Телефон 0700 10 522

Как да се отървем от мухите и как да предотвратите тяхното присъствие в домовете ни!

06.01.2020

Когато говорим за мухи става ясно, че това е един от най-досадните летни вредители след комарите, които държат убедително първата позиция.Мухите не само могат да бъдат много досадни и неприятни, някой видове мухи могат да хапят и то доста болезнено. Мухите пренасят редица заболявания по хора и животни и понякога когато няма никаква превенция или борба с мухи те могат да замърсят почти всички хранителни продукти, като на закрито така и на открито. Мухите са ясно и силно изявени през пролетно летният сезон тогава всички търсим начин как да се отървем от мухите възможно най-лесно.В тази статия сме подготвили няколко лесни съвета за борба с мухи, като това включва и превенция срещу мухи.

За нас екипът на otrovi.com, борбата с вредителите е ежедневие и ние се отнасяме изключително отговорно към тази важна задача. В резултат на това ние се стремим винаги да предлагаме най-добрите и ефективни препарати, уреди, инсектицидни лампи методи и средства за борба с вредители или като в този случай за борба с мухи. В нашия онлайн магазин ще намерите категория, специално проектирана за борба с мухи.Каним ви да видите нашата гама от уреди срещу мухи и определено ще намерите устройството, което ви е необходимо, за да държите мухите далеч от вас и вашият доми или офис.

Как да се предотврати присъствието на мухи:

Както вече знаем, много по-лесно е да се предотврати наличието на мухи, отколкото да се провежда борба с тях. За да избегнете присъствието на мухи в закрити помещения от всякакъв тип, трябва да вземете някои важни и превантивни мерки които ще ви спестят доста главоболя и средства.

1.На първо място, боклукът трябва да се изхвърля често и редовно.Мухите обожават вашият боклук и нямат търпение да го накацат!Не оставяйте боклуджийските кошчета дълго време пълни. Винаги измивайте съдовете в които изхвърляте боклук дори и най малката следа от храна или някакъв вид сладка напитка би привлякла мухи.

2.Съхранението на храни трябва да се извършва само при оптимални условия.Не оставяйте храни за дълго на открито те задължително ще привлекат мухите. Винаги почиствайте зоните, в които приготвяте храна или се храните от хранителни остатъци.

3.Монтирането на комарници, мрежи против мухи, ленти против мухи е повече от задължително за да няма наличен на мухи във вашият дом, офис или работно място.

4.Ако е близост до вас има животновъдни ферми или самите вие отглеждате домашни животни то тогава трябва да полагате повече грижи за това да почиствате ежедневно след животните. Торта привлича мухите бързо и освен това тя служи за снасяне и излюпване на техните яйца.

Разбира се в няколко реда не могат да се опишат всички ситуации и причини, при които е възможно да имате проблеми с мухи но главните са тези: Премахване на храна и ограничаването на достъпа.

Как да се отървем от мухите?

Ако обаче вече сте пропуснали превантивните мерки или по някаква парична не може да ги изпълните, вероятно вече са ви необходими различни по вид методи и средства за борба с тях. Методът за борба мухи ще бъде избран въз основа на това какъв тип е обекта в който ще се провежда борба с мухи съществуват различни методи и средства, както за къщи и апартаменти така и за административни и производствени предприятия.Броя мухи, присъстващи във вашия имот също се взема под внимание той покачва относителната плътност на летящи насекоми във района, като от това се съди какви точно методи и средства са необходими за разрешаване на проблема и провеждане на борба с мухи. Ето няколко примера за това какво да изберете:

Ако присъстват повече от няколко мухи, тогава можете да използвате обикновена електрическа мухобойка, която унищожава мухите когато ги докоснете с електрическата мрежа. Това е чист и забавен метод за борба с мухи.Този вид уред против мухи може да се използва навсякъде където има наличие на летящи насекоми. Разбира се ако не желаете да използвате електрически уред против мухи може да се снабдите с обикновена ръчна мухобойка това е личен избор на всеки клиент.

