Телефон 0879 400 500

Препарати против мравки

15.02.2021

Научете какви видове препарати за борба с мравки има и как се използват.

Много домакинства ежегодно имат проблем с появата на колонии от мравки. Съществуват много методи за отблъскването на неканените насекоми в дома или офиса, но в следващата статия ще разгледаме какви препарати за мравки може да използвате и какъв е техния ефект.

Какво да направите преди да третирате с препарат?

Преди да посегнете към капаните, спрейовете или естествените убийци на мравки, важно е домът ви да стане възможно най-непривлекателен за насекомите. Премахнете изкусителните хранителни източници. Поддържайте кухнята и зоните за приготвяне на храна, включително мивката, колкото е възможно по-чисти. Огледайте дъските, вратите и прозорците, за да намерите къде мравките влизат във вашия дом, след което запечатайте тези зони. Повечето мравки предпочитат да гнездят на открито, пътувайки в домове, за да търсят храна.

В допълнение към тези стъпки, следните действия могат също да намалят броя на мравките във вашия дом:

Измийте кофите за боклук и кошчетата за рециклиране с топла сапунена вода. Добрият почистващ препарат за под със силен аромат, какъвто е например почистващия препарат с аромат на бор или цитрусови плодове, премахва не само хранителните частици, с които се хранят мравките, но и пречи на способността им да намират храната чрез аромат. Някои аромати не се харесват на мравки и също ще ги отблъснат.

Съхранявайте кофите за боклук и кошчетата за рециклиране на открито, ако мравките се върнат.

Изперете покривките за маса и почистете кухненските шкафове и рафтовете в килера, които може да са натрупали трохи и петна от хранителни източници. Дори ако не можете да ги видите или помиришете, мравките могат. Ако мравките са попаднали в храна, съхранявана в килера ви, като торби със захар или кутии със зърнени храни, изхвърлете ги веднага. Съхранявайте захар, зърнени храни, сиропи и друга храна, която изкушава мравките в херметични пластмасови или стъклени кошчета.

Почиствайте чиниите за храна на вашия домашен любимец и ги приберете, след като домашният той приключи с яденето. Ако вашите котки обичат да ядат по малко, поставете купата в плитка чиния или тавичка, напълнена с вода. Малко ръбче вода около купата за храна няма да възпира котето от ядене, но ще удави всякакви мравки, които се опитат да преминат през водната бариера.

За съжаление домашните растения са атрактивни места за гнезда за някои видове мравки. Поставете растението си в чиста, стерилна почва и измийте добре съда с впръскване на разтвор от вода и белина. Изплакнете преди да засадите вашите стайни растения, за да премахнете всяка следа от белина.  Използвайте маркуч или спрей устройството на кранчето на кухнята Ви, за да измиете листата на растението и да премахнете мравките, скрити под листата. Пресадете в стерилна почва за саксия. Ако мравките се върнат, използвайте същия трик, който споменахме за предпазване на купата за храна на вашия домашен любимец, за да предпазите растенията си от нашествие на мравки. Бонус е допълнителна влажност около вашето стайно растение - с изключение на кактусите и други сукуленти, повечето стайни растения харесват допълнителната влажност!

Какви видове препарати против мравки има?

На пазара има множество препарати, с които може да третирате мравките. Разликата е в начина на прилагане и консистенцията на препарата.

Вижте какви видове препарати за борба с мравки се предлагат:

Течни препарати против мравки

Спрей против мравки

Спрейят против мравки представлява готов препарат, който съдържа активни вещества, прогонващи вредителите. Те се нанасят на повърхности в открити и закрити помещения, като при прилагането им във вътрешни помещения трябва да бъдат обезопасени всякакъв вид хранилки и аквариуми за животни. Домашните любимци и хората трябва да напуснат помещението, докато препаратът не изсъхне и въздухът не се проветри добре. Местата, които трябва да бъдат напръскани са предимно отвори и первази, пролуки и всякакъв вид повърхности, от където насекомите преминават. Хубавото на този вид препарати е, че в голямата си част те са широкоспектърни и могат да се използват и за други вредители. Честотата на прилагане е различна за всеки вид препарат. Винаги четете внимателно инструкциите, защото тези препарати са изключително силни.

 

Гел против мравки

Препаратите против мравки под формата на гел са предназначени предимно за точково нанасяне на местата, където насекомите преминават. Целта на препарата е да достигне до царицата в мравуняка. Работничките взимат част от препарата и го отнасят до нея, за да я нахранят и така нашествието се отстранява, защото, когато царицата умре, цялата колония загива. Обикновено геловете нямат миризма или цвят и не се забелязва наличието им. Винаги трябва да поставяте препарата на места, които са недостъпни за деца и домашни любимци.

 

Сухи препарати против мравки

Прах против мравки

Праховете и пудрите за борба с мравки се поръсват директно на местата, където сте забелязали вредителите. Инсектицидният прах полепва по краката на мравките и те го занасят в мравуняка, като така отравят както царицата, така и лаврите. Ефектът от този препарат се постига до няколко дни.

