Кога да използваме отрова за мишки и плъхове

Отрова за мишки и плъхове най-бързото и ефикасно решения за 100% добър ефект

Има много и различни средства и методи за борба с мишки и плъхове. Гризачите са не само досадни, но и много опасни, защото могат да носят сериозни заболявания. Затова е добре да се преборим с тях възможно в най-ранен етап и най-бързо. Освен чрез капани за мишки, пяна за прогонване, ултразвукови уреди, гризачите могат да бъдат прогонени и чрез отрови за мишки и плъхове

Най-подходящото време за поставяне на отрова за гризачи

Ако капаните не се погрижат за вашия проблем с гризачите, може би е време да преминете към “химическа” война. Отровните примамки, продавани под формата на пелети или в по-нови формулировки на замазки, превръщат естествената склонност на мишките да ги гризат постоянно. Отровите за гризачи са едни от най-ефективните методи и средства за унищожаване на мишки и плъхове.Препаратите против гризачи са различни по вид и форма, също така имат и различни по вид и сила активни вещества (АДВ). Всеки един вид отрова за мишки и плъхове си има своето предназначение. Препаратите се делят на професионални (такива, които са в големи разфасовки) и масови (такива, които са в малки разфасовки). Отровите се делят на пасти, гранули, восъчни блокчета, пелети и пяна.

И така...откъде да започнем

Вече сте заложили капани из цялата къща? Запушили сте всички отвори, от които малкото животно може да се вмъкне? Като за начало направете района извън дома си недружелюбен за гризачи: дръжте боклука покрит, не оставяйте храна за домашни любимци, бъдете сигурни и че растенията и четките не са близо до външните ви стени, и избягвайте храненето на птици, ако гризачите са проблем във вашия квартал или дом. Все още продължавате да чувате гризачите или да намирате следи като наръфани кабели? Значи е дошъл подходящия момент да направите следващата стъпка и да пробвате със специализирани отрови. Изберете родентицид, който е предназначен за употреба у дома: прочетете етикета, за да изберете правилния продукт срещу малкия вредител, поставете го според инструкциите и го поставете там, където децата и домашните любимци не могат да достигнат.

Така наречените родентициди се предлагат в редица разновидности, но най-често срещаните са антикоагуланти. Тези съединения причиняват вътрешен кръвоизлив, завършвайки живота на мишката след няколко дни. Други химикали против мишки включват метални фосфидни примамки. Когато цинковият фосфид реагира с киселината в стомаха на гризача, се образува силно токсичен фосфинов газ. Витамин D е друг агент за убиване. Витаминът кара мишките да абсорбират твърде много калций от храната си, докато извличат минерала от костите си. Получената хиперкалциемия (прекомерни нива на калций в кръвта) уврежда сърцето, бъбреците и други органи.Преди да заложите отровата, обаче, трябва да помислите за числеността на гризачите и да разучите как правилно да поставите своята отвора. Повече информация за това може да намерите в блога на Otrovi.com. Много важно е да отбележите, че всички родентициди се залагат в дератизационни кутии и тунели с цел безопасност на нецелеви обекти, като деца и домашни любимци.

Повечето съвременни отрови са бавнодействащи, което значи, че след като гризачите я погълнат ефектът и ще се прояви след 2-4 дни след това. Повечето гризачи умират на открито търсейки вода и светлина, което решава проблема с търсенето и лошата миризма. Това е изключително добре, тъй като лесно можем да открием умрелия гризач и да го изхвърлим. Така си спестявате неприятната миризма. Същото се отнася и за мишките, които в голямата си част умират на открито.

За повече информация посетете информация в нашия сайт или се отидете директно на отровите против гризачи.

КУПИ ОТРОВА ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ

 

Назад към всички новини