Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Капани за мишки и плъхове

Артикули 1-20 от 50

на страница
Страница

Капаните са един ефикасен метод за борба и контрол на досадните вредители. Делят се на три основни разновидности: механични убиващи; живоловни, тип клетка и залепващи с дератизационно лепило. За да постигнете добри резултати при борбата срещу гризачите, трябва внимателно да подберете модела.

Къде и как се използват

Убиващите механични

Могат да бъдат използвани и на закрито, и на открито. Атмосферните условия не им влияят. Те представляват различни по вид и материал конструкции, с унищожаващ ударник, който убива плъховете и мишките мигновено. Един капан може да улови един гризач, след което трябва да бъде почистен и зареден отново.

Хуманни живоловни, тип клетка 

Улавят плъховете и мишките без да ги нараняват. Капанът представлява метална конструкция с разнообразни размери, като може да улови от един до няколко животни едновременно, в зависимост от модела. Този вид хуманни клопки влизат в употреба, освен като основен метод за борба против вредители, и като мониторинг за проверка на плътността на вредители в конкретно помещение или външен район.

Безотровни лепливи с дератизационно лепило

Това са капани за моментално улавяне на гризачи върху плоскост със специално лепило. В зависимост от това какъв вредител желаете да уловите, има две разновидности. Първият е леплива плоскост. Тя е по-голяма от тази, върху която се улавят по-малки животни. На тази разновидност клопка можете да уловите и плъхове, и мишки, като една може да улови до няколко гризача едновременно. Предимно се използват в закрити пространства и по-рядко на открито, тъй като повърхността не трябва да бъде напрашавана или намокряна. Вторият вид е леплива плоскост, капан. Представлява хартиени плоскости с дератизационно лепило, което улавя вредителите моментално. Повечето клопки са ароматизирани с аромат, който привлича животните в устройството и не е необходимо да поставяте хранителна примамка. Този тип се прилага предимно на закрито, тъй като материалите не трябва да бъдат намокряни или напрашавани.

Употреба на лепливи в студени помещения 

Стандартното лепило, което се употребява за капаните се стяга при употреба в студени условия и става слабо ефективно. Ако искате да използвате тези клопки в студени помещения, трябва да изберете специално разработените варианти. Материалите са различни и не се получава стягане при употреба в по-хладни условия.

Можете да поставите капаните в тунелите на вредителите, ако сте ги локализирали или на местата, на които сте ги забелязали. Можете да заложите на електронни или механични варианти. Ефективните решения са на едно място - Otrovi.com. Доверете се на високото качество и ниските цени.