Препарати против кърлежи

Как да използваме най-ефективно препаратите против кърлежи

Защо трябва да се използват препарати против кърлежи? Няма никакво съмнение, че кърлежите са опасни. Те пренасят маса от болести, които могат да заразят не само домашни животни, но и хора. Много от тези заболявания, като Лаймската борелиоза (Лаймска болест) и Марсилската треска се предават кърлежи.

Всички те завършват с тежки усложнения, които водят до намаляване на комфорта на живот.Препаратите против кърлежи са единственият ефективен начин да защитим нашият двор градина или между блоково пространство от кърлежите.

Кои са най-ефективните методи за защита от кърлежи

Кога се пръска за кърлежи:

Принципното правило за пръскане против кърлежи е обработките да се извършват два пъти годишно. Веднъж пролетно време април или май и веднъж есенно време края на август или септември. Кога се пръска за кърлежи е много общ и обширен въпрос пръскането в ранна пролет ви гарантира това, че кърлежите ще бъдат унищожени и няма да се размножават през активният летен сезон.

Пръскането против кърлежи през есенният сезон ви гарантира, че кърлежите няма да презимуват и през ранна пролет няма да има висока плътност на кърлежи.Борбата с кърлежи се извършва със специални препарати против кърлежи.

Как се пръска против кърлежи:

Пръскането против кърлежи може да бъде извършено от специални професионални ДДД фирми.Може да бъде извършено и от самите вас, тъй като знаем, че в днешно време вероятността да попаднете на нискокачествена услуга доста вероятно.

Първото, което трябва да направите преди да напръскате против кърлежи е да окосите тревата в зоната, в която ще пръскате против кърлежи. Високата трева винаги пречи при борбата с кърлежи ефекта от препаратите против кърлежи е по малък.

След като окосите трябва да се снабдите с качествен препарат против кърлежи нашето приложение е Бандит 10ЕВ против кърлежи и препарат за кърлежи айкън. Тези два препарата са се доказали в годините и имат поразителен ефект.

Препаратите против кърлежи са концентрати, които се разреждат с вода в определена концентрация (виж описанието на опаковката). Препаратите се разреждат директно в пръскачката, с която ще пръскате против кърлежи.

След, като вече сте приготвили работният разтвор започнете да пръскате по предварително окосените тревни площи плътно без да пропускате и сантиметър. Кърлежите са паразити и умират при директен контакт с препарата, което значи, че трябва да напръскате всички потенциални зони на, които е възможно да има наличие на кърлежи.

ВАЖНО!

Винаги избирайте дни, в които не вали.Винаги извършвайте пръсканият след като росата се е вдигнала от тревата.При доказано висока плътност на кърлежи повторете обработката в рамките от 7 до 14 дни от първото пръскане.

Кърлежи в апартамента:

Това е напълно възможно! Кърлежите се прикрепят за домашни любимци или дрехи след разходка на места като паркове, градинки, по този начин е съвсем възможно да се сдобием с кърлежи в апартамента.

Какво да направим ако имаме кърлежи в апартамента: Първото и най-важно нещо е да почистим добре с прахосмокачка всички подове. Изтупайте всички завивки и чаршафи. Ако имате домашни любимци проверете дали те не са причината за това да имате кърлежи в апартамента.Не са редки случаите, когато кучето или котката не са обезпаразитени и носят кърлежи в апартамента.

Пръскането против кърлежи в апартамента е същото, както на открито, може да използвате препарат айкън против кърлежи или препарат бандит 10ЕВ. Пръска се навсякъде по земята. След обработка помещенията се оставят(празни) без наличие на хора и домашни любимци в рамките на 1-2 часа в зависимост от препарата.

Как да се предпазим от кърлежи:

Предпазването от кърлежи е абсолютно задължително употребата на репеленти против кърлежи ще ни спести много главоболия. Репелентите против кърлежи се нанасят върху кожа или дрехи те отблъскват кърлежите преди да са ни ухапали.

Как да предпазим кучето от кърлежи:

Кучетата се най-уязвим от ухапване на кърлежи поради това, че зоните в които се разхождат може да бъдат заразени с кърлежи, които се прехвърлят върху домашни и улични кучета. Използването на различни видове капки за обезпаразитяване на кучета е най добрият начин да защитите, вас и вашето куче от кърлежите. За повече информация е необходимо да се свържете с вашият ветеринар.

Назад към всички новини