Ако броят на мухите е много по-голям, тогава определено ще трябва да изберете персонализиран начин за борба с мухи. Имате на разположение следните методи:

1.Препарати против мухи: От препаратите против мухи с най добро действие се откроява мусцид 83 сг или мусцид 100 сг. Този тип препарат против мухи е специално създаден за ефективен контрол на числеността на летящи насекоми и по точно против мухи.
2.Ленти против мухи: Това са стандартни ленти с лепило, които залепват мухите чисто механично. Те не съдържат отрова за мухи или друг вид биоциди.
3.Уред против мухи: Уредите против мухи излъчват ултразвукови сигнали, които отблъскват мухите предимно от малки зони и се предпочитат предимно за домашна употреба. Уредите против мухи са електрически устройства, които се захранват с ток или батерии в зависимост от модела.
4.Инсектицидни лампи против мухи: Това са уреди, които излъчват UV светлина, която привлича мухите. И в зависимост от модела лампа против мухи те биват унищожавани от високоволтова решетка или се улавят върху леплива плоскост. Този вид лампи против мухи се използват широко от производствени предприятия до апартаменти, къщи и вили. Ние предлагане лампи против мухи на най големите и известни марки в Европа с доказано качество и ефективност.
5.Капан за мухи: Капаните за мухи се използват предимно на открито в дворове, животновъдни ферми и открити площи. Повечето видове капан за мухи съдържат хранителни атрактанти, които са сухи и се разреждат с вода, като получената смес привлича мухите в капана, след като мухите влезнат в специалната конструкция не могат да излизат обратно.


Най-ефективни и предпочитани се оказват лампи против мухи, като те могат да се комбинират заедно с препарат против мухи, така ще получите професионален ефект. Лампите против мухи се използват лесно изглеждат добре за разлика от лентите за мухи върху, които може ясно да видите уловените мухи.

Най-ефективните методи срещу мухи:

Както виждате, имате няколко метода, които можете да използвате против мухи, но вие определено искате да използвате само най-ефективните. Е, ето най-добрите начини да се отървете от мухите:

Инсектициди : Препарат против мухи обикновено се разтварят във вода и след това с помощта на пръскачка се прилагат на места, където често кацат мухи. Това са места като да дограми, врати, стени осветителни тела и като цяло топли места. професионалните препарати за мухи привличат мухите, така, че да кацнат на третираните места, а след като веднъж кацнат те умират за много кратко време. Единственият недостатък на този метод е, че той изисква повторно приложение след няколко седмици.

Инсектицидни лампи против мухи: те могат да имат електрическа мрежа с ток или лепливи плоскости. За домашна употреба препоръчваме лампи, които имат електрическа скара, тъй като са много по-прости и по-ефективни. За професионални нужди в складове и производства препоръчваме тези с леплива плоскост те отговарят на всички стандарти, които предприятията имат относно безопасност на храните. Лампите действат, като привличат мухите чрез ултравиолетовата светлина, когато стигнат до уреда против мухи те биват унищожени чрез решетка с ток или леплива плоскост.

65,00 лв.
Препарат против мухи и комари Coopermatic и Ароматизатор лавандула
14,00 лв.

COOPERMATIC FLYKILLER Пълнител – унищожител на мухи, оси, винарки, комари 250мл.

64,20 лв.

10бр Препарат за мухи Мусцид 83 СГ

81,80 лв.

Препарат за унищожаване на мухи Туенти 1

89,89 лв.

Ефективен препарат за унищожава домашните мухи в животновъдни ферми, обори, ветеринарни обекти 2кг.

4,30 лв.
Апликатор за поставяне на препарат за мухи
9,79 лв.

Препарат против мухи в апликатор за окачване готов за употреба

85,00 лв.
димилин за унищожаване на ларви на комари и мухи
129,36 лв.

Препарат за унищожаване на ларви на мухи и комари./ларвицид/

11,50 лв.
Електрическа хилка за унищожаване на комари, мухи, оси
50,00 лв.
Лампа за борба с комари и мухи 12w
75,00 лв.
Лампа унищожител на комари и мухи
79,00 лв.
Лампа за унищожаване на комари и мухи
46,00 лв.
Лампа за унищожаване на мухи и комари 3W LED
80,00 лв.
Лампа за борба с летящи насекоми мухи и комари 10W LED
196,00 лв.
Лампа за унищожаване на мухи и комари 24W LED
48,00 лв.

Соларен уред против гризачи и насекоми площ на покритие до 25 кв.м 

Уред против мухи за маса GARDIGO Промо

Нормална цена: 33,95 лв.

Special Price 28,90 лв.

Уред за прогонване на мухи от маси GARDIGO
Соларен капан за оси и комари GARDIGO 2 in 1 Промо

Нормална цена: 21,85 лв.

Special Price 19,59 лв.

Капан за оси и комари Соларен
Лампа против комари и мухи на батерии GARDIGO MOBILER UV-LIGHT Промо

Нормална цена: 52,00 лв.

Special Price 41,60 лв.

