Телефон 0879 400 500

Борба със змии и гущери

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100
  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,68 лв.

Комплект уред против змии за 1500кв.м и Препарат Mondo Verde Rettil Raus 50кв.м
  Промо

Нормална цена: 59,80 лв.

Special Price 45,95 лв.

Уред за борба с къртици, сляпо куче и мравки 1250кв.м
 
21,60 лв.
Препарат за защита от змиите Go back гранула
 
23,70 лв.
Натурална защита препарат против змии гранула 600гр
  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,59 лв.

Уред против змии за 1500 кв.м и Препарат против змии Rettil Raus Mondo Verde
 
48,00 лв.
Електронен уред за подземни гризачи къртици, сляпо куче и змии защита до 1500кв.м
 
45,68 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от къртици,сляпо куче и змии за 1500кв.м
 
35,00 лв.
Ултразвуков електронен уред за борба със змии. Площ на покритие 800кв.м
 
25,90 лв.
Гранулиран препарат против змии и гущери за тревни площи
 
25,90 лв.
Препарат против змии течен спрей помпа за твърди повърхности
 
43,90 лв.
Комплект течен и гранулиран препарат против змии.
 
79,90 лв.
Препарат против змии и гущери кофа 4000мл.
 
33,00 лв.
Натурален течен препарат за отблъскване на змии и гущери.
 
22,00 лв.
Препарат против змии и влечуги 800гр.
 
15,00 лв.
Капан за змии с лепило за открито и закрито.
 
15,00 лв.
Препарат против змии пръчка площ на покритие 25кв м.
 
185,00 лв.
Репелент за прогонване и отблъскване на змии и гущери
 
9,79 лв.
Капан за змии и гризачи Catchmaster 24 GRB
 
4,00 лв.
Батерии DURACELL PROCELL R20/D
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100

Змиите обикновено са най-нежеланите посетители във всеки двор, срещата с тях винаги е стресова и неприятна. Ако имате проблем със студенокръвните, можете да помислите за използване на репеленти против влечуги. Те са нетоксични както за тях, така и за хора и животни и са по-добрата алтернатива на отровите. Репелентите се разделят на два основни вида: 

 • Гранула или сух препарат за обработка на тревни площи;

 • Течен под формата на спрей помпа за обработка на бетонови повърхности. 

Репелентите са направени от натурални извлеци от растения, които обикновено безкраките не обичат и избягват. Най-популярното от тях е камфорът. Препаратите създават ароматна бариера, която отблъсква змиите от Вашия имот.

Как се използват препаратите

Употребата на препаратите срещу студенокръвни е много лесна. Ако репелентът е гранула или прах, трябва да поръсите от него ивица с ширина 15-20см около сградите или оградите на Вашия имот. Също така трябва да обработите всички места, на които влечугите биха могли да се укрият като: 

 • Алпинеуми;

 • Натрупани дърва за огрев;

 • Камъни;

 • Груби зидарии и др. 

Ако имате бетонови или вертикални повърхности, през които могат да преминат змии, трябва да използвате течни репеленти. Те се задържат на гладката повърхност и защитават ефективно. Те са силно ароматни продукти и тяхното действие е около 1-2 седмици. След това техният аромат отслабва и е необходимо да повторите обработката, за да подсилите ароматната бариера. Повторете нанасянето на репелента и след силни валежи от дъжд, защото те ще го измият. Бихте могли да комбинирате репелентите с електронни устройства против змии - това ще доведе до още по-добри резултати в прогонването на влечугите.

Как се използват електронните уреди

Електронните уреди действат на база вибрация, която се разпространява по плътността на почвата. Те охраняват постоянно, 24/7, като площта на защита е от 800-1500кв.м., в зависимост от модела. Всички видове прегради, вкопани в земята като бетонови пътеки и подобни, спират разпространението на вибрацията, излъчвана от уреда.

Как действат капаните

Капаните се използват както за външна, така и за вътрешна употреба. Те улавят змиите върху специално лепило с атрактант, след което се изхвърлят заедно с улова.

Растения

Разбира се, има и екологичен начин да се отървете от студенокръвните. Един от най-старите и доказани начини за справяне с този проблем е засаждане на растения. Биологичният пет контрол, включва и защита от студенокръвни чрез засаждане на различни красиви и екзотични растения, които, освен че са много красиви, имат и функцията да отблъскват змии, гущери, комари и други вредители от Вашия двор и градина. За съжаление в България този тип борба с вредители не е особено популярен или ако има нещо подобно, то е на доста малко места. 

Най-важният въпрос е кои са тези растения и наистина ли са ефективни. Нашето мнение, е че са  ефективно. Пример за това е основната съставка на повечето препарати, които се използват в борбата с влечуги - това е камфор. Камфорът (Cinnamomum camphora) е дърво с изключително силно действие против почти всички насекоми и студенокръвни. От дълбока древност се прилага като репелент за различни видове вредители. Камфорът се използва почти във всеки препарат за влечуги.

Как да ограничим достъпа на змии в двора

Преди всичко трябва да знаете, че люспестите обичат високи треви и струпвания на различни предмети и материали, използват ги за укрития. За да избегнете близките контакти с тях, винаги дръжте двора си добре поддържан и окосен. Не оставяйте за дълго време струпани строителни или други видове материали. Въпреки всичко, появата на змии може да бъде факт, ако зоната, в която се намира имотът Ви е в съседство на запуснати дворове.

Къде най-често се появяват 

Змиите се появяват навсякъде, където има добри условия за тях, без значение дали в града или на село. Разбира се, вероятността да видите някое от безкраките в градски условия е малка, но не е невъзможна. Те обичат да се препичат на слънце и е логично, че слънчевите места са най- предпочитани от тях, защото им дават и възможност за бързо и лесно укритие при евентуална опасност. Често бихте могли да ги забележите във високи треви и запуснати дворове.

Заложете на качество и ниски цени с Otrovi.bg!