Капани против гризачи

Видове капани за гризачи

Капаните за плъхове и мишки са един ефикасен метод за борба и контрол над досадните вредители. Капаните се делят на три основни вида:

  • Механични капани
  • Живоуловни - тип клетка
  • Залепващи с дератизационно лепило.

За да постигнете добри резултати при борбата с гризачи трябва внимателно да подберете типа на капаните за мишки и плъхове.

Механични капани

Капаните действат на механичен принцип. Съответно даден капан може да се използва многократно, като само примамката трябва да се подменя. Този метод има своите предимства и недостатъци. От една страна, капаните основно биват два вида.

Първият вид представлява клетка, в която е поставена примамка. Привлечено от миризмата на примамката, животното влиза вътре и задейства механизъм, който затваря вратата. Това е сравнително хуманен начин за дератизация.

Един от недостатъците му е, че след това човек сам трябва да се отърве от уловения плъх, което е неприятна задача. Също така, мнозина избират съответно да умъртвят животното, което отменя хуманния аргумент в полза на този вид капани. По време на изваждането от клетката, плъхът може да ни захапе или да избяга, което също е сериозен риск.

От Otrovi.com, Ви предлагаме Дератизационен тунел за поставяне на отрова против мишки и плъхове с ключ, Електронен капан PEST STOP, Хуманен капан за мишки SWISSINNO SOLUTIONS MOUSE HOUSE и много други.

Какви капани за мишки, плъхове и гризачи да използваме и ефективни ли са те

Капани – тип клетка

Вторият тип капани представляват платформа с примамка и чувствителен механизъм, който се задейства при съприкосновение със стръвта. За разлика от предния вид капани, при този животното бива умъртвено на място от клопката, която се затваря. Както и при предния тип, за човека остава ангажимента да отстрани плъха и да зареди капана за следващия.

Факт е обаче, че гризачите са толкова бързи, че понякога се измъкват преди задействането на механизма. Освен това, те опознават средата, която обитават и така в един момент свикват с опасността на капаните и започват да ги избягват.

Това ги прави неефективни в дългосрочен план. Капани обикновено се използват за превенция в мази и тавански помещения. В този случай, те могат да се справят с първите индивиди-заселници, още преди да са успели да се възпроизведат.

От друга страна, мишките имат страхотно обоняние. Тази способност им помага да останат живи, особено що се отнася до капаните. Мишките знаят как хората миришат. Ако ни помиришат около капана, те ще го избегнат.

Ето защо е добра идея да използвате ръкавици при настройка на капаните за мишки. Мишките също използват обонянието си, за да открият заплахи по друг начин. Ако мирише на мъртви мишки, оставени в капаните, те ще избегнат тези области, усещайки, че смъртта може да ги чака на тези места.

Ето защо е добра идея да премахнете мишките, хванати в капани, така че да не им се позволява да се разложат.

Проблемът с гризачите е трудно начинание. Обърнахме внимание на трудностите, които срещате като това, че са изключително бързи. Това автоматично прави много от механичните способи за унищожаване неефективни.

Ловкостта и рефлексите, които имат, им дават сериозно предимство спрямо редица от утвърдените решения. Другият проблем , който се появява пред Вас са темповете им на размножаване, които наистина са плашещи.

Един женски плъх може да роди до около 5 пъти годишно, като поколението средно наброява 7-10 малки. На всяко от новородените им отнема едва 5 седмици да достигне полова зрялост, което означава, че от този момент започват да се възпроизвеждат.

Нормално е да опитате да решите проблема си с наличните средства. В много случаи те помагат, понеже съответстват на условията. Ако обаче видите, че ситуацията излиза извън контрол, следва да потърсите помощ от специалисти. Опитът в областта и професионалните методи дават огромно предимство при унищожаването на мишките и плъховете.

За повече информация и продукти разгледайте нашите продукти за борба с гризачиили се свържете с нас.

КУПИ ЕФЕКТИВЕН КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ

Купи ефективен капан за мишки и плъхове

Назад към всички новини