Инсектицидна лампа на батерии 30кв.м
Препарат против дървеници, хлебарки Бендиокарб плюс 80ВП 400гр. Промо

Нормална цена: 172,00 лв.

Special Price 162,00 лв.

Препарат против хлебарки, дървеници, мухи
14,53 лв.
Капан за мухи с два вида атрактант и лепило CatchMaster Gold Stick 24
Лампа против комари мухи с UV светлина и вентилатор GARDIGO INSEKTEN-DREH-FÄNGER Промо

Нормална цена: 69,80 лв.

Special Price 65,90 лв.

Инсектицидна лампа уред против мухи и комари
Инсектицидна лампа против мухи и комари GARDIGO FLUGINSEKTENVERNICHTER 25 QM MIT UV-LICHT Промо

Нормална цена: 29,97 лв.

Special Price 24,99 лв.

Лампа против мухи и комари за 25кв.м

47,52 лв.
Препарат Бандит против кърлежи, бълхи, комари, мухи, хлебарки 12бр
50,15 лв.
Препарат против против комари, мухи, хлебарки, мравки, дървеници, бълхи и кърлежи ФОВАЛ 50МЛ
8,90 лв.
Еffect универсален спрей 400мл унищожава хлебарки, мравки, мухи, комари и др.
Препарат против хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, мухи, комари PENTA FORTE 250 BEST Промо

Нормална цена: 15,99 лв.

Special Price 14,60 лв.

Универсален препарат за унищожаване на летящи и пълзящи насекоми PENTA FORTE 50мл.
5,99 лв.
Универсален силен препарат против летящ и пълзящи насекоми EFFECT MICROTECH CS
156,00 лв.
Ефикасен препарат против дървеници и хлебарки Алфабан Супер
48,90 лв.
Препарат за мухи и комари Цитрол 10/4 1л.
78,00 лв.
Лампа против комари и мухи Gardigo защита до 70 кв.м
69,80 лв.
Лампа против комари и мухи с УВ светлина защита до 60кв.м
119,80 лв.
Лампа против комари и мухи Gardigo 150 кв.м
Капан за мухи с хранителна примамка МONDOVERDE Промо

Нормална цена: 22,00 лв.

Special Price 18,90 лв.

Капан за мухи с примамка
82,00 лв.
Лампа против комари LED пури.
126,00 лв.
Препарат против мухи Мусцид 100 СГ
Инсектицидна лампа против комари и мухи GARDIGO FLUGINSEKTEN-VERNICHTER  PROFI 2 x 20 w 150 кв.м Промо

Нормална цена: 139,80 лв.

Special Price 125,90 лв.

Лампа против комари и мухи площ на покритие 150 кв.м
119,50 лв.
Лампа против комари и мухи с вентилатор и 3D функция
78,90 лв.
Лампа против комари и мухи с LED UV светлина
5,99 лв.
Ефективен препарат против дървеници, хлебарки, мухи, мравки
8,53 лв.
Готов за употреба спрей против летящи и пълзящи насекоми
86,40 лв.
Циперкап професионална отрова за хлебарки, дървеници, мухи и др.
Препарат срещу хлебарки, мухи, мравки, оси, паяци, молци, бълхи Vebi DRAKER RTU 400ml Промо

Нормална цена: 12,90 лв.

Special Price 11,50 лв.

Препарат за хлебарки и други насекоми готов за употреба спрей 400мл
9,50 лв.
Силен препарат против хлебарки, бълхи, комари и други 50 ml
115,00 лв.
Мустицид 83 СГ - професионален препарат за унищожаване на мухи
6,29 лв.

Мусцид 83СГ препарат срещу мухи с моментален убиващ ефект. Има силно привличащо действие (съдържа хранителни атрактанти и сексуален феромон

Препарат за мухи Куик Байт Спрей Промо

Нормална цена: 229,00 лв.

Special Price 199,99 лв.

Препарат срещу мухи BAYER QuickBayt® spray унищожава ефективно всички видове мухи.
99,10 лв.
КУИК БАЙТ BAYER-Препарат за унищожаване на мухи 250гр.
5,99 лв.

Aйкън 10 КС препарат против хлебарки, дървеници, бълхи, мухи.

3,50 лв.

ФЕНДОНА 60СК препарат за унищожаване на хлебарки, бълхи, комари, мухи, дървенищи и др.

Фендона 60 СК - 0,5л. Промо

Нормална цена: 90,00 лв.

Special Price 82,00 лв.

Фендона препарат за борба и унищожаване на хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, оси и др. 

