Как да се предпазим от нашествие на мишки и плъхове

Превенция за защита от гризачи

Профилактичните мерки срещу гризачите включват висока здравна култура на населението и остра нетърпимост към плъховете и мишките в домовете, складовете и сервизните помещения.

Основна профилактична мярка е лишаването на гризачите от храна и убежища, което се постига чрез санитарно-хигиенни, строително-технически и отпъждащи средства, наречени репеленти. За борба с плъхове се комбинират превантивни, саниращи методи и средства за унищожаване.

За постигане на дългосрочен успех, трябва да ползвате всеки начин пълнокръвно, защото плъховете са интелигентни и трудни противници. Ние, от Otrovi.com, ще Ви представим няколко съвета как да се предпазите от нашествие на гризачите преди да е станало твърде късно.

Какво да направим за да се предпазим от нашествие на гризачи, мишки и плъхове

Първата стъпка е да идентифицирате нападателя. Уверете се, че сте атакувани именно от плъх, а не от мишка, съсел, катеричка, прилепи или друг гризач. Разгледайте подробно специфичните признаци за нападение от плъхове. Разучете с какъв вид гризач си имате работа, опознайте навиците му и не отлагайте борбата.

Пригответе се за трудна, но не и невъзможна борба на няколко фронта. Ако досега не сте атакувани от тях, обезопасете терена си и го направете труден за достъп. Те са активни целогодишно. Бъдете нащрек, проверявайте редовно за атаки от плъхове. Ако пък за първи път си имате работа с тях или искате просто да предпазите дома си от бъдещи нашествия, ето няколко съвета как може да го направите.

Напълнете дупки със стоманена вaта

Ако искате да пазите мишките далече от къщата си, използвайте стоманената вата. За разлика от изолацията, хартията или дори сухото строителство, мишките не могат да си проправят път през стоманената вата и дори да го направят, те биха били мъртви, преди да влязат в къщата ви.

Напълнете всякакви дупки, в които мишките могат да влизат със стоманената вата и ще успеете да спрете тяхното промъкване. Проверете всички стени, прозорци, врати, стрехи и канализации за възможни пролуки.

Нашествие на гризачи? Как да се защитим от тях?

Дръжте подредено и чисто във вашия дом

Ако имотът ви е затрупан и непочистен, вредителите ще намерят много скрити убежища, където могат да намерят подслон за зимата. Разчистете купчините вестници и дърва и ги съхранявайте безопасно далеч от сградата на дома. Ако използвате дърва за огрев, не ги вкарвайте в къщата, освен ако не го изгорим веднага. В противен случай може да донесете вредители в дома си без дори да искате.

Миризма на чисто

Направете домашната Ви обстановка уютна, като поддържате свежа миризма и изплашете мишките с един замах, като разпръскате малко масло от мента около дома си. Въпреки това, докато ментата може да помогне за възпиране на вредителите, използвайте я с повишено внимание, ако имате и други домашни любимци, тъй като може да причини респираторни проблеми при кучета и котки. Също така се констатира, че и повечето силни миризми като амоняк, етерични масла и черен пипер би прогонил малките вредители от вашия дом.

Сложете капани

В железарии свободно се продават капани за гризачи. Както и в много онлайн магазини като този на Otrovi.com. Спокойно може да купите и разположите няколко такива в общите помещения, тавани и мазета. Най-успешните механични средства за борба с плъхове са капаните. Плъховете се страхуват от нови форми, затова отбягват капаните първите дни.

Този страх от непознати продукти важи за всички плъхове, но е по-изразена при черния плъх. Поставете наведнъж повече капани, отколкото предполагате, че е необходимо. Страхът на плъхове към нови обекти понижава шанса за улов.

Залагате ли всяка седмица нови капани, ще са подозрителни непрекъснато. Проверявайте капаните за убити плъхове редовно, сутрин и вечер. Няма да искате да намерите в тях разложен труп на плъх, умрял преди няколко дни, особено ако времето е топло.

Изплашете ги с шумни звуци

Проверено е, че устройствата, които излъчват звукови вълни с честоти от 20 kHz до 70 kHz, могат наистина да изплашат плъховете доста ефективно. Когато се използват правилно, ултразвуковите отблъскватели не влияят неблагоприятно на хората.

Трябва също да се има предвид, че котките и кучетата могат да чуят ултразвука, особено домашни мишки, плъхове и хамстери, и следователно, ако в дома има домашни любимци, такова устройство може да не е възможно да се използва.

Това са 5 от многото полезни съвета за това как да се предпазите от нашествие на мишки и плъхове. Надяваме се да са Ви полезни и да Ви помогнат в борбата с малките, но упорити вредители.

За повече информация разгледайте нашите продукти или се свържете с нас.

КУПИ ЕФИКАСНА ЗАЩИТА ОТ ГРИЗАЧИ,МИШКИ И ПЛЪХОВЕ

Назад към всички новини