Как да пръскате правилно с препарати срещу бълхи?

Бълхите са дребни и досадни насекоми наречени паразити, тъй като се хранят с кръв от различни гостоприемници. Бълхите причиняват изключително неприятни ухапвания, които се изразяват в дребен обрив или пъпки, трудно може да знаете, че във вашият дом има бълхи без да сте ги видели или да сте потърпевши от техните ухапвания.

Как да се защитим от бълхи

Какво трябва да знаем за бълхите?

Тези паразити може да бъдат донесени във всеки дом или офис от различни места с наличие на бездоми животни, кучета, котки или друг вид животни. Бълхите скачат и попадат по дрехите ни, а от там и в дома или офиса. Ухапванията им са ясен знак за тяхното присъствие, което значи, че трябва да се вземат категорични мерки за тяхното унищожаване.

Бълхи в дома или офиса

Ако имате съмнения, че вашият дом или офис е заразен с бълхи, може да направите няколко прости неща преди да предприемете пръскане с препарати против бълхи.

1.Почистете добре с прахосмукачка всички места в дома си!. Изтупайте добре спалното бельо, завивки и всичко, в което бълхите биха могли да се скрият.

2. Измийте всички подови настилки с почистващ препарат и вода.

3.Следете за нови ухапвания и наличие на насекоми.

Ако след почистването имате нови ухапвания или забелязвате наличие на бълхи, трябва да използвате препарати против бълхи. Унищожаването на бълхите, чрез препарати може да се окаже трудна и доста неприятна задача. Имате опция да повикате професионална фирма за борба с вредители или да си закупите професионален препарат против бълхи за масова употреба /малка разфасовка/.

Ефективни препарати против бълхи

Как да използвам препаратите против бълхи?

Много важна тема, тъй като правилната употреба на препаратите против бълхи ще доведе до тяхното бързо и безпроблемно унищожаване. Консултирайте се с специалист на OTROVI.COM, какъв препарат трябва да изберете конкретно за вашата ситуация.

Има много видове препарати против бълхи, някои от тях миришат при употреба и не са особено подходящи за употреба в закрити помещения, други от тях не миришат и са по подходящи за пръскане против бълхи в закрити помещения. Общо взето и двата вида ще унищожат бълхите, като разликата е в дискомфорта, който ще получите в този процес на борба с бълхи.

Друг важен фактор е изясняване откъде са се взели тези бълхи във вашият дом, офис или двор. Важно е да знаете, че дори и след обилно наръсване с препарат против бълхи, ако не се изясни от къде са дошли и съответно предотврати повторно заразяване, бълхите отново може да се появят. Бълхите умират само и единствено при омокряне с препарат/контактно/

Как да напръскам против бълхи?

На закрито

Този вид обработка е един от най- неприятните, така както вече казахме бълхата умира само при намокряне с препарат против бълхи. Което значи че трябва да опръскате с препарата цялата заселена площ плътно по земята и до 1м по стените, защото бълхите скачат. Това може да се окаже доста неприятно ако става дума за апартамент или къща, както за всякакво жилищно пространство.

На открито

Пръскането против бълхи е едно и също и на закрито и на открито като тенология. Основните разлики са само в избора на препарат и това, че при пръскане на закрито трябва да внимавате и да пазите различни мебели и електроуреди.

При обработки за унищожаване на бълхи на открито, трбва да вземете под внимание атмосферните условия или с други думи, не трябва да вали по време на обработката и няколко часа след нея.

Друг фактор е топлината, не трбва да пръскате против бълхи в много топло време, тъй като препарата се изпарява прекалено бързо и влошава свойствата си.

Какво да направим за да се отървем от бълхите

Какво трябва да направите

Снабдете се с подходящ препарат против бълхи, прочетете внимателно инструкцията за употреба на етикета. Трябва да разполагате с подходяща пръскачка, с която ще напръскате против бълхи.

Следвайте внимателно инструкцията за употреба и разредете препарата според изискванията предписани от производителя. Тази стъпка е важна защото концентрацията на препарата води до добри резултати и моментално унищожаване на всички бълхи влезли в контакт с него.

След напръскване с препарата против бълхи, спазвайте посочената от производителя на препарата карантина/ време, в което не трябва да влизате или обитавате напръсканото помещение.

Назад към всички новини