Механични капани за мишки и плъхове

Капани за мишки и плъхове

Един от най-ефикасните методи за улавяне на малките натрапници във вашия дом е чрез капани за гризачи. Капаните се делят на три основни вида механични убиващи капани, живоуловни тип клетка и залепващи с дератизационно лепило.

За да постигнете добри резултати при борбата с гризачи трябва внимателно да подберете типа капан, които ще изберете. В тази статия ще Ви представим повече информация за механичните капани.

Какви механични капани да използваме за да се защитим от мишки и плъхове

Механичните капани са идеални за залавяне и изтребване на гризачи, мишки, плъхове, къртици. Могат да се използват многократно, което ги прави икономически по-предпочитани от лепилото, единственото нещо е да сменяте примамката - храната.

Могат да бъдат използвани и на закрито и на открито като атмосферните условия не им влияят. Те представляват различни по вид и материал конструкции с унищожаваш ударник, който убива плъховете и мишките мигновено. Един капан може да улови един гризач, след което трябва да бъде почистен и зареден отново.

Механичните капани са с метална или пластмасова основа и или метална лента, заредена с пружина, или назъбени зъби, които се падат на шията на мишките, когато вземат стръвта. Докато капаните са сред най-евтините варианти за справяне с проблема, те убиват по-бавно и ако не са настроени правилно, могат да наранят мишките, удължавайки болката им. Поради и тази причина, хората започват да търсят и други варианти като ултразвукови уреди или спрейове.

Ние, от Otrovi.com, Ви предлагаме няколко опции за механични капани като механичния дискретен капан за мишки SWISSINNO SOLUTIONS NO SEE NO TOUCH. Дискретен механичен капан за мишки, при който нямате никакъв физически или визуален достъп с уловеният гризач. Капанът представлява пластмасова тунелна конструкция с вграден  моментално убиващ механизъм и специална подменяема примамка за мишки.

Патентованата технология на капана дава възможност хигиенично и чисто да уловите гризачи. След улавяне може да изхвърлите уловения гризач без да го докосвате или да имате контакт с него. Препоръчително е да използвате ръкавици, за да не предразположите прехвърлянето на каквито и да е болести, идващи от гризача.

Колко ефективни са механичните капани за гризачи

Много е важно каква стръв ще заложите в капана, за да привлечете гризачите. Противно на общоприетото схващане, сиренето не е най-добрата стръв за използване в капани. Мишките са по-привлечени от фъстъченото масло, но то трябва да бъде заменено, ако стане твърде сухо или твърдо. Мишките също са привлечени от бекон, ядки, сушена храна и лепкави бонбони.

Примамката трябва да бъде сигурно прикрепена към спусъка на капана, така че гризачът да не може просто да го изтръгне и да се отдалечи. Често малко количество фъстъчено масло, отработено в цепнатините или поставката за стръв на капана, е най-ефективната стръв. Мишките са привлечени от миризмата и ще трябва да работят, за да извадят храната от стръвта, задействайки капана.

Ако все пак си мислите, че сте избрали правилния капан, все още можете да имате проблеми с улавянето на мишки, ако не поставите капана на правилното място. Мишките имат специфични навици и поведение, които трябва да се вземат предвид при опит за улавяне в капан. Ако поставите капан насред вашата стая, няма голяма вероятност да хванете мишка. Това са кокетни същества, които предпочитат едната страна на тялото им да докосва стена. Рядко ще отидат за храна в капан, който е поставен на място, което ги кара да се чувстват застрашени. Друга препоръка от нашите експерти е да поставите капаните близо до местата, където гнездят мишките. Ако не можете да се ориентирате, изберете някоя точка, през която сте ги виждали да преминават.

Механичните капани са алтернатива на традиционните химични методи за борба с гризачи. Предпочитат се за контрол на плъхове в закрити помещения тъй като улавя гризач  моментално. След залагане капаните се проверяват ежедневно за уловени мишки или плъхове. Този механичен капан е един от най надеждните и ефективни убиващи капани за плъхове предлаган на пазара.

За повече информация може да посетите нашия сайт или да се свържете с нас.

КУПИ ЕФЕКТИВНИ КАПАНИ ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ

Назад към всички новини