчка площ на покритие 25кв м.
 
185,00 лв.
Репелент за прогонване и отблъскване на змии и гущери
 
9,79 лв.
Капан за змии и гризачи Catchmaster 24 GRB
 
4,00 лв.
Батерии DURACELL PROCELL R20/D
Сортирай по: Позиция
  • Име
  • Сума
Показвай по 40
  • 80
  • 100

Борба с змии

Змиите обикновено са най-нежеланите посетители във всеки двор, срещтата с тях винаги е стресова и не приятна. Ако имате проблем с змии може да помислите за използване на репеленти против влечуги. Този тип препарати са не токсични както за хора и животни така и за змиите. Репелентите  се разделят на два основни вида: Гранула или сух препарат за обработка на тревни площи и Течен под формата на спрей помпа за обработка на бетонови повърхности. Репелентите са направени от натурални извлеци от растения които обикновено змиите не обичат и избягват най-популярното от тях е камфора. Репелентите за змии създават ароматна бариера която отблъсква влечугите от вашият имот.

Как се използват препаратите против змии?:

Употребата на препаратите срещу змии е много лесна. Ако репелента(препарата) за змии е гранула или прах трябва да поръсете от него ивица с ширина 15-20см около сградите или оградите на вашият имот, също така трябва да обработите всички места на които влечугите биха могли да се укрият като: алпинеуми, натрупани дърва за огрев, камъни, груби зидарии и др. Ако имате бетонови или вертикали повърхности през които може да преминат змии трябва да използвате течни репеленти те се задържат на гладката повърхност и защитават ефективно от влечуги. Репелентите за змии са силно ароматни продукти тяхното действие е около 1-2 седмици след това техният аромат отслабва и е необходимо да повторите обработката за да подсилите ароматната бариера срещу влечуги. Повторете нанасянето на репелена и след силни валежи от дъжд те ще измият репелента. Може да комбинирате репелентите с електронни устройства против змии това ще доведе до още по добри резултати в борбата със змии.

Как се използват електронните уреди за змии?:

Електронните уреди за защита от змии действат на база вибрация която се разпространява по плътността на почвата. Електронните уреди против змии охраняват постоянно 24/7 като площа на защита е от 800-1500кв.м в зависимост от модела. Всички видове прегради вкопани в земята като бетонови пътеки и др. спират разпространяването на вибрацията илъчвана от уреда против змии.

Капани за змии:

Капаните за змии  се използват както за външна така и вътрешна употреба те улавят влечугите върху специално лепило с атрактант след което се изхвърлят заедно с улова.

Растения срещу змии: Разбира се има и биологичен начин да се отървете от змии. Един от най-старите и доказани начини за да се справите с този проблем е засаждане на растения срещу змии. Биологичен пет контрол, включва и защита от змии чрез засаждане на различна красиви и екзотични растения, които освен това че са много красив имат функцията да отблъскват змии, гущери, комари и други вредители от вашият двор и градина. За съжаление в България този тип борба с вредители не е особено популярен или ако има нещо подобно ще бъде на доста малко места. Най важният въпрос кои са тези растения срещу змии и наистина ли са ефективни. Моето мнение, е че това е наистина ефективно давам за пример основната съставка на повечето препарати, които се използват в борбата с влечуги е камфор против змии. Камфора (Cinnamomum camphora) е дърво с изключително силно действие против почти всички насекоми и влечуги. От дълбока древност се прилага като репелент за различни видове вредители и влечуги Камфор срещу змии се използва поти във всеки препарат за влечуги.

Какво да направя за да нямам змии в двора?

Преди всичко трябва да знаете, че змиите обичат високи треви и струпвания на различни предмети и материали, използват ги за укрития. За да избегнете близки контакти с змии винаги дръжте двора си добре поддържан и окосен. Не оставяйте за дълго време струпани строителни или друг вид материали. Въпреки и всичко появата на змии може да бъде факт ако зоната в която се намира имота ви има други съседни запуснати дворове.

Къде най често се появяват змиите?

Змиите се появяват на всякъде, където има добри условия за тях, без значение дали в в града или на село. Разбира се вероятността да видите змия в градски условия е малка но не е невъзможна. Змиите обичат да се припичат на слънце и логично, че слънчевите и добре напечени места са най- предпочитани и от тях. Змиите обичат да се припичат на каменисти или други места, които им дават бързо и лесно укритие при евентуална опасност за тях. Често може да забележите змии в високи треви и запуснати дворове.