Телефон 0879 400 500

Борба със змии и гущери

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100
 
43,90 лв.

Гел-кубчета за отблъскване на  влечуги 

  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,68 лв.

Комплект уред против змии за 1500кв.м и Препарат Mondo Verde Rettil Raus 50кв.м
  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,59 лв.

Уред против змии за 1500 кв.м и Препарат против змии Rettil Raus Mondo Verde
 
43,90 лв.
Комплект течен и гранулиран препарат против змии.
 
25,90 лв.
Препарат против змии течен спрей помпа за твърди повърхности
 
25,90 лв.
Гранулиран препарат против змии и гущери за тревни площи
 
33,00 лв.
Натурален течен препарат за отблъскване на змии и гущери.
 
79,90 лв.
Препарат против змии и гущери кофа 4000мл.
 
48,00 лв.
Електронен уред за подземни гризачи къртици, сляпо куче и змии защита до 1500кв.м
 
45,68 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от къртици,сляпо куче и змии за 1500кв.м
 
35,00 лв.
Ултразвуков електронен уред за борба със змии. Площ на покритие 800кв.м
 
23,70 лв.
Натурална защита препарат против змии гранула 600гр
 
21,60 лв.
Препарат за защита от змиите Go back гранула
 
10,90 лв.
Капан за змии и гризачи Catchmaster 24 GRB
 
4,90 лв.
Батерии DURACELL PROCELL R20/D
 
185,00 лв.
Репелент за прогонване и отблъскване на змии и гущери
 
15,00 лв.
Капан за змии с лепило за открито и закрито.
  Промо

Нормална цена: 59,80 лв.

Special Price 45,95 лв.

Уред за борба с къртици, сляпо куче и мравки 1250кв.м
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100

Змиите обикновено са най-нежеланите посетители във всеки двор, срещата с тях винаги е стресова и неприятна. Ако имате проблем със студенокръвните, можете да помислите за използване на репеленти против влечуги. Те са нетоксични както за тях, така и за хора и животни и са по-добрата алтернатива на отровите. Репелентите се разделят на два основни вида: 

 • Гранула или сух препарат за обработка на тревни площи;

 • Течен под формата на спрей помпа за обработка на бетонови повърхности. 

Репелентите са направени от натурални извлеци от растения, които обикновено безкраките не обичат и избягват. Най-популярното от тях е камфорът. Препаратите създават ароматна бариера, която отблъсква змиите от Вашия имот.

Как се използват препаратите

Употребата на препаратите срещу студенокръвни е много лесна. Ако репелентът е гранула или прах, трябва да поръсите от него ивица с ширина 15-20см около сградите или оградите на Вашия имот. Също така трябва да обработите всички места, на които влечугите биха могли да се укрият като: 

 • Алпинеуми;

 • Натрупани дърва за огрев;

 • Камъни;

 • Груби зидарии и др. 

Ако имате бетонови или вертикални повърхности, през които могат да преминат змии, трябва да използвате течни репеленти. Те се задържат на гладката повърхност и защитават ефективно. Те са силно ароматни продукти и тяхното действие е около 1-2 седмици. След това техният аромат отслабва и е необходимо да повторите обработката, за да подсилите ароматната бариера. Повторете нанасянето на репелента и след силни валежи от дъжд, защото те ще го измият. Бихте могли да комбинирате репелентите с електронни устройства против змии - това ще доведе до още по-добри резултати в прогонването на влечугите.

Как се използват електронните уреди

Електронните уреди действат на база вибрация, която се разпространява по плътността на почвата. Те охраняват постоянно, 24/7, като площта на защита е от 800-1500кв.м., в зависимост от модела. Всички видове прегради, вкопани в земята като бетонови пътеки и подобни, спират разпространението на вибрацията, излъчвана от уреда.

Как действат капаните

Капаните се използват както за външна, така и за вътрешна употреба. Те улавят змиите върху специално лепило с атрактант, след което се изхвърлят заедно с улова.

Растения

Разбира се, има и екологичен начин да се отървете от студенокръвните. Един от най-старите и доказани начини за справяне с този проблем е засаждане на растения. Биологичният пет контрол, включва и защита от студенокръвни чрез засаждане на различни красиви и екзотични растения, които, освен че са много красиви, имат и функцията да отблъскват змии, гущери, комари и други вредители от Вашия двор и градина. За съжаление в България този тип борба с вредители не е особено популярен или ако има нещо подобно, то е на доста малко места. 

Най-важният въпрос е кои са тези растения и наистина ли са ефективни. Нашето мнение, е че са  ефективно. Пример за това е основната съставка на повечето препарати, които се използват в борбата с влечуги - това е камфор. Камфорът (Cinnamomum camphora) е дърво с изключително силно действие против почти всички насекоми и студенокръвни. От дълбока древност се прилага като репелент за различни видове вредители. Камфорът се използва почти във всеки препарат за влечуги.

Как да ограничим достъпа на змии в двора

Преди всичко трябва да знаете, че люспестите обичат високи треви и струпвания на различни предмети и материали, използват ги за укрития. За да избегнете близките контакти с тях, винаги дръжте двора си добре поддържан и окосен. Не оставяйте за дълго време струпани строителни или други видове материали. Въпреки всичко, появата на змии може да бъде факт, ако зоната, в която се намира имотът Ви е в съседство на запуснати дворове.

Къде най-често се появяват 

Змиите се появяват навсякъде, където има добри условия за тях, без значение дали в града или на село. Разбира се, вероятността да видите някое от безкраките в градски условия е малка, но не е невъзможна. Те обичат да се препичат на слънце и е логично, че слънчевите места са най- предпочитани от тях, защото им дават и възможност за бързо и лесно укритие при евентуална опасност. Често бихте могли да ги забележите във високи треви и запуснати дворове.

Заложете на качество и ниски цени с Otrovi.bg!