Как да се отървем от мухите и как да предотвратите тяхното присъствие в домовете ни!

Борба с мухи

Когато говорим за мухи става ясно, че това е един от най-досадните летни вредители след комарите, които държат убедително първата позиция.Мухите не само могат да бъдат много досадни и неприятни, някой видове мухи могат да хапят и то доста болезнено. Мухите пренасят редица заболявания по хора и животни и понякога когато няма никаква превенция или борба с мухи те могат да замърсят почти всички хранителни продукти, като на закрито така и на открито.

Мухите са ясно и силно изявени през пролетно летният сезон тогава всички търсим начин как да се отървем от мухите възможно най-лесно.В тази статия сме подготвили няколко лесни съвета за борба с мухи, като това включва и превенция срещу мухи.

За нас екипът на otrovi.com, борбата с вредителите е ежедневие и ние се отнасяме изключително отговорно към тази важна задача. В резултат на това ние се стремим винаги да предлагаме най-добрите и ефективни препарати, уреди, инсектицидни лампи методи и средства за борба с вредители или като в този случай за борба с мухи.

В нашия онлайн магазин ще намерите категория, специално проектирана за борба с мухи.Каним ви да видите нашата гама от уреди срещу мухи и определено ще намерите устройството, което ви е необходимо, за да държите мухите далеч от вас и вашият доми или офис.

Ефективни методи за борба с мухи

Как да се предотврати присъствието на мухи:

Както вече знаем, много по-лесно е да се предотврати наличието на мухи, отколкото да се провежда борба с тях. За да избегнете присъствието на мухи в закрити помещения от всякакъв тип, трябва да вземете някои важни и превантивни мерки които ще ви спестят доста главоболя и средства.

1. На първо място, боклукът трябва да се изхвърля често и редовно.Мухите обожават вашият боклук и нямат търпение да го накацат!Не оставяйте боклуджийските кошчета дълго време пълни. Винаги измивайте съдовете в които изхвърляте боклук дори и най малката следа от храна или някакъв вид сладка напитка би привлякла мухи.

2. Съхранението на храни трябва да се извършва само при оптимални условия.Не оставяйте храни за дълго на открито те задължително ще привлекат мухите. Винаги почиствайте зоните, в които приготвяте храна или се храните от хранителни остатъци.

3. Монтирането на комарници, мрежи против мухи, ленти против мухи е повече от задължително за да няма наличен на мухи във вашият дом, офис или работно място.

4. Ако е близост до вас има животновъдни ферми или самите вие отглеждате домашни животни то тогава трябва да полагате повече грижи за това да почиствате ежедневно след животните. Торта привлича мухите бързо и освен това тя служи за снасяне и излюпване на техните яйца.

Разбира се в няколко реда не могат да се опишат всички ситуации и причини, при които е възможно да имате проблеми с мухи но главните са тези: Премахване на храна и ограничаването на достъпа.

Какво да направим за да се отървем от мухите

Как да се отървем от мухите?

Ако обаче вече сте пропуснали превантивните мерки или по някаква парична не може да ги изпълните, вероятно вече са ви необходими различни по вид методи и средства за борба с тях. Методът за борба мухи ще бъде избран въз основа на това какъв тип е обекта в който ще се провежда борба с мухи съществуват различни методи и средства, както за къщи и апартаменти така и за административни и производствени предприятия.

Броя мухи, присъстващи във вашия имот също се взема под внимание той покачва относителната плътност на летящи насекоми във района, като от това се съди какви точно методи и средства са необходими за разрешаване на проблема и провеждане на борба с мухи. Ето няколко примера за това какво да изберете:

Ако присъстват повече от няколко мухи, тогава можете да използвате обикновена електрическа мухобойка, която унищожава мухите когато ги докоснете с електрическата мрежа. Това е чист и забавен метод за борба с мухи.

Този вид уред против мухи може да се използва навсякъде където има наличие на летящи насекоми. Разбира се ако не желаете да използвате електрически уред против мухи може да се снабдите с обикновена ръчна мухобойка това е личен избор на всеки клиент.

Ако броят на мухите е много по-голям, тогава определено ще трябва да изберете персонализиран начин за борба с мухи. Имате на разположение следните методи:

1. Препарати против мухи: От препаратите против мухи с най добро действие се откроява мусцид 83 сг или мусцид 100 сг. Този тип препарат против мухи е специално създаден за ефективен контрол на числеността на летящи насекоми и по точно против мухи.

2. Ленти против мухи: Това са стандартни ленти с лепило, които залепват мухите чисто механично. Те не съдържат отрова за мухи или друг вид биоциди.

3. Уред против мухи: Уредите против мухи излъчват ултразвукови сигнали, които отблъскват мухите предимно от малки зони и се предпочитат предимно за домашна употреба. Уредите против мухи са електрически устройства, които се захранват с ток или батерии в зависимост от модела.

4. Инсектицидни лампи против мухи: Това са уреди, които излъчват UV светлина, която привлича мухите. И в зависимост от модела лампа против мухи те биват унищожавани от високоволтова решетка или се улавят върху леплива плоскост. Този вид лампи против мухи се използват широко от производствени предприятия до апартаменти, къщи и вили. Ние предлагане лампи против мухи на най големите и известни марки в Европа с доказано качество и ефективност.

5. Капан за мухи: Капаните за мухи се използват предимно на открито в дворове, животновъдни ферми и открити площи. Повечето видове капан за мухи съдържат хранителни атрактанти, които са сухи и се разреждат с вода, като получената смес привлича мухите в капана, след като мухите влезнат в специалната конструкция не могат да излизат обратно.

Препарати и уреди срещу мухи


Най-ефективни и предпочитани се оказват лампи против мухи, като те могат да се комбинират заедно с препарат против мухи, така ще получите професионален ефект. Лампите против мухи се използват лесно изглеждат добре за разлика от лентите за мухи върху, които може ясно да видите уловените мухи.

Най-ефективните методи срещу мухи:

Както виждате, имате няколко метода, които можете да използвате против мухи, но вие определено искате да използвате само най-ефективните. Е, ето най-добрите начини да се отървете от мухите:

Инсектициди

Препарат против мухи обикновено се разтварят във вода и след това с помощта на пръскачка се прилагат на места, където често кацат мухи. Това са места като да дограми, врати, стени осветителни тела и като цяло топли места. професионалните препарати за мухи привличат мухите, така, че да кацнат на третираните места, а след като веднъж кацнат те умират за много кратко време. Единственият недостатък на този метод е, че той изисква повторно приложение след няколко седмици.

Инсектицидни лампи против мухи

Те могат да имат електрическа мрежа с ток или лепливи плоскости. За домашна употреба препоръчваме лампи, които имат електрическа скара, тъй като са много по-прости и по-ефективни. За професионални нужди в складове и производства препоръчваме тези с леплива плоскост те отговарят на всички стандарти, които предприятията имат относно безопасност на храните. Лампите действат, като привличат мухите чрез ултравиолетовата светлина, когато стигнат до уреда против мухи те биват унищожени чрез решетка с ток или леплива плоскост.

КУПИ ЗАЩИТА ОТ МУХИ СЕГА!

Назад към всички новини