Телефон 0879 400 500

Уреди против змии

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100
 
35,00 лв.
Ултразвуков електронен уред за борба със змии. Площ на покритие 800кв.м
 
45,68 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от къртици,сляпо куче и змии за 1500кв.м
 
48,00 лв.
Електронен уред за подземни гризачи къртици, сляпо куче и змии защита до 1500кв.м
  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,59 лв.

Уред против змии за 1500 кв.м и Препарат против змии Rettil Raus Mondo Verde
  Промо

Нормална цена: 73,90 лв.

Special Price 65,68 лв.

Комплект уред против змии за 1500кв.м и Препарат Mondo Verde Rettil Raus 50кв.м
 
4,00 лв.
Батерии DURACELL PROCELL R20/D
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100

Това са електронни и соларни устройства, които излъчват ултразвук или вибрация, в зависимост от модела. Както всички знаем, змиите са влечуги и са силно чувствителни към трептения, разпространяващи се по почвата. Именно тази тяхна слабост използват тези апарати и по този начин плашат и отблъскват змиите от зоните, в които сте ги поставили.

Какво представляват

Почти всеки уред наподобява колче, което се забива в земята. Корпусът е изработен от различни материали, като пластмаса или алуминий, в зависимост от модела. Той е кух и в него се намира основното тяло, което излъчва ултразвук или моторно трептене, заедно със захранващите батерии. Всички устройства са влагозащитени и издръжливи на външни атмосферни условия. Важно е да се каже, че този тип електронни апарати не се използват през зимата, тъй като има опасност от изтичане на батериите върху електронния блок на устройството. Това би довело до унищожаване на апарата. Всеки уред срещу змии има една единствена цел, а именно да прогони по природосъобразен начин влечугите от Вашия двор и градина. 

Какви видове има

Има две основни технологии за излъчване на вибрация. Най-масовият апарат има зумер и чрез него излъчва ултразвуков сигнал, който се превръща в трептене при допира си с корпуса на апарата. Оттам я предава по плътността на почвата, в която е поставен. Този тип машинки имат средна площ на покритие около 500-800 кв.м. От значение за ефекта, е видът и плътността на почвата. Или казано с други думи, колкото по-рехава и песъчлива е почвата, толкова по-слабо се предава вибрацията и респективно и ефектът е по-слаб. В такъв тип почва се поставят повече устройства, за да може ултразвукът да насити охраняемата зона. По-мощният и силен уред използва моторно трептене, което означава, че вместо зумер тук имаме електромотор със специална технология за механично издаване на силна вибрация. Този тип устройства имат площ на покритие 1200-1500 кв.м. 

Как действат

Както всички знаем, змиите са влечуги, които усещат вибрирането на уреда с тялото си. Това ги подплашва, като те не се връщат в зоните, в които има такива стресиращи трептения. За да направите своята машинка по-ефективна, трябва да спазвате няколко прости правила за инсталация:

 • Поставете уреда далеч от пътеки, огради, основи на къща. Вибрациите се гасят и не могат да преминат всякакви препятствия, каквито са, например вкопани бетонни пътеки, пояси, огради. Това може да ограничи силно действието на Вашето устройство в градината. Правилното позициониране е в центъра на площта, която желаете да защитите;

 • Машинката действа до първата преграда, която е вкопана в земята. Ако искате да защитите цял двор, в който има пътеки и постройки ще се нуждаете от няколко отделни устройства - така ще можете да покриете ефективно цялата площ на двора си;

 • При първоначално поставяне на уреда в градината, трябва да се вземе под внимание дали го поставяте превантивно или във Вашия двор вече има наличие на змии, които сте забелязали. Ако в двора има заселени змии е необходимо да използвате спомагателни средства, като препарат против змии, чрез който да ускорите процеса по пропъждане на влечугите от градината. Ако използвате машинката за превенция, е необходимо да знаете, че батериите на повечето апарати издържат между 3 и 6 месеца, в зависимост от модела си. При нефункциониращ уред в градината, защитата на устройството спира.

Възползвайте се от ниските цени и високо качество на Otrovi.com.