Цитрол Форте препарат против хлебарки, бълхи, люспеници, стоножки, скорпиони, ухолазки, мухи и оси 150 гр. Промо

Нормална цена: 92,99 лв.

Special Price 79,70 лв.

Препарат за унищожаване на летящи и пълзящи насекоми хлебарки,бълхи, мравки, мухи, оси, комари.стоножки

18,00 лв.

K-Othrine® SC 25 BAYER широкоспектърен препарат за унищожаване на хлебарки, мравки, молци, бълхи, пеперуди, дървеници

125,00 лв.

K-Othrine® SC 25 широкоспектърен инсектицид за унищожаване и борба с хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, молци

129,00 лв.

Солфак ЕВ50 широкоекранен инсектицид за контрол и унищожаване на хлебарки, мравки, кърлежи, бълхи, мухи, молци, щипалки, комари и др.

33,00 лв.

ФИКАМ 80 ВП инсектицид за унищожаване на хлебарки, мтавки,дървеници и други летящи и пълзящи насекоми.

Капан за мухи Промо

Нормална цена: 17,00 лв.

Special Price 10,79 лв.

Капан за мухи с хранителен атрактант за външна и вътрешна упшотреба.
40,00 лв.
Капан за мухи с ЗD апликации
14,00 лв.
Капан за улавяне на оси, мухи, винарки и стършели
32,40 лв.
Капан за улавяне на оси и стършели SUTERRA с 100% натурален атрактант за външна употреба.
8,90 лв.
Лепенки против мухи за поставяне на прозорец.Високо ефективни Без химикали без мирис. 10бр. в кутия
3,00 лв.
Безотровна хартиена лента против мухи.
3,50 лв.
Лепяща лента капан за мухи с декорация - 4 бр.
2,00 лв.
Ленти за мухи - 4бр.
125,00 лв.
Инсектицидна лампа PLUS ZAP 30W се отличава с високо качество на изработка и уникален дизайн. Площ на покритие 80кв.м
195,00 лв.
Инсектицидната лампа Лайт Спайдър отговаряща на стандарт HACCP,GMP,IFS.
54,90 лв.
Електронен ултразвуков комбиниран уред срещу мухи, комари, мравки, хлебарки, гризачи.
29,80 лв.
Инсектицидна Димка за борба и унищожаване на пълзящи и летящи насекоми винарки, комари,оси, мухи,молци,хлебарки и др.
95,00 лв.
Емулсионен препарат за борба с мухи и хлебарки за външна и вътрешна употреба.
75,00 лв.

Делтасект е мощен инсектицид за унищожаване и контрол на хлебарки, мравки, дървеници, оси, мухи, бръмбари и други.

79,20 лв.

Препарат Банди 10ЕВ за борба и унищожаване на бълхи, кърлежи, хлебарки, мухи

8,00 лв.
Течен пълнител против комари
10,00 лв.
Ел. изпарител против комари + течен пълнител
570,00 лв.

Лампа против мухи и комари площ на покритие до 150 кв.м

298,00 лв.
Инсектицидна лампа AURA. Един от най-красивите и луксозни модели инсектицидни лампи на пазара.
Капан за мухи ролка с лепило Промо

Нормална цена: 32,00 лв.

Special Price 21,99 лв.

Капан за мухи с лепило ролка 9л.м
ГАТ ЛАМБДА 10 КС  Препарат срещу  летящи и пълзящи насекоми- комари,  мухи, мравки, бълхи, хлебарки, дървеници, кожояди, молци Промо

Нормална цена: 21,20 лв.

Special Price 18,00 лв.

Препарат срещу насекоми 100мл. ГАТ ЛАМБДА 10 КС
ГАТ ОМЕГА 1,8 КС  Препарат срещу кокошинки, житна гъгрица, оризова гъгрица, житна гъгрица, молец по сушените плодове, хлебарки, мравки, мухи 100 мл. Промо

Нормална цена: 24,00 лв.

Special Price 19,20 лв.

Препарат ГАТ ОМЕГА 1,8 КС 100мл. срещу Препарат срещу кокошинки, житна гъгрица, оризова гъгрица, житна гъгрица, молец по сушените плодове, хлебарки, мравки, мухи
684,90 лв.
Лампа против мухи и комари от най-висок клас и качество EDGE INSECT-O-CUTOR
44,00 лв.
Мини унищожител на мухи и комари LED
282,00 лв.
Лампа против мухи и комари площ на покритие до 160 кв.м
Капан за мухи RED TOP Flies Bred ORIGINAL Промо

Нормална цена: 42,00 лв.

Special Price 29,99 лв.

Супер капан за мухи RED TOP