5 начина да се отървем от змиите вкъщи?

Какво да направим ако има змия във вкъщи?

Змиите са често срещани влечуги в много части на света и ако имате голям двор, в който живеят най-различни растения и насекоми, има вероятност да ги срещате от време на време. Наличието на змии показва, че екосистемата е здравословна, но наличието им в двора ви може да бъде тревожно и дори опасно.

Особено в случай, че в района ви има наличие на отровни змии. Не малко пъти змиите могат да нахлуят в дома ви, което може да ви уплаши дори още повече. Ако змията вътре в къщата ви не е отровна, обикновено можете да я оставите сама и тя ще намери изход.

За този и други начини, продължете да четете. Ще ви запознаем с методи, които могат да ви бъдат от полза, ако откриете змия в дома си.

Какво да правим ако забележим змия в къщи

Обадете се на спешна ветеринарна помощ, гражданска защита или на телефон 112

Веднага се обадете на спешна помощ, ако се страхувате, че змията може да бъде отровна. Ако нямате такива съмнения можете да я оставите сама да намери път към изхода. В случай, че ви е неприятно да я пипате, можете да се обадите и на ветеринарна клиника, която да изпрати специалист, който да ви помогне.

Запомнете: Отровните змии винаги трябва да се обработват от професионалисти, като служители за контрол над животните или специалисти с опит. Най-добрият вариант е да се опитате затворите змията в една стая. Затворете вратата и сложете кърпа под нея, за да не избяга. Дръжте децата и домашните любимци далеч от района, докато не получите помощ.

Оставете змията сама да се измъкне

Повечето змии ще напуснат къщата ви сами, ако им се предостави време и възможност. Ако откриете змия в гаража си или в стая, водеща навън, затворете вътрешните врати и отворете вратата, която води отвън, за да може змията да се изплъзне. Змията трябва да напусне сравнително бързо. Това е по-прост и по-надежден метод от по-агресивния практически подход, който може да изплаши змията и да я накара да се скрие на труднодостъпно място във вашия дом.

Ефективни начини за защита от змии

Използвайте голям кош за боклук

Ако успеете да запазите самообладание в присъствието на змия, опитайте този общ метод за премахване: първо, поставете голям кош за боклук в същата стая, в която се намира и влечугото. След това използвайте метла, за да предвижите змията в кошчето. След като змията е в кошчето, изправете го и поставете капак отгоре.

След като змията е вътре в кошчето, отведете я далеч от къщата ви. Махнете внимателно капака и дайте време на змията да се изплъзне.

Помолете приятел, член на семейството или съсед, за да ви помогне при нужда.

ВАЖНО!: Използвайте този метод само и единствено, ако сте напълно убедени, че змията не е отровна.

Хванете змията с капан за змии

Ако подозирате, че на тавана, гаража, мазето или другаде в къщата ви може да има змия, поставете капани в тези места. Змиите ще се плъзгат над или в капаните и ще се заклещят. След това можете безопасно да премахнете уловената змия и да я поставите навън.

Ако хванете змия, която не е отровна, изнесете капана на място, в което можете да освободите змията. Можете да прочетете подробно за капаните за змии в нашата статия .

Всеки ден проверявайте капаните, за да видите дали сте хванали змия.

Как да се защитим от змии и влечуги

Вземете змията и я изведете, ако сте сигурни, че не е отровна

Облечете дебели дворни ръкавици за допълнителна защита. Плъзнете пръчка под главата на змията и вдигнете задната половина от тялото й с другата си ръка. Можете също да вземете змията, като я хванете здраво зад главата.

Важно: Уверете се, че змията не е отровна, преди да я вземете. Ако имате някакви съмнения, не я пипайте и не я дразнете.

Независимо дали намерите змия на открито или на закрито – винаги бъдете нащрек и внимателно премисляйте всяко действие. А за да не се стига до пряк сблъсък с тези, иначе полезни влечуги, можете да разгледате устройства и препарати, които ще ви помогнат в борбата с тях. Нашият екип е на разположение да ви посъветва кой продукт би ви бил от най-голяма полза.

КУПИ ЗАЩИТА ОТ ЗМИИ СЕГА!

Назад към всички новини