 

Микрокапсули против мравки и други насекоми

Микрокапсулите са иновативно решение за борбата с множество вредители, в това число и мравките. Подходящи са както за вътрешна, така и за външна употреба. Начинът на действие на този препарат е създаден по най-нова технология – активните вещества са във вътрешността на био-разградима микрокапсула. Трайността на препарата е продължителна, тъй като капсулите се отварят при затопляне и започват да действат на местата, на които са оставени. При намаляване на температурите капсулите се затварят и спират да действат. Освен това те полепват по крачетата на насекомите и така биват отвеждани до мравуняка, където елиминират царицата. Препаратът се нанася чрез ръчна или моторна пръскачка на зоните, където се появяват вредителите. Задължително следвайте инструкциите преди употреба, тъй като за всеки вредител има определена дозировка.

 

Гранули против мравки

Този вид препарати представляват примамка, която съдържа съставки, каращи мравките да я възприемат за храна и да я занесат в мравуняка. След като занесат примамката в мравуняка царицата и лаврите са елиминирани, а с тях и цялата колония. Препаратите примамки са особено ефективни и при упорити видове като фараоновите мравки, които се срещат често в жилищни сгради. Микро-гранулите имат ефикасно и дълготрайно действие, като се нанася  покрай стени, цепнатини и входовете на гнездата. Гранулите могат да бъдат поръсвани или да бъдат разтваряни във вода и след това да се пръска с тях. Винаги трябва да нанасяте препарата на недостъпни за деца и домашни любимци места. Четете внимателно инструкциите преди употреба на тези препарати.

При нас може да намерите всички видове препарати за борба с мравки и други видове вредители. Ние предлагаме само изпитани продукти с доказано действие. Свържете се с нас при всякакви въпроси.

Купи решение против мравки
71,90 лв.
Препарат против мравки гел Advion
20,40 лв.
Инсектициден гел против мравки Advion Symgenta 30гр.
8,90 лв.
Препарат гел за унищожаване на мравки
26,85 лв.
Гел препарат за мравки 40гр.
44,70 лв.
Препарат за борба с мравки Добол 2МГ
11,90 лв.
Препарат против мравки Добол 300 гр. Kwizda
94,99 лв.

Добол 2 МГ препарат против мравки 5 кг. Примамка, която мравките носят в гнездата си и хранят ларвите и царицата.

5,40 лв.

Добол 2МГ препарат против мравки 50 гр.Примамка, която мравките носят в гнездата си и хранят ларвите и царицата.

13,40 лв.
Препарат против дървеници готов за употреба 500мл
81,12 лв.
Препарат против комари и други насекоми с бързо действие
3,00 лв.
Препарат против хлебарки и мравки Снайпер пудра 50гр.
Препарат против хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, мухи, комари PENTA FORTE 250 BEST Промо

Нормална цена: 15,99 лв.

Special Price 14,60 лв.

Универсален препарат за унищожаване на летящи и пълзящи насекоми PENTA FORTE 50мл.
5,99 лв.
Универсален силен препарат против летящ и пълзящи насекоми EFFECT MICROTECH CS
5,99 лв.
Ефективен препарат против дървеници, хлебарки, мухи, мравки
10,90 лв.
Готов за употреба спрей против летящи и пълзящи насекоми
86,40 лв.
Циперкап професионална отрова за хлебарки, дървеници, мухи и др.
4,59 лв.
Препарат за борба с хлебарки,мравки, мухи и комари 20 мл.
77,90 лв.
Професионален препарат против дървеници готов за употреба разтвор 5л
19,20 лв.
FumiGol Flush димака против пълзящи и летящи насекоми.
12,00 лв.
Препарат за унищожаване на насекоми EFFECT 500 мл. Готов за употреба!
97,50 лв.
Препарат против Комари, Мравки, Бълхи, Мухи, Оси, Буболечки,Хлебарки ,Акари и Кърлежи
6,50 лв.
Препарат против дървеници, хлебарки, мравки, мухи и комари
129,00 лв.

Солфак ЕВ50 широкоекранен инсектицид за контрол и унищожаване на хлебарки, мравки, кърлежи, бълхи, мухи, молци, щипалки, комари и др.

15,50 лв.
Препарат за мравки Blattanex BAYER
ГАТ ЛАМБДА 10 КС  Препарат срещу  летящи и пълзящи насекоми- комари,  мухи, мравки, бълхи, хлебарки, дървеници, кожояди, молци Промо

Нормална цена: 21,20 лв.

Special Price 18,00 лв.

Препарат срещу насекоми 100мл. ГАТ ЛАМБДА 10 КС
ГАТ ОМЕГА 1,8 КС  Препарат срещу кокошинки, житна гъгрица, оризова гъгрица, житна гъгрица, молец по сушените плодове, хлебарки, мравки, мухи 100 мл. Промо

Нормална цена: 24,00 лв.

Special Price 19,20 лв.

Препарат ГАТ ОМЕГА 1,8 КС 100мл. срещу Препарат срещу кокошинки, житна гъгрица, оризова гъгрица, житна гъгрица, молец по сушените плодове, хлебарки, мравки, мухи
Препарат против мравки Bayer Max Force Quantum гел, 30g Промо

Нормална цена: 76,00 лв.

Special Price 49,90 лв.

Супер ефективен препарат против мравки Bayer Max Force Quantum