За какво се използва циперметрин?

Циперметринът е ключът към защитата от нежелани насекоми. Той стои в основата на борбата срещу различни видове летящи и пълзящи вредители, като мухи, комари, бълхи, хлебарки, дървеници, мравки, кърлежи, паяци и бръмбари.

Употребата му може да ви осигури спокойствие, заличавайки всички подобни неприятни гости, които ви досаждат в ежедневието. 

Какво представлява циперметринът?

Може да използвате терминът “циперметрин”, като синоним на “надеждност”. Този инсектицид е разработен така, че да предложи ефективно решение в борбата срещу широк спектър от насекоми, осигурявайки баланс между безопасност и ефикасност.

Приложение на препарата – къде и кога да се използва?

Правилно приложен, циперметринът гарантира вашата защита. Независимо дали става въпрос за вътрешността на сгради като хотели, домове, ферми, лечебни заведения, или за дворове и паркове, той ви дава надеждно решение за третиране на пространства, засегнати от вредители. 

Особено ефикасен е при справянето с летящи и пълзящи вредители, осигурявайки спокойствие през всички сезони.

Разходна норма (дозировка) и начин на употреба

Да знаете как точно да приложите циперметрина е ключово за разгръщането на максималната му ефикасност. 

При продуктите, съдържащи това вещество, съотношението инсектицид – вода, е различно при третирането на всяко насекомо.

За молци, комари и мухи

25 мл концентрат се смесва с 5 литра вода и засегната площ (около 100 кв.м.) се третира обилно с разтвора. При по-висока заселеност може да увеличите двойно концентрата.

За дървеници, хлебарки, бълхи и мравки

25 мл от препарата се разрежда в 1-3 литра вода. Колкото повече вредители има, толкова по-висока концентрация може да използвате.

За бръмбари, кърлежи и кокошинки 

Прави се разтвор с 50-100 мл препарат и 10 литра вода. 

За де сте сигурни в правилното приложение на инсектицида, спазвайте стриктно  зададената разходна норма, която може да прочетете на етикетите.

Важно е и да изберете подходящото време, в което да нанесете отровата. Винаги е по-добре това да се случва в топли, сухи и безветрени климатични условия, защото така веществата действат по-успешно. 

Полезно: Повечето разтвори с циперметрин имат продължителен ефект, но ако неприятелите са прекалено много, необходимо е да приложите повторно третиране след определен период.

Видове препарати с циперметрин

Разнообразието от продукти с циперметрин ви позволява да изберете най-подходящото за вашите нужди. На нашия сайт Otrovi.com може да откриете готови разтвори, с които да боравите. Ето кои са три от най-ефективните, съдържащи циперметрин:

  • Препарат против насекоми Мастерцид Микро 0.200 мл – унищожава вредители на както на открито, така и на закрито. Има мигновен ефект, но запазва свойствата си в срок до 30 дни, с цел да поддържа ниво на чистота. Препаратът е микрокапсулован и щом температурите се повишат, капсулите се отварят и започват да действат;
  • Симетрол Супер ЕВ препарат против дървеници, бълхи и хлебарки PelGar 500мл – концентрат, който се разтваря във вода и заличава всички неприятели. Проверете опаковката за правилното му разреждане, което се различава спрямо нивото на заселеност на насекомите. Разтворът се прилага върху всички места, които биха станали потенциална територия на дървениците, бълхите и хлебарките. Преди влизане обратно в помещението, трябва да се почисти старателно и да се проветри за дълго време;
  • Цитрол 10/4 УЛВ препарат против комари и мухи – разпръсква микрокапсули, които бавно освобождават активните си съставки под въздействието на водата. Удобен и ефикасен за употреба, както в закрити пространства, така и на големи открити терени. Разреждането се осъществява с помощта на генератори за топъл и студен аерозол. При правилна употреба, разтворът има ефикасно и същевременно безопасно за човека действие.

Независимо дали предпочитате течни работни разтвори, прахове, или спрейове, в онлайн магазина ни ще откриете гъвкави решения с циперметрин за борба с насекоми. Ако изпитвате някакви затруднения, винаги може да се консултирате с нашите специалисти от Otrovi.

Съвети за безопасност при работа с препарата

Безопасността следва да е на първо място, когато работите с каквато и да е отрова. Предпазете се, като използвате подходящо защитно облекло – костюм, маска, ръкавици, очила. Също така, по време на употреба – редовно проветрявайте обработените помещения. Прекъснете достъпа на обработен въздух до каквито и да е живи същества.

Добре е още да изнесете растенията от помещението и да не допускате животни. Покрийте и предметите, които се употребяват от вас или от домашните ви любимци. 

Следването на тези препоръки гарантира, че вашата борба срещу насекоми ще бъде не само ефективна, но и безопасна не само за вас, но и за близките ви.

Назад към всички новини