Телефон 0700 10 522

Бълхи

04.12.2018

Бълхи

Бълхите са малки насекоми без крила от рода на (Siphonaptera). Бълхите се хранят с кръв от хора и всякакъв вид животни, дори от птици. Възрастните индивиди достигат до 2,5-3мм дължина на тялото, обикновено са кафяви със сплескано на стани тяло, това им позволява да се движат бързо в козината на кучета, котки и други гостоприемници. Бълхите се задържат в козината и перата на гостоприемника чрез малки нокти. Бълхите имат четери етапа на развитие или така нареченият жизнен цикъл, който включва яйце | ларви | какавиди | възрастни.

Колко вида бълхи има: В света има над 2000 вида различни бълхи но на кратко казано бълхите са най-често срещани в България са кучешка, котешка и човешка.

Котешка бълха(Ctenocephalides Felis)

Това е най-често срещаната и разпространена бълха. Котешката бълха е и най-малка като размер в сравнение с останалите видове достига размери 1-2мм има кафеникаво червен цвят. Задължително сплескано тяло за да може да се предвижва бързо между козина. Котешката бълха засяга като котки така кучета и хора.Котешките бълхи могат да пренасят зарази като тив, тении и др. Техните ухапвания причиняват силен дискомфорт и в някои случаи алергични реакции при по чувствителни индивиди.

Борба с котешки бълхи:

Котешките бълхи прекарват повечето време далеч от гостоприемника си.Първото нещо което трябва да изясните е от къде са дошли бълхите! Ако имате домашни любимци трябва да ги обеззаразите с подходящ препарат против бълхи.След, което трябва да направите щателен оглед на дома ви да почистите с прахосмокачка всички места, на които може да има бълхи.Ако ситуацията излезне извън контрол и числеността на бълхите е висока трябва да напръскате с препарат против бълхи или да се свържете с професионална фирма за борба с бълхи.

Кучешка бълха (Ctenocephalides Canis)

Въпреки името си кучешката бълха живее не само по кучета но и по почти всички бозайници и хора.Кучешките бълхи са паразити и се хранят с кръв те могат да живеят без храна до няколко месеца.Присъствието на кучешки бълхи може да бъде опасно не само кучета, котки но и за хора.Проблемите при ухапвания от бълхи може да причинят сърбежи, алергични реакции, дискомфорт и кожни проблеми.бълхите може да пренасят различни болести.

Борба с кучешки бълхи: Борбата с бълхите може да се окаже труден процес, който е в няколко стъпки.Ако имате домашни любимци те трябва да бъдат обезпаразитени с подоящи препарати против бълхи.Ако нямате домашни любимци и имате бълхи то определено сте били на място, на което е имало или има животни.Избора на подходящ препарат против бълхи е важен за добрият резултат.Повечето препарати против бълхи са концентрати от които се приготвят работни разтвори нанасят се чрез пръскане с обикновенна пръскачка. Трябва на напръскате всички места на които сте забелязали бълхи.

Човешка бълха (Pulex irritans)

Човешките бълхи се различават от своите роднини по по големите размери те достигат до 4мм. Както всички бълхи се хранят с кръв от всякакви топлокръвни като основно предпочитат хора.Поради по големите си размери този вид бълхи може да скачат на разстояния до 50см. Както всички бълхи тялото им е с кафяв цвят и имат сплескано тяло.Човешките бълхи са по рядко срещани от кучешката и котешката бълха. Ухапванията на този вид бълхи причиняват сърбежи и дискомфорт. При наличие на такива бълхи по човешкото тяло се предприема обща хигиена която включва премахване на космите по тялото и използване на специализирани шампоани. Всички текстилни повърхности се прахосмучат използват се препарати против бълхи за обработка на всички части на жилището. Обезпаразитяване на всички домашни любимци с подоящи препарати за бълхи.


Пръскане против бълхи:

След всички особености на различните видове бълхи най-вероятно вие ще се интересувате как да се отървете от бълхите без значение от какъв ви са те.Пръскането против бълхи се различава от пръскането на други насекоми а именно защото са малки и могат да подскачат на големи разстояния.
Първата стъпка е да се снабдите с силен и качествен препарат против бълхи. Препратите против бълхи са концентрати от които се приготвят водни разтвори нанасят се с пръскачки по цялата засегната площ без да пропускате нито сантиметър от нея.Важно е да обработите с препарат и стените бълхите може да скочат на тях!Препаратите за бълхи в повечето случай са контактни, което значи, че убиват бълхите само при контакт с тях след, което ефекта им драстично намалява.Бълхите имат яйца, което значи че след известно време 7-14 дни в зависимост от температурата се излюпват и е необходимо да повторите пръскането против бълхи по същият начин както първият път.Не са редки случаите при големи заразявания с бълхи да има няколко на брой обработки.

 

Бълхи в мазето на блока:

Често срещан проблем в блокове и кооперации. Обикновено бълхите са донесени от котки и в редки случай от кучета.Важно да кажем, че при такива случай достъпа на котки до мазетата трябва да бъде ограничен това е и задължително условие за добрите резултати при този вид борба с бълхи.Избора на силен препарат против бълхи е следващата стъпка към спечелване на борбата с тях.Пръскането против бълхи може да бъде извършено с обикновена пръскачка, като се опръсква цялата площ на мазето и стените. Хубаво е да напръскате и личните мазета не е рядкост бълхите да се заселят и там. Ако проблема с бълхите излезе извън контрол и вие не може да се справите сами може да се обърнете към професионална ДДД фирма за Борба с Бълхи!

