Какво да направим при проблем с дървеници в кинги, обувки и електроника

Борба с дървеници

Знаете ли, че дървениците могат да се крият и да се прехвърлят от едно място на друго във вашите книги, чанти и вещи? Е, могат. И така, какво да правите, когато забележите, че дървеници се крият в любимия Ви чифт обувки или книги?

Можете да вземете нещата в свои ръце, като се снабдите с качествени препарати против дървеници преди това се свържете с професионалисти, които да Ви консултират по отношение на избора на подходящ препарат. Професионалистите могат да Ви помогнат за улесняване на процеса на унищожаване на дървениците, както и да Ви обяснят как да използвате препаратите ефективно и безопасно. Ето какво да направите ако имате дървеници в книги или обувки.

Дървеници в книги:

Ако сте забелязали черни петна по предния ръб на книга, това може да са дървеници. Поради малкия си размер, дървениците могат да се крият в няколко различни части на всяка книга. Това включва свързващо, предно и защитно покритие (корици, подвързии).Важно е да кажем, че книги, списания или вестници са едни от най любимите места за укритие на дървениците.

Винаги когато се търсят дървеници обикновено около легла първо се проверяват всички книги, списания или вестници около леглото.В 6 от 10 случая дървениците са засечени точно в книгите или списанията.Това е ясен индикатор на наличие на проблем с дървеници. Но все пак ако искате да сте 100% сигурни трябва да следвате тези съвети.

За да определите дали дървениците се крият във вашите книги, първо извършете щателна проверка. Тъй като дървениците могат да се видят трудно, сложете книгата върху бял чаршаф или вана .Така ще видите ясно ако има дървеници. Възможно е дървениците да се опитат да избягат при разместване на книгата. За да избегнете заразяване на други зони във вашият дом със случайно избягали дървеници, дръжте наблизо прахосмукачка и найлонови торбички.

Ако откриете заразени книги запечатайте заразените книги веднага в найлонов плик.Наличието на дървеници в книгите рано или късно ще се прехвърли в други зони на вашият дом и най-вече зоните за сън и почивка.Всички заразени с дървеници книги или списания трябва да бъдат третирани с подходяща отрова за дървеници .Консултирайте се с професионалист как точно става това.Всеки един случай е различен и се подхожда по различен начин и препарат.

Дървеници в обувки и чанти:

Имате ли килер, пълен с едва носени обувки? Те може да са идеално укритие на дървеници. В обувките дървениците могат да се скрият под подметки, между платове и в цепнатини. Това включва ботуши, токчета, маратонки и сандали. Преди да инспектирате обувката, уверете се, че носите защитни ръкавици, тъй като ще трябва да направите това с ръце. Прегледайте внимателно всички материали, слоеве, дантели, ципове и материали от, които са направени обувките.

Ако откриете дървеници или следи от наличието им, преместете обувките в найлонов плик или контейнер.Обувките, които позволяват да бъдат почистени с топла вода и сапун трябва веднага да бъдат изпрани. За тези обувки, които са направени от по деликатни материали и не могат да бъдат почистени с топла вода и сапун е необходимо да използвате подходяща отрова за дървеници.Преди това се свържете с нас за да Ви консултираме как точно да използвате конкретни видове отрови за дървеници.


Дървеници в електрически и електронни уреди:

Подобно на други предмети от бита, дървениците могат да се заселят в електрически и електронни уреди, които имат малки отвори.Това могат да бъдат телевизори, телефони, дистанционни, игрови конзоли, компютри и принтери.Повечето от тези електронни уреди са намират в близост до легла и спални.Това са изключително чувствителни зони, които трябва да се прегледат много внимателно.

Това е така тъй като заразените с дървеници електронни устройства се обработвам много трудно.Повечето препарати против дървеници са течни, което означава пръскане и мокрене. Съвсем логично е, че това не може да се приложи при проблеми с дървеници в електрически уреди. Преди да предприемете каквото и да било проверете внимателно за наличие на дървеници в телевизори, телефони, дистанционни, игрови конзоли, компютри и принтери и др.

Следете внимателно не само за пълзящи насекоми но и за следи от тях дървениците оставят петна на места на които са се укривали. Преди да предприемете пръскане против дървеници се свържете с специалист, който да Ви консултира как точно да извършите обработката и каква отрова за дървеници да изберете.

 Дървеници в леглото:

Съвсем логично е когато има проблем с дървеници той да ескалира и дървениците да заразят и зоните за почивка в това число и спални, дивани, легла. Когато забележите наличие на ухапвания или следи от дървеници върху вас или леглото си Вие трябва да вземете бързи и адекватни мерки.

Първото което трябва да направите е да се свържете със специалист от професионална ДДД фирма той може да Ви помогне като изясни методите за борба с дървеници във Вашият дом.Може да вземете нещата във ваши ръце и сами да направите обработка против дървеници, като използвате професионална отрова за дървеници .

Преди да се заемете сами с борбата с дървеници в леглото се посъветвайте с професионалист, който да Ви посъветва как точно да използвате конкретна отрова за дървеници, и най вече ефективно и безопасно.

Ако сте забелязали дървеници в дома Ви без значение дали те са в леглото, книгите, обувките и на друга място и сте решили да направите пръскане против дървеници сами се свържете с otrovi.com Ние ще Ви препоръчаме най-силните и ефективни отрови за дървеници, които може да откриете в България.

 

Назад към всички новини