 

Купи Качествени препарати против Бълхи!
40,70 лв.
Препарат Бандит против кърлежи, бълхи, комари, мухи, хлебарки 12бр
50,15 лв.
Препарат против против комари, мухи, хлебарки, мравки, дървеници, бълхи и кърлежи ФОВАЛ 50МЛ
Ултразвуков електронен уред против мишки, плъхове, белки, комари, бълхи Gardigo VARIO-SCHUTZ 3 IN 1 Промо

Нормална цена: 35,99 лв.

Special Price 32,70 лв.

Комбиниран уред с ултразвук против гризачи и насекоми Gardigo
Препарат против хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, мухи, комари PENTA FORTE 250 BEST Промо

Нормална цена: 15,99 лв.

Special Price 14,60 лв.

Универсален препарат за унищожаване на летящи и пълзящи насекоми PENTA FORTE 50мл.
5,99 лв.
Универсален силен препарат против летящ и пълзящи насекоми EFFECT MICROTECH CS
333,60 лв.
Ефикасен препарат за дървеници и хлебарки Симетрол Супер ЕВ
Лампа против комари и мухи на батерии GARDIGO MOBILER UV-LIGHT Промо

Нормална цена: 52,00 лв.

Special Price 43,50 лв.

Инсектицидна лампа на батерии 30кв.м
48,00 лв.

Соларен уред против насекоми и гризачи. 25кв.м.вътрешно, 6кв.м. външно

5,00 лв.

Водоразтворим препарат против пълзящи и летящи насекоми.

62,00 лв.

Препарат за унищожаване на хлебарки, дървеници и др. БЕНДИОКАРБ ПЛЮС 80ВП. Водоразтворим прах един от най силните препарати против пълзящи и летящи.

5,99 лв.

Aйкън 10 КС — Широкоспектърен инсектицид за унищожаване на хлебарки, бълхи, мухи, кърлежи и др.

47,90 лв.
Айкън 10 КС широко спектърен препарат за борба с хлебарки, бълхи,мухи,кърлежи,на открито и закрито.
3,50 лв.

ФЕНДОНА 60СК препарат за унищожаване на хлебарки, бълхи, комари, мухи, дървенищи и др.

Фендона 60 СК - 0,5л. Промо

Нормална цена: 90,00 лв.

Special Price 82,00 лв.

Фендона препарат за борба и унищожаване на хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, оси и др. 

5,10 лв.
Препарат срещу бълхи и кърлежи. за масова употреба приложим в домашни условия
85,90 лв.

Препарат Банди 10ЕВ за борба и унищожаване на бълхи, кърлежи, хлебарки, мухи

К-Отрин СК 25 100мл BAYER против хлебарки и други насекоми. Промо

Нормална цена: 18,00 лв.

Special Price 15,00 лв.

K-Othrine® SC 25 BAYER широкоспектърен препарат за унищожаване на хлебарки, мравки, молци, бълхи, пеперуди, дървеници

125,00 лв.

K-Othrine® SC 25 широкоспектърен инсектицид за унищожаване и борба с хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, молци

33,00 лв.

ФИКАМ 80 ВП инсектицид за унищожаване на хлебарки, мтавки,дървеници и други летящи и пълзящи насекоми.

129,00 лв.

Солфак ЕВ50 широкоекранен инсектицид за контрол и унищожаване на хлебарки, мравки, кърлежи, бълхи, мухи, молци, щипалки, комари и др.

75,00 лв.

Делтасект е мощен инсектицид за унищожаване и контрол на хлебарки, мравки, дървеници, оси, мухи, бръмбари и други.

Цитрол Форте препарат против хлебарки, бълхи, люспеници, стоножки, скорпиони, ухолазки, мухи и оси 150 гр. Промо

Нормална цена: 92,99 лв.

Special Price 79,70 лв.

Препарат за унищожаване на летящи и пълзящи насекоми хлебарки,бълхи, мравки, мухи, оси, комари.стоножки

4,80 лв.

Широкоспектърна инсектицидна пудра за борба с хлебарки, дървеници, мравки, паяци СОМИ 50ГР.

15,00 лв.
Препарат за унищожаване на хлебарки, дървеници и др. БЕНДИОКАРБ ПЛЮС 80ВП. Водоразтворим прах един от най силните препарати против пълзящи и летящи.
Препарат против дървеници, хлебарки Бендиокарб плюс 80ВП 400гр. Промо

Нормална цена: 172,00 лв.

Special Price 162,00 лв.

Препарат против хлебарки, дървеници, мухи
ГАТ ЛАМБДА 10 КС  Препарат срещу  летящи и пълзящи насекоми- комари,  мухи, мравки, бълхи, хлебарки, дървеници, кожояди, молци Промо

Нормална цена: 21,20 лв.

Special Price 18,00 лв.

Препарат срещу насекоми 100мл. ГАТ ЛАМБДА 10 КС